Mám 15 a nemám s kým chodiť von

jozko1244
7. máj 2022

Ahojte. Mám taký problém. Mám 15 rokov a nemam s kým chodiť von. Celý deň som doma zavretý odkedy prídem zo školy. Keď chcem niekam ísť či už do kina na bicykle alebo len tak nemám s kým lebo nemám kamarátov. Viem že ísť s týmto na modrý koník je dosť blbé ale už neviem ak o ďalej. Zo spolužiakmi sa moc nebavím lebo ani neviem prečo lebo tento rok som prišiel do novej školy a né zapadol som podľa predstáv. Ako rozprávam sa z niektorými ale za dverami školy to skončí. Som veľmi citlivá a čistá duša napriek tomu že som chalan. Som proste povaha že si nechám hocijako ublyžovať a vždy odpustím len aby sa somnou niekto bavil. Poraďte mi prosím ako získať kamarátov lebo ísť von za náhodnými ľudí a opýtať sa či sa snou ne hu baviť mi nepríde ako najlepší nápad. Ďakujem pekný deň. (ospravedlňujem sa za chyby)

mirage
7. máj 2022

@jozko1244 Robis nejaky sport? Tam by si si mohol najst kamaratov. Ak si deviatak, na strednej to bude ine.

jozko1244
autor
7. máj 2022

@mirage nie nerobím a som ôsmak. Mal som odklad

motylik1998
7. máj 2022

Dneska je taka doba, že mladí radšej sedia za mobilom doma ako by mali ísť vonku sa bicyklovať. Napríklad keď som bola v tvojom veku som tiež nemala kamaratov ale pri bytovke vždy nejaki mladí boli tak som sa prihovorila, kecala som s nimi a tak sme sa začali kamarátit. Skus napríklad aj nejaké spolužiaka alebo nemáš bratrancov v tvojom veku žeby si ich pozval sa bicyklovat

jozko1244
autor
7. máj 2022

@motylik1998 mam jedného bratranca ale ten má 2 roky a väčšina buď sedia za mobilmi počítačmi alebo chodia niekde fajčiť piť a to nieje moja parketa.

motylik1998
7. máj 2022

A keby si sa prihlásil na nejaký šport? Žeby si niekoho spoznal

jozko1244
autor
7. máj 2022

@motylik1998 najhoršie je že mňa športy moc nebavia

loliki
7. máj 2022

@jozko1244 Môj syn je siedmak, veľmi podobný. Choď von sám. Niekedy je to lepšie zostať sám sebou ako nechať sa oblbnúť nevhodnými spolužiakmi. Možno si introvert. Príroda je krásna aj bez kamošov. Skús si v škole všimnúť tie tichšie povahy a prihovoriť sa im, možno budeš prekvapený a nájdete spoločné záujmy. Na leto si nájdi nejaký tábor, ktorý by ťa zaujal. Plávanie, turistika, šach tam sa moc nenahovorí.

jozko1244
autor
7. máj 2022

@loliki niesom ani moc introvert. Ako som ale nie úplne ale proste neviem ako so nájsť v mojej situácii teraz kamarátov. Rozprával som sa snáď zo všetkými ale proste mi nesedia tie povahy. Nechcem sa baviť z ľuďmi typu triedny šašo atď

loliki
7. máj 2022

@jozko1244 Chápem. Presne ako môj syn. Radšej ide von z triedy, skladá si rubikovu kocku. Tým, že si mal odklad, si aj starší, rozumnejší, správanie máš iné ako spolužiaci. Nedá sa to siliť. Môžeš sa cítiť ako stredoškolák medzi škôlkarmi. No, o čom sa baviť? Ťažko nájsť spoločnú tému a hlavne aj štýl. Nedá sa s každým si rozumieť.

motylik1998
7. máj 2022

Ako pani vyššie píše treba poprosiť rodičov nech ta prihlásia na tábor tam budeš mat u zábavu postarané...spoznáš tam v tvojom veku mladých

0silvia0
7. máj 2022

@jozko1244 skus zapadnut medzi dievcata, mozno do dievcenskej partie zapadnes lahsie.

estrella5
7. máj 2022

Môžeš začať chodiť na nejaký "krúžok".. Nemusí ísť nutne o šport.. Hoc aj nejaká jazykovka napríklad - aj sa niečo naučíš, aj tam môžeš niekoho spoznať.. Zamysli sa čo by ťa bavilo.. Alebo ani ten tábor nie je zlý nápad 👍 Alebo brigáda - aj si zarobíš, aj spoznáš ďalších ľudí 🙂.. Ale hlavne sa tým prestaň trápiť. Ja som tiež mala také obdobie. Veru možno aj cca v tvojom veku. Začala som cvičiť, učiť sa, venovala som sa psovi, rodine a bolo mi fajn aj bez kamarátok. 😊 A časom sa aj tie kamošky našli... Myslím, že je to len obdobie. Prídeš na strednú a tam môžeš mať úplne tú naj partiu v triede a bude fajn. 🙃

