icon

Je v poriadku mať 65 kg v dvanástich rokoch?

janka000008
5. nov 2024

Dobrý deň. Je v pohode ak mám 12 rokov a 65kg?(som dievča a mam 171cm) budem vďačná za každý komentár

Strana
z5
jaass
12. nov 2024

@sisska96 napísať na cudzie ženy kravy, to môže len človek, ktorý nemá úroveň 😇 autorka sa pýtala, my sme jej odpovedali. Odkedy je na mk zakázané vyjadrovať svoje názory?

venusa85
12. nov 2024

Ja myslím, že každá z nás cez pubertu pribrala...

fantaghiro21
12. nov 2024

@mircalla tak prečo označujes mna,keď nechceš aby som ťa oznacovala? Ach tá jesitnost....
Kde sa držím urazania tvojej rodiny? Cituj zakomponovala si sama od seba tvojho syna, seba do tejto diskusie(žiadna cela rodina).musis rátať,že niekto môže tiež uviesť svoj prípad k porovnaniu tvojho syna.za to si môžeš sama. opäť tvoja jesitnost zapracovala
(Neriešime ale tvoju rodinu ,len príklady,opäť tvoja jesitnost)

V poslednom príspevku ti opäť odpovedám na tvoje komentáre....lebo riešis sama len seba....a čo tebe je ok ,iní sú pri tele.
Ešte raz,pouzivan len tvoj spôsob komunikácie a citácie.
Takže vybuchujes akurát tak sama na seba....
Nič viac ti k tomu nemám co povedat
A aké to máš tabuľky a fakty prosím ta?môžeš sa s nami podeliť...možno ti dáme za pravdu ak to nie je tajne.

mircalla
12. nov 2024

@fantaghiro21 Uplne zbytocna neunavna snaha ma zatiahnut do slepacich hadok. Ziadala som ta, nech ma neoznacujes. Skus respekovat.

fantaghiro21
12. nov 2024

@mircalla to je už tvoja projekcia, ako ty vnímaš diskusiu.zial ta slepacia diskusia je stále opakujem tvoj vytvor a tvoje citácie....
A nie si moja matka,ja si v diskusii môžem robiť čo chcem a odpovedať na vsekto ,na čo ja uznam.Nie kto mi čo bude diktovať 🙃
Ak nechceš,aby ti niekto odpovedal,neodpovedaj.
Jednoduche.ale ty nevieš ani si štát za slovom...

matapo
13. nov 2024

@fantaghiro21 ...nie je to celkom pravda že ma zaujíma len váha a nie výška. Jedno aj druhé ale aj vek a myslím že pre dvanásťročné dievca by mali byť iné parametre ako pre dospelú ženu. Napísala som že ak to má dané geneticky tak asi s tým moc nenarobí ale ak je to nevhodnou stravou a nedostatkom pohybu tak sa treba podla toho zariadiť. Snáď to 12 ročné dievča vie posúdiť. Nebudem predsa písať že je to uplne ok a vôbec nemusí svoju váhu riešiť. Autorka nepíše koľko má pohybu ani ako sa stravuje - ona sama vie. Podľa detských tabuliek je to veeelmi nad priemer ( takéto vychylky musia mať nejakú príčinu ) podľa dospelackych tabuliek je to mohutná postava. 4 kg bábätko je uplne ok, aj 12 kilové ročne ale sú deti ktoré sú neprirodzene veľké a v roku majú aj okolo 20 kíl, je to ok len preto že sú bábätká?

andrea1809
13. nov 2024

@fantaghiro21 Ty mas zly den, ze mas potrebu chrlit siru? Daj sa do kludu

misana84
13. nov 2024

@matapo no nie…. Nech ide ročne bábätko cvičiť a mamka nech mu nedá jesť lebo je mimo tabuľky 🤦🏼‍♀️

janka000008
autor
13. nov 2024

@roseania ale ja nemôžem lebo tréningy sú neskoro a ocko nechce aby som chodila domov neskôr než o pol piatej

anickaaa6aaa
13. nov 2024

Môj syn ma 12r výšku 170 a váha 65kg je štíhly. Chodí aj cvičiť . Ja v tvojom veku som mala 164cm a váha okolo 40kg asi bola som kosť a koza… teraz mám 64kg😂 a nie som guľa a cítim sa fajn. Aj keď chcem dať niečo dole ale nejako sa nemám k činu.. nepotrebujem nosiť veľkosť xs

