Mám 15 rokov a chcem vlastnú izbu
Dobrý deň. Mám taky problém veľmi veľmi tuzim po vlastnej izbe. Mám 15 rokov mám brata ktory má 9.
Tuzim po vlastnej izbe milujem mať svoje súkromie a hlavne mám rada keď má pocas noci nikto nerusi chrapanim a podobne ako môj brat, nezansam spat s niekým v jednej miestnosti. Byvame v 3 izbovom byte. A ako rozmýšľam tak rozmýšľam podľa mňa je toto azda neriesitelny situácia ako dosiahnuť vlastnú izbu. Ak má niekto nejaku snahu pomôcť mi budem mu za to veľmi vďačná. Kto bude mať zaujem pomôcť mi veľmi rada mu poslem aj fotky izby alebo aj celeho bytu. Veľmi pekne ďakujem.
@katulienkax Ja nepíšem o vyhnaní rodičov deckom do obývačky. Ja píšem o dobrovoľnej snahe rodičov o riešenie problému svojich detí na základe vlastného rozhodnutia. 😉
Ahoj nedavno sme riesili podobny problem.Dve starsie dievcata v jednej izbe co mne nepride divne no oni chceli kazda svoju a tiez 3izby okrem kuchyne.K tomu my mame spalnu s dcerkou s autizmom nakolko sama by nespala.No tak som to vyriesila tak ,ze sme jednej dcere prenechali nasu spalnu a kedze mame velku obyvacku spravili sme si z nej spalnu .A tym ,ze sme ju zmensili vznikla velka kuchyna s obyvacim kutom.Su to sice zmensene priestory ,ale kazdy ma svoje.Ak ,ale na vecsiu prerabku nemaju vasi cas ci peniaze.Mozte to vyriesit bud priečkou v detskej ak je vecsia,ale ja by som kludne spala aj v obyvacke ako rodic.Skus sa pozhovarat otom s rodicmi.
@h2 och ,chúďa teeneger, A rodičia budú mať aké súkromie v obývačke. To už je v poriadku? Hlavne že dcérenka bude mať sama izbu? Keď sa niekomu niečo nepáči nech to zmení ale nie zmeniť život celej rodiny.
@ja2122 neporadim ti, ale chápem ta. Ja som mala izbu s dvomi sestrami. Nenávidela som to. Žiadne, ale absolútne žiadne súkromie. Ešte aj skrinu som musela mať u rodičov v spálni, alebo do izby sa nám nezmestila. Závidela som kamarátkam že majú izbu samé. Snívala som keď aj o maličkej ale mojej vlastnej. Každé dieťa, hlavne keď dospieva potrebuje svoj priestor. Ja mám jedno dieťa a hocikedy myslím na to, aká by som bola šťastná keby som voľakedy mala takú izbu. Je to moja najobľúbenejšia miestnosť v dome. Teraz žijeme v 4 izbovom 176m2 dome traja. A konečne mám priestor, miesto a súkromie čo mi celú mladosť chýbalo
@katulienkax vyrastala som v dvojizbovom byte...mala som sice izbu s bratom, ale nasi spavali v obyvacke...otec vyrobil sklapaciu postel a zili sme normalne...cez den to bola obyvacka, vecer sa premenila na spalnu
@h2 a majú rodičia na prerábku peniaze? Vie ona vôbec ako žijú? koľko rodičia zarobia, aké majú výdavky a koľko stojí prerábka? Teraz budú robiť zmeny a o pár rokov im možno buchne dverami a odíde.
@h2 neurobila by som dobrovoľne toto rozhodnutie a ani na nátlak. Ja žijem vo veľkom dome a moje deti majú celé poschodie, ale sú tam 3 izby pre deti , ale spia v dvoch umiestnené po dvoch . 3 izba je študovňa , kde majú pracovné stoly. Dcéra už odišla a žije v vlastnej domácnosti a vo svojom byte s čoskoro budúcim manželom. Žije v trojizbovom byte a chce aspon dve deti . Takže to zrejme na nej žiadnu traumu nezanechalo .