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalu_sk111
7. máj 2022

@jozko1244 Myslim, ze chodit na nejaky kruzok by bola fajn alternativa.. Mozno aj nejake to spolocenstvo ak si verieci ale sama sa do toho moc nevyznam. Hlavne vydrz, nevzdavaj sa. Tieto veci sa s vekom menia. Bud sam sebou a neboj sa niekedy s inymi nesuhlasit, slusne. Ludia ocenia osobnost, ktora je sama sebou, silna.. Neboj sa odmietnutia, neznamena, ze nie si hodny kamaratstva.

monuska112
7. máj 2022

skus nejake facebookove skupiny v bratislave je napriklad Gettpal, je to skor pre dospelych ale mozno sa niekto najde i pre teba a som si ista ze na facebooku je vela takychto skupin ak nenajdes nejaku pre seba, kludne zaloz pozri gettpal a inspiruj sa. urcite stretnes novych ludi vo svojom veku. ak mas v triede niekoho s kym by si sa vedel bavit i ked sa to nedeje, normalne akcne optimisticky poziadaj: idem do kina pridas sa? nechces ist na bicykel?

jozko1244
autor
7. máj 2022

@estrella5 a nevedeli by ste mi poradiť ako v mojom veku nájsť brigádu?

loliki
7. máj 2022

@jozko1244 Kosiť trávnik. Daj inzerát, čo vieš robiť. Alebo googli. Ale užívaj si detstvo. Ešte sa narobíš dosť. Choď do knižnice a čítaj. 😉

estrella5
7. máj 2022

@jozko1244 Skús sa pridať do facebookových skupín - určite sú také, ktoré sú zamerané na prácu a brigádu v tvojom meste. Skús ísť osobne spýtať niekde, kde by si mal záujem brigádovať (napr. v takej gastronómii budú určite hľadať na leto, aj keď neviem, či aj v tvojom veku, ale za spýtanie nič nedáš). Alebo tvojich blízkych, rodiny a tak sa popýtaj. Je pravda, že brigáda sa hľadá ťažko aj starším, ale nič nie je nemožné. 🙂 Základ je sa nebáť spýtať + mať oči otvorené (niekedy majú prevádzky aj na dverách nalepené, že hľadajú brigádnikov).

alexnina777
7. máj 2022

@jozko1244 ahoj, a čo ťa bavi? aké máš záľuby keď teda nie šport? rodičia ťa podporujú? máte dobrý vzřah? máš súrodencov?

jozko1244
autor
7. máj 2022

@lalu_sk111 niesom veriaci vôbec. To je to ja sa stále bojím odmietnutia a také scenáre čo už som mal v hlave až to bolo choré.

jozko1244
autor
7. máj 2022

@estrella5 veď áno ale pochybujem že by niekto chcel do svojej prevádzky 5 ročného

jozko1244
autor
7. máj 2022

@alexnina777 záľuby mam hudbu chodiť von na kolobezke proste dobrodružstvo vonku. Súrodencov nemám. Z rodičmi som sa o tom mnoho krát bavil a nevyhol som sa aj plaču keď proste som strašne citlivá a bojazliva povaha ktorá by chcela niečo ale boji sa proste a stále mi aj hovoria ako na to ale nedá sa to.

nwnw
7. máj 2022

@jozko1244 skus turistiku, korcule, posilka, beh, alebo lezenie. Mna tiez nebavia kontaktne sportu

loliki
7. máj 2022

@jozko1244 Skús riešiť úzkostlivú povahu. Psychológovia vedia veľmi dobre poradiť. Pokiaľ nemáš takého dobrého kamaráta, môžeš hľadať riešenie s odborníkom. A nechcel by si psa, mačku, papagája? Pes je najlepší priateľ. mačka je osobnosť. Papagáj môže rozprávať. Alebo hrať na hudobný nástroj, gitara, klavir, keyboard.

alexnina777
7. máj 2022

@jozko1244 určite si dobrý chalan aj ked máš citlivú povahu, len to máš ťažšie s tým kolektívom..tebe by stačil jeden dobrý kamarát ktorý by bol podobnej povahy ako ty..si z malého mesta? nemáte FB skupinu? obce to vacšinou majú..možno tam napísať že hladáš kamoša s kolobežkou na pokec a turistiku..

jozko1244
autor
7. máj 2022

@loliki mam psa aj gitaru na ktorú som hral asi raz. Ale ide mi o to kamarátstvo. Zážitky. Chodenie von flákanie sa po meste atď

jozko1244
autor
7. máj 2022

@alexnina777 som z partizanskeho

alexnina777
7. máj 2022

@jozko1244 ideálne je prihlásiť sa niekam na krúžok , nie v škole ale niekam do cudzieho prostredia extrrne..pogoogli či niečo čo by ťa bavilo nájdeš..a tam je veľká šanca sa zoznámiť..alebo nejakú brigádu si hladaj aj tam vieš nájsť nových pristeľov..od 15 -16 možeš myslím už brigádovať..

loliki
7. máj 2022

@jozko1244 Ale aj kamarátstvo sa zakladá na niečom čo máte spoločné. V niečom si musíte rozumieť, malo by vás baviť to isté. Preto sa tu spomínajú tie záujmy. Psíčkari si majú vždy čo povedať. Zážitky - letný tábor. Voľný čas - posilňovňa.

motylik1998
7. máj 2022

@jozko1244 na fb nie je skupina psickari ? 🙂 žeby si sa s niekym dohodol a môžte chodiť zo psikmi von