Koľko stoja povinné lyžiarske výcviky pre stredoškolákov?
Zienky kolko cca ste platili minuly rok prvakom lyziarsky?
Je povinny ,musia ist a tak ma zaujima priblizna cena,mali nejaku dotaciu?
10 dní v mesiaci mu môžte ospravedlniť
@anonym_autor Povinny ? To prvy krat pocujem. Vsak nech zaplatia a moze byt povinny. Aj ked tie zazitky tam stoja zato. Ja by som to tomu dietatu doprial.
@anonym_autor platila som 70€ v škole a 40€ za požičanie komplet výstroje
@anonym_autor platime 300 eur na slovensko, na zs minuly rok 550 eur do rakuska
veď lyžiarsky je zábava… nenahrabeš toľko?
@anonym_autor povinný môže byť iba v prípade, ak ho hradí štát. Ak to platia rodičia, tak povinný byť nemôže, ak by robili problémy, stačí ísť do riaditeľne sa opýtať 🙂
@anonym_86252c fuuu, super ceny!! u nas len pozicanie vystroja 70 eur, lyziarsky vysiel 300 plus samozrejme oblecenie, co bolo treba nakupit, dalsich 400....
@anonym_86252c fuuu, super ceny!! u nas len pozicanie vystroja 70 eur, lyziarsky vysiel 300 plus samozrejme oblecenie, co bolo treba nakupit, dalsich 400....
@kaktusik007 oblečenie? Oteplovacky s bundou ma vyšli 10€
@anonym_86252c lyžiarska bunda, oteplovacky, termopradlo, okuliare, čiapka, termoponozky, prilba. Koľko ta to vyšlo?
@anonym_86252c no tak neviem kde kupujes... ja som oteplovaky pod 100 nenasla, a aj to boli v brutalnej akcii... potreboval dvoje, k tomu jedna bunda, termopodkolienky, termopradlo, okuliare, capica, kukla, teple zimne topanky do snehu..... akoze my nelyzujeme, byvame v kraji kde sa sneh drzi mozno 2 dni - takze ma max zateplene tenisky....
@anonym_86252c lyžiarska bunda, oteplovacky, termopradlo, okuliare, čiapka, termoponozky, prilba. Koľko ta to vyšlo?
@anonym_2c51de oblečenie 10€ ( sekač )a 40€ za komplet požičanie výstroje. Čiapka? Hádam má doma nejakú čiapku. K helme nám požičali aj kuklu. A keby sme chceli v požičovni mali všetko vrátane oteplovaciek
@anonym_86252c no tak neviem kde kupujes... ja som oteplovaky pod 100 nenasla, a aj to boli v brutalnej akcii... potreboval dvoje, k tomu jedna bunda, termopodkolienky, termopradlo, okuliare, capica, kukla, teple zimne topanky do snehu..... akoze my nelyzujeme, byvame v kraji kde sa sneh drzi mozno 2 dni - takze ma max zateplene tenisky....
@kaktusik007 veď píšem že sekáč, celý život bývam 2 km od maďarských hraníc tu tiež nie je moc snehu. Ale na tých pár dní ozaj netreba všetko nové kupovať. Nevidím v tom zmysel dieťa je s tým ok
@kaktusik007 to je také modrokonikovske, bud jeden extrem - zarábam 8000e mesačne a muž 10000e a pri tom sme na 10 dovolenkách za mesiac, alebo potom, ze výstroj kúpiš za 10e..čakám ďalší koment, ze ďalšia kúpila za 5e ešte aj s lyzami
@kaktusik007 to je také modrokonikovske, bud jeden extrem - zarábam 8000e mesačne a muž 10000e a pri tom sme na 10 dovolenkách za mesiac, alebo potom, ze výstroj kúpiš za 10e..čakám ďalší koment, ze ďalšia kúpila za 5e ešte aj s lyzami
@anonym_2c51de hallo to čo? Výstroj som nekupovala. Kompletne sme mali z požičovne.
Ale kto zarába melón nechodí po sekáčoch tak nemôže vedieť.
