icon

Mám 17 a nemaľujem sa

27. apr 2021

Ahojte, mám 17 a vôbec sa nemalujem a tak trošku ma trápi to,že moja mama mi občas vraví, že ona by sa na mojom mieste už malovala. Že prečo sa neupravím. Prečo si nedám toto a hento na seba. Ale jednoducho mi nepríde potrebné sa len tak maľovať keď idem napríklad do obchodu alebo aj von s kamarátmi. Moja mama sa maľuje stále. Aj keď len do obchodu a občas mám pocit,že by sa namalovala aj keby išla smeti vyniesť. Potom sa cítim divne... lebo mám pocit, že mi to nie je treba.Proste mi je dobre aj bez makeupu. A zas je aj pravda,že až tak velmi mi to malovanie nejde... občas
len tak zo zvedavosti niečo vyskúšam ale potom to aj hneď zotriem lebo v tom vyzerám divne. A pritom si nemyslím, že som škaredá dokonca si občas myslím,že aj bez malovátiek vyzerám lepšie. Ale stále mám taký pocit,že som asi nejaká zaostalá lebo to nerobím. Robí ma to nemalovanie menej ženou? 😃

Strana
z2
ivangeline
27. apr 2021

Hej..aj ja som mala a mam problem s mamou a nie je to len o malovani sa...ale aj... :D Bud sama sebou a cit sa dobre. ;) Nemas byt jej verna kopia...a ani jej vylepsena kopia...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
andy1789
27. apr 2021

Buď tak ako sa cítiš dobre. Ako to chceš ty, nie ako to chcú iní. Základom je neprispôsobovať sa druhým, ale robiť veci tak ako chceš ty.

kiwi3
27. apr 2021

neviem, ale nepaci sa mi ani jedno hnanie do extremu... ani mama, co tvrdi, ze sa treba malovat, ani diskutujuca, co hovori o vymachlenych marfuskach. kazdy, nech si robi, ako mu je prirodzene a prijemne.

ninusa221
27. apr 2021

Je taky typ žien že sa nemaluju.. takze je to ok🙂 mne už preplo hadam v 8 triede ak nie skor viem že mi mama nedovolila make up😂

any_soj
27. apr 2021

Nerobí ta to menej ženou 🙂 v tvojom veku som bez mejkapu nevyšla na ulicu. Raz som spala u kamošky, a zabudla som mejkap doma. Celú cestu domov som mala chuť sa skrývať a bola som naozaj presvedčená, že ľudia trpia, keď sa na mňa pozrú. Od dvadsiatky som v tomto slobodná, vďakaBohu. Pamätám si, ako mi jeden muž nejaký čas potom povedal, že mi ďakuje za moju zenskost, bol to len priateľský postreh. A to nemal o mňa záujem. Keď mám chuť, občas sa namalujem, teraz mám 34. Manželovi sa páčim viac bez, príde mu to ženskejšie a skutocnejsie 🙂

nika_val
28. apr 2021

Keď som mala 15-16 rokov malovala som sa lebo sa malovali aj spoližiačky zo školy a mne prišlo divné byť pri nich bez make-upu.. tak som robila výrazné linky, špirála, obočie, make-up, niekedy aj rúž..proste všetko čo k tomu patrilo.. moja pomerne v pohode pleť sa začala zhoršovať, upchaté póry následne červené vyrážky.. ale veď make-up zakryl.. koncom 2 ročníka som bola mesiac doma kvôli zdrav. problémom a nemalovala som sa vôbec lebo som nikam nechodila a moja pleť sa úplne zmenila, vrátila sa späť do normálu žiadne extrémne upchaté póry, žiadne vyrážky zapálené..
A keď som sa vrárila do tej dobe do školy už nenamalovana ( jedine čo si upravovala bolo obočie lebo som ho mala zle vytrhané a čakala som kým dorastie), spolužiačky sa ma začali vypytovať že či som nestíhala alebo prečo nie som namalovaná a tak som vysvetlila že proste nechcem byť.. cítim sa dobre (lepšie) aj bez toho
Nechápali to, dokonca mi vraveli že mi viac pristalo keď som sa malovala, že nech si s tým neprestávam a podobné reči..no ja som už znovu nezačala sa malovať tak zvykli si..takže ak nechceš ty cítiš sa dobre bez malovania tak to proste nerob a nerieš či mama, babka, kamaratka, ktokoľvek sa maluje.. rob tak ako to ty cítíš 🙂
Keď chceš môžeš si upravovať iba obočie (vraví sa obočie rám tváre tz že ti hneď dá upravenejší dojem) alebo si dávaj len špirálu, korektor.. alebo proste nič..
Naozaj sa nenechaj ovplyvniť nikým 😊

