icon

Mám 16 rokov a chcem vlastné dieťa

dada017tn
26. mar 2016

Neviem, do akej kategórie tento príspevok patrí, ale keďže som sama ešte vo veku "pubertiakov", skončilo to tu. Do 18-tky mám ešte času viac ako dosť.
Mala som fungujúci, skoro dvojročný vzťah. Medzi mnou a mojim ex bol adekvátny vekový rozdiel, rozumeli sme si, ale pár mesiacov dozadu som to musela skončiť.
Keď sme chodili von, boli sme s jeho kamarátmi (a s ich frajerkami). Vytvorili sme fajn partiu. Každý jeho kamarát mal frajerku. Pol roka dozadu som bližšie spoznala jedného chalana, stále som ho brala tak, že je len obyčajný kamarát môjho frajera. Ale on bol iný. Bol jeden z najmladších chalanov v partii, mal 18 a mal vlastné dieťa, dcérku. Vždy, keď sme sa stretli, bol s frajerkou (matkou dieťaťa) a vyzerali ako spokojný pár. Ale v skutočnosti sa len tvárili, že je všetko v poriadku. "Matka" o dcérku nejavila veľký záujem, staral sa on. A keď som ho bližšie spoznala, vedeli sme prerozprávať celé hodiny, ale nejak som si to neuvedomovala. Ja som bola zadaná, on mal dieťa. Ale bol slobodný. Zlom nastal, keď sa povadil s mojim, teraz už ex frajerom. Keď už neboli kamaráti, začal ma vnímať ako potencionálnu novú frajerku. Kvôli nemu som ukončila dlhý a krásny vzťah. Nemyslím, že som urobila hlúposť. Jeho bývalá sa k nemu ani k dcére nevráti, ja som vzťahy nenarušila, boli pokazené ovela skôr. Som s ním šťastná, mám výborný vzťah k jeho dcére, a chceme ďalšie dieťa, naše. Problém je, že ani jeden z nás nemá skončenú SŠ. Ja preto, že som mladá a mám ešte časť štúdia pred sebou. A jeho pred cca dvomi rokmi vyhodili z posledného ročníka na gympli, lebo porušil všetko, čo sa len dalo až tam úplne prestal chodiť, lebo pracoval (z domu) a bol s dcérou. Má vlastné auto aj bývanie, nie na hypotéku za peniaze banky, ale za svoje. Nemá to preto, že je niekoho syn. Sám si zarobil, pracuje dlho online. Podielal sa na veľkých projektoch a peniaze sú to naozaj pekné, snažím sa pomáhať mu ako sa len dá. Ja som z dobrej rodiny, nejde mi ani o majetok ani o peniaze. Môj partner je teraz ideálny, som úplný opak jeho bývalej, aj on až na druhý krát našiel to, čo hľadal, mňa. Ničoho sa nebojím, vidím ako sa správa k dieťaťu aj rodine, vie sa postarať. Jeho predošlý vzťah skončil vinou jeho bývalej, on za to nemohol. Nikto sa so mnou nebaví tak, že som mladá a nech nevymýšlam. Okolie k nám pristupuje tak, že každý nám to želá, či sa snažíme a že všetci budú len radi. Chcem dieťa, aj keď ešte sama dieťa som, výber partnera bol správny až na druhý pokus, ale teraz som spokojná. Nikdy nebudem musieť pracovať, máme všetko, chcem dokončiť školu, ale tým, že chcem byť tehotná som si istá. Viem, čo to obnáša, mám to odskúšané, takže už viem, o čom hovorím, a som si istá, že to spolu zvládneme. Ale chcem poznať názory iných, nezainteresovaných. Vek- ja skoro 17 a on 21 (teraz mohol byť druhák na VŠ, ale nematuroval ) a jeho dieťa 3 roky. Ďakujem.

Strana
z3
lubiss
30. mar 2016

a potom si sa zobudila :D ale pobavila som sa dobre 18 rocny manazer dolezitych projektov fiiiha sam si zarobil na byt aj auto bez rodicov...nie je to mark zuckenberg ? 🙂

Strana
z3