@kaktusik007 Ak nelyžujete,oplatí sa kúpiť z druhej ruky alebo Lidl má kvalitné lyžiarske oblečenie, komplet všetko nové maximálne 200 €
@anonym_autor Môj syn nechcel ísť, z jeho triedy asi 5 neboli. Mladší syn chce ísť a bude platiť 150e výstroj má. Za požičanie im hovorili 50e.
@anonym_2c51de zarabam standardny tabulkovy skolsky plat - len deti uz mam velkostou takmer dospele, takze panske oddelenie to isti... k tomu - mam deti do roka, mladsi siel na lyziarsky minuly rok, tento skolsky ide starsi a o rok na to opat mladsi -- takze som veci na oblecenie kupovala s tym, ze budu minimalne na tri lyziarske.
@anonym_86252c - ono cenu lyziarskeho robi aj to, kedy a kam skola ide. Kym bol starsi na zakladke, isli kdesi na oravu, mimo sezony v podstate, doplatok do 50 eur... mladsi na gymnaziu - isli na chopok, v najvacsej sezone, doplatok 300. A tiez som OK so sekacmi, len -- keby sa tam dali kupit veci, ked ich ty potrebujes, a nie podla nahody. Na mojich som tam opakovane nic zimne nezohnala.
@anonym_4beeb6 z druhej ruky akoze inzeraty nekupujem, z lidla mame nejake spodne pradlo, avsak mne najlepsie vychadza decathlon... no opat, ide o velkost - moje deti maju jeden 188 a druhy 193 cm, nosia pansku velkost minimalne M, topanky 46 a 47... cize tam naozaj na sekace ci inzeraty uz proste priestor nie je....
v decathlone alebo v sportisime sa dajú zohnať lacné veci na lyžiarsky, akože fakt niekto kto ide raz na lyže potrebuje gate za vyše 100€?? ak áno, je to problém výchovy, nie že by sa nedali zohnať lacnejšie… a btw, aj na bazarových platformách sa dajú zohnať…
@anonym_86252c waw, dobra cena. U nas sa to pohybuje okolo 140e, ale pozicanie vystroja uz je v tom.
@anonym_autor nemoze byt povinny, ked to mas platit. Ja som bola na Zs, na Ss som nesla.
Na Zs su dotacie, u nas okolo 140e sa plati. Tento rok to caka mojho 8-aka.
Dakujem za odpovede,pre mudre mamicky,nie nenahrabem
Dakujem za odpovede,pre mudre mamicky,nie nenahrabem
@anonym_2c51de ja som lyže aj lyžiarky požičala, synovi rástla noha, na čo kupovať každý rok, alebp každý druhý lyžiarky.
@anonym_autor nikdy som nepočula, že by bol lyžiarsky povinný, možno na športovej škole, skutočne máš správne informácie? Ja by som si to zistila a kľudne by som dieťa ospravedlnila. Nech sa spýta starších spolužiakov, či boli všetci
lyziarsky vycvik nie je povinny
dieta zahlasis ano / nie a koniec.
cena sa odvíja od toho ci je je lyziarsky vycvik s dotaciou alebo bez dotacie(je presne urcene, v ktorom rocniku maju deti narok na dotaciu)
detto miesto - ake ubytovanie a stredisko deti idu. ta cena je velmi rozdielna......
v BA - minuly rok sme platili okolo 200€
mozno trochu mimo otazka...je dotacia aj na strednej škole? Dcera bola vlani v 7.rocniku s dotaciou, tanto rok chce ist z 8.rocnika (viem, dotaciu uz vycerpala), ale ako je to na strednej škole?vdaka
@anonym_2c51de ja som lyže aj lyžiarky požičala, synovi rástla noha, na čo kupovať každý rok, alebp každý druhý lyžiarky.
@anonym_autor nikdy som nepočula, že by bol lyžiarsky povinný, možno na športovej škole, skutočne máš správne informácie? Ja by som si to zistila a kľudne by som dieťa ospravedlnila. Nech sa spýta starších spolužiakov, či boli všetci
@anonym_4e392e ano popyta sa,a bude aj rodicko tak sa informujem

@anonym_autor dajte dieťa na PN a bude