Karlova univerzita, koľko vás vyjde internát a strava?

vinkel
13. okt 2019

Ahojte, má niekto dieťa čo mi chodí na Karlovu univerzitu na odbor komunikácia marketing v skratke PR manažment ? Chcela by som informovať , že koľko stojí internát a obedy prípade aj učebnice, že mesačne Kolko to vychádza. Ďakujem za infosku 🙂

fkata
13. okt 2019

@vinkel Sesternica mi študovala v PRG, ale právo.
Ubytovať sa dá nie iba na 1 internáte, UK ich má k dispozícii viac. Čo viem tak bola Kajetánka, Hvězda, ...., ceny boli rôzne. Záležalo od toho, akú izbu vedeli vychytiť, koľko lôžkovú. Čo viem, tak ceny pred 3 rokmi boli od 2600 ČK - 6500 ČK za mesiac.
Obedy to netuším, nakoľko viem od nej, že niekedy je intrák na druhom konci mesta a školu občas mali aj do večera, takže strava do úvahy neprichádzala.
Mnoho učebníc mala z knižnice, alebo od starších študentov, takže záleží od šikovnosti študenta.
Celkom nákladná bola doprava, MHD.

vinkel
autor
13. okt 2019

@fkata ďakujem veľmi pekne za info. Ste zlata. 👍

sendy1977
13. okt 2019

Ahoj, syn si ako druhu školu plánuje dať tiež KU ale inú fakultu. Ak mate vážny záujem, tak chodte na deň otvorených dverí https://cuni.cz/UK-7700.html Syn bol toho roku na deň otvorených dverí na inej vysokej škole v Prahe. Tak tam boli ceny v kantíne najlacnejší obed 90 korún. Ubytovanie na internáte je za noc, najlacnejší internát 80 korún. Taký ten stred 2 študenti na izbe 120 korún. MHD ak sa nemýlim 240 korún na mesiac. My bývame na východe SR , tak plánuje chodiť domov raz za 2 mesiace, k nám chodí regiojet za študentský lístok by mal platiť 13 eur.

anesim
13. okt 2019

@vinkel znamej syn je na medicine, a ona mu ppsiela okolo 200 -300, a to iste (mozno aj viac) mu posiela jeho otec
Brigadovat nestiha, oni mavaju aj prax hned od prveho rocnika sa mi zda, a ma dost ucenia , takze mu radaej posielaju ako by mal chodit na brigadu a nestihat skolu

dhlinkova
13. okt 2019

Tak ja som končila v Prahe na UK v r. 2016, hoci na inej fakulte. Dokopy som bola v Prahe 6 rokov. Prvý rok som bola na inej fakulte, lebo ma na moju vysnívanú na 1x nevzali.
UK má na výber viac možností na ubytovanie. Niektoré sú hrozné internáty, niektoré v pohode. To, kde sa ubytuje záleží od toho čo a či vôbec schvália. Prihlasuje sa cez systém, takisto sa tak rezervuje aj izba.
Posledné 2 roky som bývala v podnájme, lebo mi internát prestal vyhovovať z viacerých dôvodov.
Stravovali sme sa kdekade, na internáte sme si varili sami.
Škola bola niekedy do večera 20-tej, inokedy celý deň voľno - záviselo od rozvrhu, na ten sa tiež prihlasovalo.
Študijný materiál, ako ktorý, ako tu už písali aj od starších.
Ubytovanie bolo počítané na dni. Najlacnejšie bolo myslím 79 Kč, najdrahšie 250 Kč. Domov som chodila kedy ako. Spočiatku každé 2 týždne, neskôr 1x mesačne.
Cca 300 Kč mi bolo treba na MHD, plus poplatky ako knižnica, ....
Mesačne mi bolo treba dokopy cca 600 eur min., prvé mesiace aj viac.
Brigádovať som nestíhala ani ja, takže som bola plne závislá od rodičov.

vinkel
autor
13. okt 2019

Ďakujem Vám veľmi pekne. Ste fakt zlate.

lula313
13. okt 2019

@vinkel kamoska má dceru, ale na inom odbore, skolu majú tri dni, zvyšok dni chodi domov do Ba brigádovať ako čašníčka, zarobi si v cistom cca 600eur, takze si skolu a náklady financuje sama(mama je slobodna matka). Podľa mna manazment je ľahké štúdium, takze sa dá popritom pracovať, ak sa bojíte, že to rodinu finančne zaťaží, tak práveže vôbec nemusi.

jatva
14. okt 2019

@dhlinkova 600e? wow. By som ta hnala na brigadu :D z toho sme zili rodina (2 dospeli a dieta) na koleji.

dhlinkova
17. okt 2019

@jatva Brigádu by som nebola zvládla, ani keby neviem čo. ☺

jatva
17. okt 2019

@dhlinkova ako je to mozne? Ja som zvladala brigady pri matfyze, kamosi pri stavebnej ci medicine a este mali aj male deti k tomu.

dhlinkova
17. okt 2019

@jatva Robila som si 2 VŠ naraz, plus jazykovú školu.

jatva
17. okt 2019

@dhlinkova to potom ano 🙂 moja zvedavost mi neda...ake? 🙂