Kedy ste dostali výsledky prijímačiek na strednú školu?
Syn ide na prijímačky na strednú a v pozvánke píšu, že výsledky budú zverejnené o 2 týždne, čo mi príde riadne neskoro. To teraz všetky školy zverejňujú tak neskoro výsledky? Ja keď som bola na prijímačkách tak výsledky boli vyvesené ešte v ten deň, no je to už xy rokov odvtedy.
@katka2511 ďakujem za podrobnú odpoveď, no som sklamaná, že sa musí čakať tak dlho. To budú nervy. Bola som v tom, že to stále funguje ako pred 25 rokmi keď som robila prijímačky ja. To už poobede bol známy zoznam prijatých žiakov. No nič, budeme musieť vydržať.
Dcera ma 20 rokov a tiez sme uz poobede vedeli, ci spravila. Druhe kolo bolo skor, samozrejme, ze sa to posuvalo, ale aspon sme mali prehlad, ze kde sa asi nachadza.
@riri99 prepáč, že až teraz odpisujem. Neviem ako je to tento rok, my sme mali prijímačky pred 3 rokmi a už sa to možno aj pomenilo. Škola by to mala mať na stránke, kedy a ako to zverejní, alebo dá vedieť výsledky. https://www.minedu.sk/pre-skolsky-rok-20242025/

výsledky sa zverejňujú po tom druhom termíne prijímačiek čo je 9.5. príp. aj 10.5. vtedy sa môžu zverejniť aj výsledky z prvého termínu t.j. z 2.5. príp. 3.5. Toto budú predbežné výsledky a potom podľa toho koľko žiakov sa na tú ktorú školu zapíše sa to poradie posúva a škola musí zverejniť zoznam do 18.5.
toto je zo stránky minedu.sk
Termíny pre zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 sú
o 18. 5. 2022 (v čase od 0:00 do 23:59 hod.);
o 24. 6. 2022 (v čase od 0:00 do 23:59 hod.) na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do prvého ročníka podľa § 66 ods. 6 školského zákona.
Je to trochu stresujúce to čakanie, zažili sme minulý rok, ale pekne sa to poradie posúvalo a to sme čakali asi ešte dlhšie, lebo bolo viac termínov kvôli žiakom, ktorí boli v riadnom termíne v karanténe kvôli covidu, tí robili prijímačky o 2-3 dni neskôr-tak na tých sa potom čakalo aj s výsledkami.
prajem veľa šťastia