sylvie
28. apr 2021

Kazdy nech robi ako uzna za vhodne a v com sa citi lepsie. Ak sa tvoja mama citi dobre ked je namalovana, nech sa maluje. Ak sa ty citis lepsie nenamalovana, tak sa proste nemaluj. Nie vsetky zeny to potrebuju. Ty si este mlada, tak urcite vyzeras dobre aj nenamalovana.
Ak by si chcela, tak mozes zacat tym, ze si obcas das spiralu na oci.. ale fakt sa nemusis do toho silit. Bud sama sebou..

sandokanka36
28. apr 2021

nikde nie je napisane, ze sa musi zena malovat. ak si mysli, ze to nepotrebuje a citi sa tak krajsia ako namalovana, tak je to predsa jej vec. ja ked sa na to spatne pozriem, tiez som mala kedysi obdobie, ze som sa vela malovala. ted chodim akurat na lamino obocia, dam si licenku obcas namalujem riasy a som spokojna. manzelovi sa takto prirodzenejsie tiez viac pacim

cervenaruza123
28. apr 2021

Ani ja sa nemalujem a mam 29 rokov. Ked sme boli so sestrami male, tak nam dokola zdoraznovali, ze prirodzena krasa je najkrajsia, netreba sa nam upravovat a dokreslovat, to len stare zeny sa maju. No a teraz sice obcas niekto ma poznamku, preco sa nenamalujem aspon trochu, ale zial, nenaucila som sa to za mlada, ked mi to priam zakazovali a teraz ked sa namalujem, vyzera to dost zle, nemam prax. Takze sa nemalujem 😀 . A zenou ta to menej nerobi. Je to dnes malo caste, ale stale su zeny, co sa nemaluju a casto su zenskejsie a sebavedomejsie ako ostatne. Samozrejme, ak sa o seba staraju. Moj muz ani nema rad, ked sa namalujem. Jemu sa viac paci prirodzeny zensky vzhlad.

janulik2008
28. apr 2021

Mám 27 a tiež sa nemaľujem 😀 pomimo to mi tipujú ehm 18 rokov 😀

autor
28. apr 2021

@cervenaruza123 noo asi aj ja tak nejak... mne tiež zakázali malovať sa keď som mala možno 13-14 ale ani vtedy ma to nejak nezaujímalo lebo načo sa maľovať v 13tich. Akurát nedávno som si skúsila dať linku na oči a nevyzeralo to až tak zle....ale potom keď ma videl otec povedal,že radšej nech sa nemalujem. Ale tak nejak ma to ani netrápi🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

gugugaga123
14. máj 2021

Nemaluj sa. Povedz mame že nech sa prestane malovať ona. Prečo by sa mali ženy automaticky malovať? Nech sa namalujú aj chlapci teda. Mne to osobne príde ako diskriminácia že sa ženy majú machliť jak také kraslice. Ja som v živote to svinstvo na sebe nemala.

miskaradko
14. máj 2021

Si krasna taka aka si...naco robit zo seba maškarádu😉

autor
15. máj 2021

@gugugaga123 noo zial teraz sa ešte aj chlapi maluju :D

Strana
z2