Je výhodné podať dve prihlášky na jednu strednú školu?
Prosím skúsenosti, ocením rady...syn si vybral SŠ Halovu elektrotehnickú odbor multimédiá. Samozrejme ho čaká ešte monitor, prijímačky, ale nemá zatiaľ inú ďalšiu SŠ. Talentové vôbec nechce a známa prišla s myšlienkou, dať si na tu Halovu dve prihlášky, ale na dva rôzne odbory, vraj na to prihliadaju a berú to ako pozitívum, že si vybral ich školu.
Nie, nie je to nezmysel, áno monitor je dôležitý a aj zvládnutie prijímačiek, toto asi nie je potrebné riešiť, ale áno, prihlásiť sa na dva odbory na jednu školu má svoje výhody a prihliada sa na to. Môže sa stať, že na určitý odbor bude pretlak uchádzačov a aj napriek zvládnutým prijímačkám nemusí byť prijatý z dôvodu nedostatku voľných miest a v takom prípade škola pri rozhodovaní berie do úvahy prihlášku na dva odbory a prijatie na ten druhý bude ľahšou cestou. Držím synovi palce.
Ano, syn takto urobil na Zochovej- isiel na 2 prijimacky na tu istu skolu a ratali mu ten lepsi vysledok, ktory dosiahol z matematiky a slovenciny- v jednom termine urobil lepsie matematiku a v druhom slovencinu a teda zaratali mu tie vyssie body z oboch
Môj syn to takto bude mať.
môj syn to tiež mal takto. a robil dokonca len raz prijímačky.
@anonym_autor aj moja dcéra tak mala, prijali ju na obidva odbory, tak si vyberala
Ci je vyhodne alebo nie, zalezi od poctu ichadzacov. Ak neurobi dobre prijmacky a budu od neho lepsi, nemisi sa dostat ano na jeden odbor. Nikde nie je pravodlo, ze ho musia prijat. Poznam a mali sme takych ziakov 2 odbory, na 1 skole a nokde sa nedostali. Takze to vsetko zalezi od toho ako urobi prijmacky, k9lko sa nide hlasit atd... a ci ten odbor je vyhladavany.
Môj minulý rok toto spravil na Halovej , dal si tiež dva odbory. Je tam supeer

To je čo za nezmysel ? Dôležité je ako napíše monitor a ako urobí prijimacky