micicka
13. nov 2024

@janka000008 mam dceru v tvojom veku, vyska a vaha priblizne rovnaka - neviem presne, lebo sa uz tak casto nemeria, nevazi. Pred casom mala tiez problem, ze je to vela, lebo spoluziacka ma o 10kg menej, ale ma aj o 12cm menej. Porovnavala neporovnatelne.
Zacala cvicit, a pri tej prilezitosti bola aj na merani - kolko svalov ma, kolko tuku atd. Z merania jej vyslo, ze vahu ma idealnu. Jedine by mala premenit priblizne 2 kg tuku na svaly = zpevnit telo.
Neviem ci mas nejake konicky, kruzky. Ak ano, je to super. Ak nie, nieco si najdi, aby ta to robilo stastnou.
Co sa tyka stravy, samozrejme netlacit do seba same sladkosti, sladke napoje, ale pripravit si pestru stravu. Porozpravaj sa s rodicmi, popros ich aby ti pomahali / podporili ta s pripravou stravy. Urcite to radi urobia.
Drzim palce, aby si bola so sebou spokojna, to je najdolezitejsie. Neboj sa, keby si tucna, rodicia by to len tak nenechali a zacali by nieco menit

sisska96
13. nov 2024

Takéto veci vooooobec netreba riešiť. Rieš to vtedy keď budeš 80 kg .

roseania
13. nov 2024

@janka000008 Máš pravdu, tréningy bývajú neskoro.

lenkalienka321
13. nov 2024

@janka000008 nečítala som komentáre, tak prepáč, keď sa opakujem. Dôležité je, koľko máš svalov a tiež aké je rozloženie tuku, plus akú máš stavbu tela. V každom prípade sa mi javí, že ak priberas takto vyrazne ( vychádzam z toho, čo si písala) tak už o pár mesiacov sa to môže vymknúť spod kontroly a už to veľa bude. Preto by som zvážila radšej tomu predísť a skúsiť zistiť príčinu. Hormóny? Štítna žľaza? Strava? Atď...Určite by som nezačala žiadne diety, typu: nebudem jesť. Základom chudnutia/ resp. nepriberania je pravidelná strava 3-4x denne, v normálnych porciách, ideálne nie sladké, často múčne jedlá ( cestoviny, ryža, chlieb) treba castejsie nahradiť mäsom, syrmi, zemiakmi, zeleninou, ale nie vylúčiť. A samozrejme sladkosti zredukovať, dopriať si len príležitostne. Pozor na sladké nápoje, tie sú ešte horšie ako sladkosti. Ak toto nebude spolu s pohybom ( beh, plávanie, cvičenie doma pred YouTube na podložke🙂) tak radšej konzultovať s lekárom.

fantaghiro21
13. nov 2024

@matapo áno,pre 12 ročne dieťa by mali byť iné parametre,to súhlasím.
Nespĺňa v prvom rade výškový parameter.Tak je veeeelmi nad priemerom z hľadiska výšky.čo to máš za tabuľky?
Ja si kliknem na tabuľku cez Googla ktorá mi vyletí,a ani v jednej tabuľke (na ktoré sa tak odvolávas) nemá 12r dievča 170+výšku dokonca ani chlapci, ktorí sú poväčšine vyšší...... Približne priemer je okolo 150-155cm ak sa nemýlim ?
Aj keď realne čo vidím,v dnešnej dobe su mladé 12r dievčatá vyššie nez ja a to som ja bola vzdy jedna z tých najvyšších....
Len,na jednej strane sa tu niektoré chytajú tabuliek (z hľadiska váhy -odvodenej pri výške tých 150+/- cm) a potom to otáčajú na reálne výšky 170cm a viac...
Nesúlad ani v jednom ani v druhom....tak buď sa idem držať jedného,alebo druhého ale nie spraviť galimatias.....

Ďalšia vec je tu fakt,že je v období,kedy sa mení rapídne telo,či už hormonálne, proporciami.
Ak žila nejaký nezdravsi spôsob stravovania je dobré si dať na to pozor,aby to časom nesklzlo(a to sama písala,že sa snaží sladké minimalizovať atď )nekontrolovateľne na horšiu stranu..To však neznamená,že jej váha je vysoka,či je tučná, a podobnych pár exemplárov ,ktoré to tu skúšali možno si ego hladkať.Ci dievča musí mať vždy veľkosť XS -xxs?
Mne sa nepáči,ako tu niektoré hneď to dievča odpaľkovali,pri tom realita je niekde inde..Docielia akurát to,že autorka by sa pustila do rapidnych diét , obmedzovani,a skĺzlo by to akurát tak do extrmenej podvýživy,anorexie a mohla by akurát tak zavrieť sa na psychiatriu...

Citlivejsi spôsob komunikácie by som očakávala od niektorých členiek ....

@andrea1809 dala by som ti za pravdu,ak by to bolo z mojej hlavy.
Členke som len nastavila zrkadlo ....a čo sa jej pravdepodobne nepáčilo.
Chrlenie hľadaj niekde inde teda....

emahol
5. máj 2025

Ahoj ja mám 13 ,52kg a 170cm ale myslím že to máš v pohode ... No moja kamarátka je chudá a má toľko kíl ako ty aj výšku má 175cm čiže neboj😊

riyadh
5. máj 2025

@janka000008 dcerka ma 12, vyska 157 vaha 55 a perfektne vysportovane telo tzn svalova hmota

Strana
z5