icon

Koľko vreckového by malo dostávať dievča na strednej?

2. aug 2024

Koľko by ste dávali vreckové 18 ročnej slečne? Momentálne brigáduje, ale pôjde v septembri na dovolenku a šetrí viac menej na to. Počas školského roka brigádovať nebude, pretože chcem aby sa sústredila na školu. Chcem aby si začala trošku uvedomovať ako sa hospodári a tak, keďže budúci rok odchádza na výšku, tak aby mala trošku predstavu o tom ako sa manipuluje s peniazmi. Takže jej chcem dať čiastku vždy prvého v mesiaci a nech si hospodári. Jednalo by sa v podstate o všetky výdavky. Autobusy a tankovanie, desiaty, oblečenie, kozmetika…. A čo jej ostane nech si míňa na rozmary ako kávičkovanie v meste, piatky a tak. Keď si minie a bude jej chýbať, tak jej dám, ale bude mi musieť z ďalšieho mesiaca vrátiť. Neviem vôbec koľko by to ale malo byť. Premýšľam nad 200 eurami. Koľko dávate vy? Skúšali ste tento systém vreckového? S tým, že by som jej nekúpila už nič. Okrem jedla do chladničky samozrejme a nejakých nákladnejších položiek napríklad keby treba opravovať auto. Snažila som sa to nejak rozumne spočítať podľa toho koľko jej bežne dávame počas mesiaca.

Strana
z4
modrykolibrik
3. aug 2024

Necitali ste ten clanok co nedavno bol? 18 rovna dievcina napalila na prechode do matky s dietatom. Uz si presne nepamatam ako to dopadlo ale tusim tie obete zomreli skusim to pohladat

ema234
22. sep 2024

0 eur, slecna je dospela

Strana
z4