icon

Mám 16 rokov a chcem vlastné dieťa

dada017tn
26. mar 2016

Neviem, do akej kategórie tento príspevok patrí, ale keďže som sama ešte vo veku "pubertiakov", skončilo to tu. Do 18-tky mám ešte času viac ako dosť.
Mala som fungujúci, skoro dvojročný vzťah. Medzi mnou a mojim ex bol adekvátny vekový rozdiel, rozumeli sme si, ale pár mesiacov dozadu som to musela skončiť.
Keď sme chodili von, boli sme s jeho kamarátmi (a s ich frajerkami). Vytvorili sme fajn partiu. Každý jeho kamarát mal frajerku. Pol roka dozadu som bližšie spoznala jedného chalana, stále som ho brala tak, že je len obyčajný kamarát môjho frajera. Ale on bol iný. Bol jeden z najmladších chalanov v partii, mal 18 a mal vlastné dieťa, dcérku. Vždy, keď sme sa stretli, bol s frajerkou (matkou dieťaťa) a vyzerali ako spokojný pár. Ale v skutočnosti sa len tvárili, že je všetko v poriadku. "Matka" o dcérku nejavila veľký záujem, staral sa on. A keď som ho bližšie spoznala, vedeli sme prerozprávať celé hodiny, ale nejak som si to neuvedomovala. Ja som bola zadaná, on mal dieťa. Ale bol slobodný. Zlom nastal, keď sa povadil s mojim, teraz už ex frajerom. Keď už neboli kamaráti, začal ma vnímať ako potencionálnu novú frajerku. Kvôli nemu som ukončila dlhý a krásny vzťah. Nemyslím, že som urobila hlúposť. Jeho bývalá sa k nemu ani k dcére nevráti, ja som vzťahy nenarušila, boli pokazené ovela skôr. Som s ním šťastná, mám výborný vzťah k jeho dcére, a chceme ďalšie dieťa, naše. Problém je, že ani jeden z nás nemá skončenú SŠ. Ja preto, že som mladá a mám ešte časť štúdia pred sebou. A jeho pred cca dvomi rokmi vyhodili z posledného ročníka na gympli, lebo porušil všetko, čo sa len dalo až tam úplne prestal chodiť, lebo pracoval (z domu) a bol s dcérou. Má vlastné auto aj bývanie, nie na hypotéku za peniaze banky, ale za svoje. Nemá to preto, že je niekoho syn. Sám si zarobil, pracuje dlho online. Podielal sa na veľkých projektoch a peniaze sú to naozaj pekné, snažím sa pomáhať mu ako sa len dá. Ja som z dobrej rodiny, nejde mi ani o majetok ani o peniaze. Môj partner je teraz ideálny, som úplný opak jeho bývalej, aj on až na druhý krát našiel to, čo hľadal, mňa. Ničoho sa nebojím, vidím ako sa správa k dieťaťu aj rodine, vie sa postarať. Jeho predošlý vzťah skončil vinou jeho bývalej, on za to nemohol. Nikto sa so mnou nebaví tak, že som mladá a nech nevymýšlam. Okolie k nám pristupuje tak, že každý nám to želá, či sa snažíme a že všetci budú len radi. Chcem dieťa, aj keď ešte sama dieťa som, výber partnera bol správny až na druhý pokus, ale teraz som spokojná. Nikdy nebudem musieť pracovať, máme všetko, chcem dokončiť školu, ale tým, že chcem byť tehotná som si istá. Viem, čo to obnáša, mám to odskúšané, takže už viem, o čom hovorím, a som si istá, že to spolu zvládneme. Ale chcem poznať názory iných, nezainteresovaných. Vek- ja skoro 17 a on 21 (teraz mohol byť druhák na VŠ, ale nematuroval ) a jeho dieťa 3 roky. Ďakujem.

jabadaba
26. mar 2016

@dada017tn trosku mas este cas na taketo nieco v zivote....nie? Tam radsej studuj, dokonci si skoly, tvoj kamarat z partie, nezmaturovany otecko, nech Ti je odstrasujucim prikladom! Sama pises, ze by mohol byt druhak na VS! Len nejak nestihol ani tu maturitu, vsak? Lebo myslel na kraviny a nemal ho kto doma riadne spucovat. To co riesis Ty v tvojom veku svedci evidentne o tom, ze sa riadne nudis. Na svet dospelych si este nedorastla, hraj sa adekvatne svojmu veku!

sardinka335
26. mar 2016

@viejac máš pravdu, teraz som na RD predtým som bola 9 rokov doma, rok ,,len tak,, ze deti v škole, školke a ja doma.....našla som si pol uväzok a uplne super, aj medzi ludmi aj človek ,,neosprostieva,, aj nejaka ta ,,korunka,. Po RD to tiež tak nejako planujem - doma je to na palicu...tiež pracujem v školstve ale vzdy je to ine ako doma...

bonaqa2013
26. mar 2016

@ena70 ono ten jazykový prejav o niečom aj vypovedá... ale nezdá sa mi že má 17... možno 27.

ena70
26. mar 2016

@bonaqa2013 tiež som to chcela dopísať.... každopádne nedomyslela trochu časové posuny... spoznala ho pred polrokom...pred pár mesiacmi sa rozišla z ex...za ten polrok ostarel o 3 roky ....očividne niekto vymýšľa nejakú modelovú situáciu 😉

lubkavargova1
26. mar 2016

zeny..my vysvetlite jednu vec lebo som asi sprosta jak tela....

ako moze ona vediet ake je to byt tehotna a "mat odskusane"....ked nebola nikdy tehotna?????? To akoze co? Dam si sebe vankus pod tricko a hrajem sa na tehotnu a hladkam brusko???? To ze ma dieta a hraje sa s nim, to je akoze na odskusanie????

