Ktoré vysvedčenie sa berie pri prijímaní na strednú školu?

noemkanikoletka
22. jan 2015

Ahojte 🙂 Neviete ako to vôbec teraz je ? 🙂 Hovorilo sa že sa berú priemery na stredné školy potom že sa to zrušilo tak ako ? 🙂 A Berie sa aj koncoročné vysvedčenie ? 🙂 🙂

maartinkaa
22. jan 2015

@noemkanikoletka uz sa to zrusilo, ja mam tiez deviataka, jedine co neviem, je ci sa rata aj koncorocne vysvedcenie 😉

mariankas
22. jan 2015

@noemkanikoletka Pred tromi dňami mi prišlo usmernenie, že zš nie sú povinné v prihláške uvádzať priemery v nadväznosti na nález ústavného súdu a prihlášky budú tiež bez výsledkov Testovania 9, tieto výsledky si pre potreby prijímacieho konania budú sťahovať elektronicky príslušné stredné školy. Zš si tieto výsledky stiahnu tiež, ale až po odoslaní prihlášok, preto ich ani nie je možné tam uvádzať.

janka257
22. jan 2015

@noemkanikoletka Ahoj, na zakladnej skole, kde chodi tvoje dieta, by mal posobit vychovny poradca, ktory ma tieto veci na starosti. Mal by usmernit rodicov, ake su podmienky prijatia na strednu skolu, kedy su terminy podavania prihlasok a mal by mat takisto konzultacne hodiny, kedy ho mozno navstivit a popytat sa na tieto veci....

mariankas
22. jan 2015

@maartinkaa Hoci tie priemery boli zrušené už skôr, usmernenie prišlo až teraz.
Podmienkou pre prijatie je úspešné ukončenie 9. ročníka. V praxi to však znamená, že nesmie prepadnúť. Ako to kontrolujú na sš? Niektoré požadujú priniesť deviatacke vysvedčenie na začiatku roka.

maartinkaa
22. jan 2015

@mariankas moj martin doniesol domov taky papier, kde boli vytlacene vsetky koncorocne znamky od siesteho rocnika+zaujem o sport atd...vypisana jedna skola, a aj druha skola a to vraj budu posielat na vybrane sš,,,,tiez sme dostali pokyny k monitoru, mena VP, datum priimacich pohovorov a talentoviek,,,taktiez tam bolo pisane, ze pri dosiahnuti devatdesiat percentnej uspesnosti v monitore je ziak prijaty bez prijimacich skusok,,,

mariankas
22. jan 2015

@maartinkaa áno, aj ja som dávala žiakom, to je kontrolný opis z programu, kde je evidencia žiakov, ktorí končia zš a z ktorého sa škola prihlasuje žiakov na Testovanie a potom aj v ňom tlačí prihlášky. Pre deviatakov robievam aj špeciálne deviatacke rodičko, kde ich informujem osobne, samozrejme, chodia aj na konzultácie individuálne, cez CPPPaP im sprostredkúvame testovanie predpokladov ohľadom voľby povolania. Žiakov informujem priebežne tiež. Treba to robiť stále, lebo hoci majú tieto informácie aj na stránke školy, vždy sa potrebujú o niečom uistiť 😉 🙂 . Tých 90% vyplýva zo zákona, to je povinnosť pre všetky stredné školy okrem tých, kde sa robia talentové skúšky, tie sa robia skôr.

iza123
27. jan 2016

@mariankas a dávajú sa na sš vysvedčenia z ôsmeho polroka? lebo doteraz som bola na tom,že sa dávajú a syn prišiel s tým domov,že až koncoročné... Ďakujem za odpoveď

vulka
27. jan 2016

@noemkanikoletka Neviem síce, čo posielajú ZŠ, ale u nás na strednej sa do prijímačiek zarátavajú body za koncoročné vysvedčenia z ročníkov 6 - 8 a polročné z 9-tky.

jatamido
27. jan 2016

Mám tiež syna deviataka a minulý týždeň sme mali rodičovské,kde nám bolo oznámené,že do priemeru sa určite berie : koncoročné-8.ročník a polročné-9.ročník....+ %monitor.

mariankas
27. jan 2016

@iza123 Na prihlášku sa dávajú známky z koncoročných vysvedčení zo 6., 7. a 8. ročníka a polročné z 9. ročníka. Tak je nastavený aj program Proforient, v ktorom už dnes pracujú všetci výchovní poradcovia na základných školách, prihlášky sa tlačia jeho prostredníctvom, pravidelne podľa harmonogramu sa vypracovávajú štatistiky z predbežného záujmu žiakov, tie sa dajú aj vyhľadať na stránke školského výpočtového strediska http://www.svs.edu.sk/proforient.aspx . Stredné školy si od nich sťahujú výsledky Testovania, tým, že sa vlani posunul termín Testovania na apríl, už nie je na prihláške, ale stredné školy si ho zisťujú sami a je súčasťou prijímacieho konania.

iza123
28. jan 2016

@mariankas Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

simonka0911945765
9. apr 2017

Prosím vas nevedeli by ste mi poradit raz sa ma moja kamaratka opytala ze ci z dvojkou zo spravania zoberu na normalnu skolu??a este prosim vas ktore vysvedcenia idu na strednu skolu??vopred dakujem za rady

hettinka
9. apr 2017

zrušili priemery??? No zbohom, takže deti už nebudú mať vôbec motiváciu na to, aby mali na ZŠ dobré známky...
Dcéra išla minulý rok a brali koncoročné z 7. a 8. ročníka + polročné z 9. ročníka. A tiež sa za primer dávali na SŠ body, takže sa to zohľadňovalo. Taktiež výsledky z Testovania 9 (Monitoru). Tie sú asi najdôležitejšie, ak ho dieťa napíše nad 90% z SJ aj z MAT, ide bez prijímačiek na väčšinu škôl.

iza123
9. apr 2017

@simonka0911945765 synovca zobrali na strednú školu aj s dvojkou zo správania. Vysvedčenia idú z konca osmičky a polrok deviatky.