Majú vaše dcéry najlepšiu kamarátku?
Ahojte, majú vaše dcéry naj kamošku? Dcéra ma 12 rokov, ide do 7.rocnika... snaží sa v triede vždy s niekým baviť, byť v nejakej skupinke, baví sa s dievčatami... Len dosť sa skupinkuju, raz je jedna kamoška s druhou, potom sú na nože, keď sa dcéra baví s jednou,tak sa nemôže s druhou....pritom napr tá druhá si nájde inú kamošku, moja je tam len do počtu, tiež keď idú niekde na výlet, sedí sama napr vo vlaku,autobuse... Napr boli ako tak dcéra plyš dve kamošky, tie dve sa pohadali, dcéra ostala s jednou, ale tá si hneď našla inú naj kamošky, s dcérou sa baví ale dcéra veľmi túži mať takú naj kamošku, bff, ale vždy je len tak do počtu. Máte to aj vy tak niektoré... Viem že ani tie priateľstva nie sú veľmi úprimne, som rada že ju ako tak príjmu medzi seba,ale je hej ľúto napr dve sa dohodnú že idú na kofoly a moju nepozvu, vždy ona sa musí pýtať či môže ísť s nimi. Je to také smutné, nemá ani súrodenca, sesternice ďaleko...
Ahoj, moja 13r to ma ako tvoja. Vedela by som o tom vela popisat ale nemozem verejne. Prazdniny travi sama. Sesternice nema.😞v triede je ich tiez nepar a len 7 takze neni na vyber. Nie ze hy ju nemali radi ale nmusia s nou travit cas. Kazfa si vyberie vzdy niekoho ineho.
@prasiatko30 tak toto dcéra určite nerobí, ona je skôr tichý pozorovateľ a skôr sa pridá a súhlasí akoby mala sama niečo navrhovať,ona je hanblivá a tichá,takže asi nie je zaujímavá...
@nifnea no to je presne ako u nás, tiež trávi prázdniny sama, ale jej to ani nevadí nejako,ona je rada sama doma, len v tej škole je to smutné,keď kazdy je s niekým. Ja už teraz nám stredy,že bude zas sedieť sama na začiatku školského roka, ich je síce pár,ale proste jej to aj tsk nevychádza s niekým byť. Len dúfam,že to nejako zvládne a učiteľka ich rozsadi. Ach musíme to nejako prežiť, aspoň že ich neignoruju. Držím vám palce 💗
Toto dieta maju tiez doma za tiche a za pozorovatela - ja ti nehovorim, ze to dieta je nevychovane alebo zle. To dieta je tiche, velmi slusne a velmi ucenlive, velky pracant, ale socialne schopnosti ma dost deficientne - i ked neskor sa z toho dostane, ked si to uvedomi. Preto ti hovorim aby si si vsimala aj ako sa chova ked je v spolocnosti deti/dievcat.
@prasiatko30 áno, chápem ho chces povedať.
No mojej to praveze vadi ze je sama..je to take smutne,sama v bazene, sama vsade, a najhorsie zo vsetkeho je to ze kamosku ma za rozkom,alebo ked chce preliezali si plot kedysi,maju tam schodiky😕zial je v twkom veku ze kamosku potrbuje.
@nifnea no tak zas to verím keď je kamoška za rohom, že jej to stále akoby pripomína,že je sama. Aj sa ti na to sťažuje?.
Niekedy, uz skor nie.ale zial uz to na nej vidim. Uz to vzdala s tymi kamoskami. Este min tyzden obvolala ale nikto sa nenasiel😕
@nifnea no to je najsmutnejšie, keď človek sa aj snaží kamarátiť,zavolať,chce zapadnúť a odozva žiadna ..
Ano,je to velmi velmi zle..nepoviem keby byvali daleko od seba vserky kamosky ale takmer si vidia do izby cez okno obe maju do zahrady..no je to na nic proste. 😞
@nifnea verím a úplné ta chápem. Musíme veriť,že snáď na strednej to bude lepšie.
Len teraz zabute roky, zabite dni, co si mohli uzivat pekne detsvo, kopec zazitkov…no co uz
@nifnea no ja už to beriem že každý máme svoju cestu. Je to smutné aj mňa to trapi hlavne keď sú nejaké školské akcie a výlety...vieš aj tie kamarátstva sú málokedy úprimne,aj dcéra to cíti v škole, sú kamarátky a navzájom sa ohovárajú...
Ber to ako fakt,ze dievcata v tomto veku su uz raz take. Aj ja som zazila podobnu situaciu. Nijako jej s tym nevies pomoct,len jej byt oporou. Je fajn nefixovat sa len na spoluziakov co sa tyka kamaratstiev
Moj syn su v triede styria (jedno dievca a 3 chlapci). Akoze bavia sa ale ze by boli super kamosi to nie. On ma kamarata prvaka a druhaka. Syn je tretiak. V skolke boli super trojica a zostalo im to aj v skole. Sme malinka skola cize su vlastne vsetci casto spolu. Jeden z tych chlapcov je nas sused, s jeho mamou sme kamosky. Cize nemusi byt naj kamos nutne spoluziak. Ja som mala od malicka naj kamosku o rocnil nizsie. Moju susedu. Kamosky sme doteraz. V triede som vzdy mala len take akoze kamosky, ale nic moc. A ta sxnova spoluziacka co je jedine dievca v triede tiez nema problem. Ma kopec kamosiek v inych triedach a v dedine, na tanecnej...
Ale moja kamoska ma dceru 13 rocnu a ja zasnem co riesia. Tiez mala velke problemy v skole. Ohovaracky, sikana. Tie dievcata coho su schopne to je otras. Uz teraz sa bojim ked bude dcera vacsia ze co bude.