Mlada ma moooocno ruzove okuliare...

tobnuf
26. mar 2016

A co chces pocut .. rob ako uznas za vhodne ale vedz ze co si navaris to si aj zjes .. sama.si si odpovedala.. chces byt tehotna. Bud.. tvoj zivot .. tvoje rozhodnutie.. ale nechapem tej vete ze mas odskusane a co moja mas odskusane? Definuj vsak dieta este nemas.. a tehotna si tiez nebola tak?

zexi
26. mar 2016

pol roka dozadu si ho spoznala, mal 18. dnes - má 21. douč sa matematiku!

ena70
26. mar 2016

@lubkavargova1 zrejme to má "odskúšané" preto, lebo vôbec nie je tá 16-tka za ktorú sa vydáva 😉 ...ale zrejme mladá žena ktorá už dieťa má..... 😉 ...a teraz skúša vzťah so slobodným oteckom 😉

jana_eyre
26. mar 2016

necitam diskusiu.. ale preco je take dolezite mat spolocne dieta teraz hned? to nemozete pockat kym skoncis skolu? su dva roky zivota take dlhe? nestaci ti mat zatial pekny vztah s jeho dcerkou? ak ho uz mas taky pekny, vlastne jedno dieta uz mate, mas sa o koho starat ak mas tu potrebu, preco hned teraz otehotniet?

k ostatnemu - peniazom sa nevyjadrujem, len k tej pohnutke mat spolocne dieta.. akoby vam nieco uslo ak chvilu pockate a budete si uzivat dieta, ktore tu je..

navyse, tehotenstvo je v tak nizkom veku rizikovejsie ako vo veku, ked uz ukonci vyvoj - dievcata sa vyvijaju do 19r - to znamena, ze planovanym tehotenstvom si mozes pridruzit dost problemov a bohuzial mozes o babo aj prist ak otehotnies v takom veku.. to su proste fakty, ktore k nizkemu veku co sa tyka otehotnenia patria..

lubkavargova1
26. mar 2016

No na mieste mladeho otecka, alebo mladeho pana si davam sakramentsky pozor na tuto mladu damu...co sa tyka peniazkov ani cent by som jej nedala...ked je taka mudra, prosim nech si zarobi...a potom ma take silacke reci....

lubkavargova1
26. mar 2016

Ked on mal pred polrokom 18 a dieta akoze 3 roky...no vaaaau ze 15 sa stat tatulom...sexovat zacalo to v 14??? potom odrazu ma 21...boha, to kde maju vodu mladosti alebo vodu zostarnutia?????

Ja toto najdem ze vypotila moja pubertacka dcera taku jej strelim, ze stena jej da druhu na otocku...stale tvrdim mladez je duta a sprosta jak tago 🙄

jana_eyre
26. mar 2016

@lubkavargova1 tak aj raz mu mohlo stacit v 15tke si zasexovat aby mali dieta, nemusel zacat rok predtym 😅

ale duta a sprosta mladez podla mna nie je, len proste sa ludia v tom veku chcu citit prilis skoro dospelo.. to bolo tak vzdy, vdaka hormonom co dospievaju, len neviem preco ma tolko ludi v tomto veku pocit, ze babatko je len zlaty, maly spiaci uzlicek..

ja som ten pocit dospelosti zazivala tiez - pamatam si na ten vek.. ale nastastie u nas v rodine sa narodilo babatko ked som mala 9, takze som vedela, ze babo tak skoro urcite nechcem.. neda sa totizto porovnavat male babo, za ktore si zodpovedna uz len ty s vacsim dievcatkom, ktore je defacto cudzie..
@dada017tn

jana_eyre
26. mar 2016

@nativanativa inak bud mam velmi slabu fantaziu, ale online zarabanie s tazkymi peniazmi ma napada iba jedno povolanie... a teda, to by som robit nechcela..

