Mám 13 rokov a chcem byť lekárka
Chcem byť lekárka ale nemám ná to...
Mám 13 rokov a som siedmačka na základnej škole... Už ako šiestačka som túžila byť lekárkou... No na lekárku nemám najlepšie známky okrem 3,4,5😞🥺... Všetci mi hovoria že na to nemám, že to nedokážem a asi to ták búde.... Ták veľmi po tom túžim, každý deň má k tomu ťahá viac a viac...
Učím sa Španielsky jazyk a Turecký jazyk možno mi pomôžu.... Chcem počuť váš názor... Mám na to? Čo mám urobiť na uskutočnenie mojich snoch? Prosím vás dajte mi rádu do života...
Ahoj.
Ja som na ZS - cca do 5.rocnika mala velmi zle znamky, 3-4-5ky. Rodicia sa mi nikdy nevenovali, neucili sa so mnou a ja som si vtedy nevedela najst cestu k vzdelaniu. Az niekedy v 6.r na ZS sa to vo mne „zlomilo”, povedala som si, ze nechcem patrit k tym horsim ziakom, zacala som sa teda ucit a zrazu z 3-4-5 boli same 1ky. Nikto nechapal, rodicia, ucitelia, spoluziaci. Trosku ani ja. Odvtedy ma zacalo bavit ucenie, zacala som citat knihy a asi v 7.-8.r na ZS som si povedala, ze budem lekarka. So samymi jednotkami som sa dostala na gymnazium, uspesne zmaturovala a dnes studujem medicinu. Takze da sa. Zle znamky nie vzdy znamenaju, ze na to nemas, mozno doma nie si vedena k uceniu, vzdelaniu, nemas podporu od blizkych.. aj to urobi svoje, sama to dobre poznam. Avsak, ja som si uz davno povedala, ze ked zapracujem, ukaze sa to na mojej buducnosti a raz budem na seba hrda, ked dosiahnem, po com tuzim. Musis si tak povedat aj ty a zacat si viac verit.
Ak chces ist na medicinu a nechces pocuvat reci, ako to nedas, aka je to narocna skola, tak to jednoducho nikomu nehovor. Zacni sa ucit, aby si sa dostala na gymnazium, na nom sa sustred na bio/chem/fyz a budes na najlepsej ceste k medicine. Drzim palce a nenechaj sa odradit, ak po niecom skutocne tuzis. Len sama vies, kde su tvoje hranice.🙂
@veronice neviem vám odpovedať 😞🥺 jediné čo viem je že škola je fajn no učiteľky mi lezú na nervy každá jedná učiteľka každý deň hovorí naučte sa toto naspamäť všetky predmety si nedokážem zapamätať ...🥺😞
@mariaorackova123 nepotesim ta, ale na strednej a ani vysokej skole to moc inak nebude... Su predmety ktore treba pochopit a potom take ktore si treba zapamatat. A zas nepredpokladam ze vsetky ucitelky chcu od vas vediet vsetko nabiflovane od slova do slova.... Oni vam to musia vyavetlit a vy to musite pochopit a zapamatat si. O tom to vzdy bolo, je aj bude....
@kaja118 už to čítam po 3ty krát... A tvoje slová som si brala do srdca 🙂... Máš pravdu ak niečo chcem musím o to bojovať! Budem bojovať za svoj sen... No dúfam že nieje neskoro keď som už siedmačka 🥺.... Ale budem makať kým svoj cieľ nedostanem....
Veľmi si mi pomohla.... Tvoje radí a tvoj príbeh mi dali radu ako začať a ako skončiť 🙂 ĎAKUJEM TY BUDEM TY AŽ DO SMRTI VĎAČNÁ 🙂🙂🙂

@mariaorackova123 spanielcina a turectina na medicinu su Ti nanic! Zacni sa ucit biolu na 1, chemiu. Ak nemas dobru pamat, tak si daj lahsi, dosiahnutelny ciel...strednu zdravotnu...zi v realite a hladaj na co mas...medici sedia za knihami a sa drvia