Sestra žije v dvoj izbaku, zatiaľ dieťa nemajú, ale už teraz žijú v "obývačke" a izba zostáva zatiaľ prázdna lebo to bude detská. Kúpili skladací nábytok (majú posteľ ktorá sa dá zložiť na gauč so skriňou), majú tam telku na jednej skrinke, okolo regále plné kvetov, a samé zvieratá 😆 vyzerá to super, a majú svoj komfort, keď príde návšteva, tak ich majú kde posadiť keď z postele spravia gauč.. Skrine na oblečenie majú v chodbe vstavané, podľa mňa ideálne.. Rodičia by takto kľudne mohli uvoľniť izbu pre teba a nazivat v obývačke
@kvetinka75
@21oktober To už je na každom rodičovi, či to je, alebo nie je ochotný pre svoje dieťa urobiť. Ja by som s tým absolútne nemala problém. Keď vy áno, to je tiež úplne v poriadku, pretože vás nikto nemôže prinútiť to urobiť proti vašej vôli.
@h2 veľa robím pre svoje deti ale toto veru nie. Sú aj dôležitejšie veci kedy sa treba postaviť za deti a podporiť ich.
@kvetinka75 Áno, to je vec názoru. Ja by som požiadavku dieťaťa na súkromie považovala za veľmi dôležitú. Aspoň by som sa pokúsila s tým niečo urobiť, zvážila by som možnosti... Keby to proste nijako nešlo, tak sa nedá nič robiť. Ale urobila by som maximum.
Bud nabytkom predelit izbu opticky aspon. Pripadne ak je spalna vacsia, ako detska izba, tak ich vymenit a skusit opticky predelit izbu. Dalsia moznost, ak je obyvacka vacsia, tak kusok vyclenit nabytkom a tam by si mala vlastnu izbu. V ikea maju tie kallax, to nie je az take drahe. Stacila by ti postel, stolik a v tom kallax by si mala veci. A obyvacka by bola mensia, alebo ak je na to priestor v kuchyni, tak tam dat gauc.....s tv. Ale to asi v byte realne nebude.
U nas v meste su aj take 3 izbove byty, kde je cca 1,8x5m spajza s oknom. Videla som aj take, ze tam vznikla izbicka/spalna.
Kedze je to na par rokov, tak zasadne zmeny asi realne nie su. Opticke rozdelenia sa casom daju zrusit do povodneho stavu.
Ak nic z toho nie je mozne, skus zvazit stredu skolu dalej od bydliska a bola by si na stredoskolskom intraku, ale tam tiez nebudes sama a platia tam aj pravidla.
Neviem, no. Alebo sa obrnit trpezlivostou....
Drzim palce.
@h2 nevidím že by som sa dáko bila do hrude že všetci Musia byť na internátoch , myslím že som to normálne zmínila ako možnosť a nechápem prečo sa kvôli tomu tu na mňa vyvrhuješ. Každý máme svoj názor a ak ty s ním nesúhlasíš tak nemusíš ale neskáč za to do druhých. Do každého kto tu s tebou nesúhlasí brešeš. Názor ide aj opozitný vyjadriť inteligentne a neútočne.
@diusqa761 Ty brďo, čo sa tu dnes ešte o sebe nedozviem?! 😃 Prešla som si ešte raz celú našu vzájomnú komunikáciu a nikde nevidím, že by som bola na Teba útočila, alebo bola agresívna. Ale dobre, Ty na to môžeš mať iný názor. Takže OK, veľmi ma mrzí, ak niečo z toho, čo som Ti napísala, vyznelo agresívne, či útočne. Určite som to tak nemyslela. Tak sa Ti ospravedlňujem. ☮️
Hadate sa tu ako stare tetky na trhu 😂
Co sa tyka sukromia rodicov, musim sa zasmiat. V panelakoch neexistuje, este vo vacsich domoch ano.
Sukromie pre mna je vtedy, ked deti opustia na par hodin domacnost (vylet u starych rodicov, prespavacka u kamaratov) a rodicia sa mozu nerusene venovat jeden druhemu ako za slobodna.
Porovnavat, ako sme zili my, je pekne, ale keby ludia boli so sebou spokojni, tak by sme doteraz byvali v jaskyniach.

@h2 tak už len vydržať. Preboha, takto žije kopa ,, detí,,. Už niektorí fakt nevedia čo od dobroty . Nech je rada, že majú strechu nad hlavou. A keď sa jej nepáči, nech si zariadi život po škole taký aký jej bude vyhovovať.