icon

Ktorá odpoveď na Monitor 2025 SJL je správna?

anonymnamamicka
19. mar 2025

Ahojte, zaujímalo by ma, čo dali vaši deviataci do tejto otázky?? Mne a synovi najviac sedí b), no v triede sa filozofuje o a).
ďakujem

Ktorá odpoveď na Monitor 2025 SJL je správna?
Strana
z2
deedol
19. mar 2025

B, lebo "zaostaly kus zariadenia". pointa celeho textu je, ze ma udajne robit A, ale nejde mu to, takze A to nemoze byt.

jasminka7
19. mar 2025

@anonymnamamicka ja myslím, ze b

Máš, prosím, niekde zadania?

wade
19. mar 2025

Ach, moja oblubena kniha. A je to b podla mna.

dqqq
19. mar 2025

@jasminka7 zadania sú na stránke zones.sk a aj neoficiálne odpovede

anonymnamamicka
autor
19. mar 2025

@jasminka7 odpovede sú na zones, zadania už sú na stránke nucemu, obe skupiny

anonymnamamicka
autor
19. mar 2025

@wade ďakujem za odpovede, synovi išlo o ten 1 bod aby mal tých 90%, videla som že sa o tom hovorí veľa na zones aj v triede tak dúfam že to je to b)

terezkaarthuramax
19. mar 2025

Aj ked nie som deviatacka ani mamicka zaujima ma ta uloha ale neviem ju precitat.

ruza76
19. mar 2025

@anonymnamamicka a vy už máte výsledky?

anonymnamamicka
autor
19. mar 2025

@ruza76 len zo zones.sk

lusesita2
19. mar 2025

b

ava11
Autor odpoveď zmazal
jasminka7
19. mar 2025

@anonymnamamicka
@dqqq
baby dakujem, netusila som, ze zverejnia hned test

ankare
19. mar 2025

@anonymnamamicka ahoj, prosím, pošleš mi správne odpovede zo slovenčiny? Ďakujem!

anonymnamamicka
autor
19. mar 2025

@ankare na zones máš obe skupiny, už si prešli opravami a mali by byť 100% a aj sedia,

https://www.zones.sk/studentske-prace/gramatika...

christie11
19. mar 2025

@wade aj moja. Podla mna dat na citanie s porozumenim douglasa adamsa je teda riadna odvaha 😀hoci mohli dostat aj horsie uryvky na analyzu.

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

@wade
@deedol baby, mám sa báť? Učiteľka mu povedala že by to malo byť A a chudák je deprimovaný lebo o ten jeden bod mu ide... Myslíte, že je šanca že to teda bude B? 😥

lusesita2
20. mar 2025

@anonymnamamicka počkajte si kým nezverejní odpovede Nucem, do 28.3.

kofa77
20. mar 2025

podla mna A nie, lebo hovori, ze VZDY napoj prisposobi potrebam klienta ale potom sa v texte pise, ze mu vydal zakazdym nieco nepodobne caju.

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

@kofa77 veď to tak sedí skoro každému a je to tak aj na zones, ale pani uč. syna sa skôr prikláňa k Ačku.. ževraj to má z nejakého portálu tiež, no neviem odkiaľ

jankasabinka
20. mar 2025

@anonymnamamicka preco mu ide o ten bod? Ved uz staci na prijatie ked urobi na 80%

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

@jankasabinka áno ale len na odborné, na gymnázia potrebuje 90% z oboch aby išiel bez skúšok

neilei
20. mar 2025

Ja myslím, že A. Stroj vedel vždy pripraviť nápoj podľa požiadaviek klienta. Najskôr ho tak nepripravoval preto, že ich nepoznal. Pri jeho príprave preto vychádzal z nejakých všeobecných dát, ktoré mal k dispozícii. Keď klient presne zadal svoje požiadavky (celý ten opis čaju a pod.), už stroj mohol/vedel pripraviť nápoj podľa JEHO požiadaviek,čiže sedí to, že stroj pripraví nápoj podľa požiadaviek klienta (len ich musí najskor poznat).

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

ale tam píše stroj VŽDY pripraví nápoj podľa potrieb, no on to tak urobil až na konci a zároveň tam píše že je zaostalý
@neilei

neilei
20. mar 2025

Áno, veď to, že síce VŽDY, ale tam je to dôležité aj to PODĽA POTRIEB. Čiže, aby to bolo vždy podľa potrieb, musí tie potreby najskôr poznať.Bez toho to nespraví.

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

@neilei to ale nepíše že musí poznať, veď on si tam prišiel po čaj a dostal nechutný nápoj čiže sa neprispôsobil potrebám a tým pádom už to vždy vypadáva

a to že je nemoderný tam priamo píše

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

tu je odpoved chatgpt ktora mi aj celkom sedi ako dovod

Síce syntetizátor tvrdí, že sa prispôsobí chutiam a metabolizmu človeka (čo by podporovalo odpoveď A), ale v realite to nefunguje správne. Arthur si objedná čaj, ale dostane hnedej tekutiny, ktorá sa na čaj vôbec nepodobá. To jasne ukazuje, že stroj nedokáže napodobiť niektoré nápoje správne.

lucia147852
20. mar 2025

Dala by som B.

neilei
20. mar 2025

Vyplýva to z celého textu, preto je ta ukážka taká dlhá, zachytáva celú podstatu. Treba sa na to pozrieť komplexne, o čo tou ukážkou ide, čo ňou chce autor povedať a to myslím nebude to, že na lodi mali nejaký starý stroj.Tak v tomto by som určite nespoliehala na chatgpt.

anonymnamamicka
autor
20. mar 2025

otázka nie je že pointa textu ale čo z neho vyplýva, priamo v 1. odseku píše že ten stroj ze zaostalý. ono je to chyták a aj to tam píše že ten stroj tvrdí že je taký "super" ale nie je to pravda, veď aj ostatní použili ten argument keby scrollneš
@neilei

neilei
20. mar 2025

Áno, ja to všetko beriem a ani netvrdím, že mám určite pravdu a kvôli tvojmu synovi by som bola radšej, keby som nemala, aby to mal správne a neprišiel o dôležitý bod. Len mi to takto vychádza. Ak by to bolo inak, nemusela by v ukážke byť už ďalšia časť textu, stačila by len tá, v ktorej stroj vydal nesprávny nápoj. A už len tak btw, zdá sa mi choré, že správne odpovede ešte nedali a nechajú takto rodičov aj deti v nervoch a neistote.

Strana
z2