Nie, nemá. Raz jednu, raz druhú, potom sa posekajú, atď. Bude mať 13. Neriešim, ani ma to netrápi. Asi to bude tým, že ani druhá dcéra (9r.) nemá nejak extra vyhranenú kamošku a dokonca ani syn nemá (6), ale ten je zatiaľ ešte len škôlkar 😁. Má proste kamarátov zo škôlky. Ale tak neviem. Možno sme divná rodina alebo čo.
@mikadooo mna to strasne trapilo ked bol syn prvak. Ze s kym bude kamarat atd. Strsdne som to riesila. A on flegmatik jemu bolo jedno. V druzine sa pohral s tym koho mal poruke, aj s dievcatadmi a neriesil. Do skoly chodil rad aj kym tí jeho dvaja mladsi kamosi boli este skolkari. Ale ma, sestru, bratrancob, celu rodini blizko. Plus deti z dediny. Cize opusteny nie je. Aj tak na 2.stupen ide do vedlajsej dediny uz(mame len 1 stupen). Ktovie ako to zas bude potom. Tiez uz sa nad tym nezamyslam.
@autorka ahoj. Ja som si nasla skutocnu kamaratku az v 9.rocniku. tiez som dovtedy bola skor iba do poctu. Tiez som tuzila pri niekom byt a mat svoju spriaznenu dusu. Ale to nefunguje na povel. Jednoducho treba dcerke vysvetlit, ze jej naj kamoska sa raz objavi 😊 moja 7 rocna dcerka to ma tiez tak a s kludom jej vzdy vysvetlim, ze skutocne priatelstva sa ukazu az casom. Ze prvu skutocnu kamaratku som nasla az v 14tich a dalsie dve skutocne az vo svojich 23 rokoch a bavime sa doteraz. A mame skutocne pevne puto. Inak som sa bavila aj s ostatnymi. A ked to malo prist, tak to prislo 😊 drzim jej palce, isto si niekoho k sebe najde. 😊
@akje ďakujem, a kde si našla tu kamošku? V triede? Či mimo školy?
@akje super, vždy vravím čo sa má stať,tak sa stane...
Ahojte maminky. Práve som chcela začať písať podobnú diskusiu 😪 ale už som našla. Moja má 10,pôjde do 5. Triedy a máme to tak nejako podobne ako tu čítam...🫤 V triede mám tiež pocit že je len do počtu,i keď minulý školský rok mala kamošku , spolu v dobrom aj v zlom, dlho im to trvalo, aj sa poharkali aj udobrili, problém je že byvaju o 3 dediny ďalej od seba tak teraz sa nevidia ,akosi sa nevedia spojiť. V našej dedine je plno v jej veku,aj spolužiaci, ale tiež ju nikdy nezavolaju von😪 vždy musí len ona písať kadekomu a buď jej neodpisu,alebo nemôžu alebo neviem🤷 mne ako mame ktorá strávila celé dectvo sama ako prst to láme srdce 😪 popritom si myslím,že ona sa vie veľmi prispôsobit, zahrá sa s každým, s každým vie vyjsť a vôbec si neviem vysvetliť prečo ju neberú medzi seba😪😪😪 neviem či sa to zmení a kedy, a či vôbec. Občas je z toho smutná aj ona,i keď s avie zabaviť aj sama,alebo veľa času trávime spolu čo má samozrejme teší 🥰 ale viem že by potrebovala spriaznenú dušu ak vo svojom veku😌 chcela som sa len vyrozprávať,lebo mňa to trápi ozaj dosť, držím všetkým dievčatám palce,nech sú šťastné a nájdu tie správne kamošky✊✊✊❤️
@tanula84 ach ako veľmi ťa chápem. Nemám žiaľ radu, moja si prešla aj šikanou,takže v podstate som rada že je to aspoň tak ako to je teraz. Držím vám palce💗
@11bodka11 😪 och,ja stále dúfam že sa to zmení k lepšiemu,že príde niekto kto bude aj blízko bývať a sadnú si jedna druhej,strašne by som jej to priala, každý by mal mať spriaznenú dušu. Ja som vyrastala na lazoch,celé detstvo sama,vymýšľala som si kamarátov 😪😪😪 och nič moc spomienky,tiež som si prešla aj šikanou v škole o to viac ma mrzí toto keď vidím. Držím palce aj vašim dievčatám a ďakujem za podporu,som prekvapená že toto rieši toľko detí , bohužiaľ 😪
@tanula84 no my sme mala dedinka, aj mala skola. Na nasej ulici deti ziadne. Len ten jeden synov kamos aj to na konci ulice co je kusisko od nas. Ale dievcata ziadne. Vsetky dcerine buduce spoluziacky byvaju na druhej strane dediny pri ihrisku. Tak som zvedava ako to bude s nou. Aj ked zas ona je taka veduca, neboji sa nikoho, nicoho. Syn bol tichy.

...áno, moja dcéra 12 ročná má, už celé roky, sú nerozlučne dvojka, v škole spolu, a po škole zas spolu, často aj cez noc. Obe sú zodpovedné a trochu ešte také detské, čo som rada že sa vedia ovplyvniť tým dobrým smerom. Spolu sa aj učia doma, robia spolu projekty, zatiaľ majú samé jednotky. A spolu sa aj hraju, aj vyrábajú kadeco, aj chodia spolu von aj na krúžky. Som rada že má takúto spriaznenú dušu v triede. Ale syn je úplný opak, nemusí sa v triede s chlapcami, skôr sa porozpráva s dievčatami a trávi čas s nimi, čo ale nie je ono. Ale má kamaráta s ktorým nie je spolužiak, nechodia ani na rovnakú školu, s tým si rozumie super od malička sú najlepší kamaráti aj my mamy sme kamarátky a stretávame sa.