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
tobnuf
26. mar 2016

@ariadna1 😂😂😂

katarinapekna
26. mar 2016

ty ešte nemáš dieťa? neskutočné, čo si robila doteraz????? minimálne školkara by si už mať mohla. 😎

jeennyv
26. mar 2016

@dada017tn predstavujes si to velmi idealne a jednoducho, ale zivot taky nie je...to, ze niekto koho povazujes ma tzv. vsetko to materialno, znamena tak prd, lebo ty mas vlastne holy zadok, lebo v ruke nemas nic, ziadne vzdelanie peniaze, nic odrobene, materska nula, len rodicak atd, kym si ta nevezme alebo to neporiesite vsetko je jeho.. dieta prinasa vseliake nazvem to obmedzenia, starostlivost casto vycerpava a dlhodobejsie vztahy to niekedy neunesu nie take deti....dalej nikde nie je napisane, ze toho koho povazujes za potencionalneho otca, to aj vydrzi, bude sa starat a zivit ta...tam x dalsich veci..dieta nie je len o tom, ze postavim si hlavu, ze chcem dieta a ostatne sa poriesi... mat dieta je uzasne..akoze odskusane to mat mozes, ale pozicane a mat svoje je ine, plus dieta nie kazde dieta je ideal, ze das papat, prebalis, kus pobavis a spime....za mna mas este ty rozum v plienkach....

vafinka
26. mar 2016

lepsie ako velkoncne gule, ako sorac, skoro mi cvrklo

jurkovatynka
26. mar 2016

No ja som to pochopila tak...že chlapca poznala aj predtým, no BLIŽŠIE ho spoznala pred pol rokom ... Predtým mal 18 teraz má 21.... A dcérka má 3 roky...
@lubkavargova1

myskacici
26. mar 2016

to ja keď som chcela otehotnieť (už s manželom) som mala výčitky, že mám "iba" 26 rokov 😀 "len" jednu vysokú školu a smiešnych 7 odrobených rokov v jednom zamestnaní. 😀 😅 🙄 🤐

fidra
26. mar 2016

Vsak si este sama dieta. Nekaz si zivot

sandrasstini
26. mar 2016

drzim palce! deti plodia deti a ked sa z tohto sna preberes snad nebude neskoro. v 17 chces dieta? nevies ani co to obnasa. ale uz som tu na mk vide,a dost mamiciek v este mladsom veku s popiskom ze to sa im neposmyklo to oni tak chceli.. tak urcite no..nemate ani jeden skolu dokoncenu tlieskam. frajer si zarobil z online obchodov ma byt, auto. super girz tliekam ini robia na taketo veci roky. mas priatela asi teda zabezpecenho aj dieta aj ked nie vase, tak nemaa kam ponahlat. dokonci skolu buvajte spolu a ak aj potom case bude vsetko take krasne ako pises potom to planuj. aby nakoniec si neostala ty sama s dietatom a stuzkovu si nepozerala len zo zaznamu 😉 enjoy

jamika27
26. mar 2016

Ja som si myslela ze som na MK a pozri ho ... časopis Bravo ...

sandrasstini
26. mar 2016

@jamika27 casopis bravo 😂😂😂 tak toto si vystihla 👏

sardinka335
26. mar 2016

@jamika27 časopis Bravo a rubrika ,,tenkrát poprvé,,

sandrasstini
26. mar 2016

a este sa mi paci poznamka nikdy nebudem musiet pracovat 😂 stastna to zena!

damasi
26. mar 2016

Na tom ako dlho sa poznate nie vždy zaleži vztahy sa rozpadaju rychlo no niekedy prave taketo vydržia naozaj navždy lebo mlady človek nema ešte svoje navyky zafixovane a vie sa prisposobyt ked chce samozrejme no mat dieta tak skoro nie je jednoduche .Ked ti možem poradit uži si najprv aj s nim lepšie ho spoznaj chodte na dovolenku uvidiš aky bude tam skus s nim byvat dokonči školu nič ti neutečie všetko maš pred sebou tak si uživaj a energiu navyše davaj jeho dcere .

trubi
27. mar 2016

Ak je toto pravda, tak dievča najskôr si to dobre premysli.
1. Ako môžeš vedieť, že priateľ bude stále tak dobre zarábať? Potom budú odkiaľ peniaze ak nie?
2. Keď sa ti teraz zdá ideálny a ty jemu, to neznamená, že to tak bude naveky. (niekedy stačí spolu bývať a zistíš) skús pozrieť príbehy tu na MK, aby si po pár rokoch neskončila sama bez bývania, bez financií a bez maturity.. A ktovie, či to má prácu na zmluvu, takže neviem ako by rátali výživné..

Myslí aj na toto. Keď tebe je to jedno, tak aspoň kvôli tomu dieťatku.

Radím: 1. Sprav si aspoň maturitu. (ak zistíš, že sa budeš neskôr nudiť, môžeš si spraviť výšku kedykoľvek 😉
2. Ak to s tebou chlapec myslí vážne, tak sa zoberte, a potom keď budete chcieť si spravte dieťa)

nativanativa
27. mar 2016

človeka , ktorý nedokončil strednú školu zoberú len tak ako upratovačku ....tým nechcem nikoho uraziť , ale budeš to mať dievča veľmi ťažké bez strednej školy , ale držím palce .. veď partner je ďaleko za vodou , ten vás uživí 😉 🙂 😀

nasta55
30. mar 2016

@dada017tn neunahli sa, laska je slepa.A dieta nieje sranda, radsej su skolu urob.