icon

Mám dovoliť 13 ročnej dcére farbenie vlasov?

kubkovci123
31. aug 2015

Moja 13 ročná dcéra si chce zafarbiť vlásky semi-permanentnou čiže vymyvatelnou farbou. dovolili by ste jej to??

alaguema
22. sep 2016

@kubkovci123 určite nie.

dai
22. sep 2016

@mayamibee tvoja sestra asi pouzivala zle vyrobky, pripadne sa zle stravuje... ja si od tych 18tich vlasy farbim neustale - su krasne, vyzivovane a huste... to ze to u tvojej sestry postupovalo dalej tiez nemusi nic znamenat - moja skusenost je ze tie vymysly typu piercing a tetovanie a pod. Robia skor deti z velmi prisnych rodin kde sa malo vysvetluje - potom sa odtrhnu z retaze a nevedia kde stpopnut...

alaguema
22. sep 2016

@veva45 presne tak. Ja keď vidím na našej škole tie zmachlené trinástky, je mi akurát tak smutno. Kam sa ponáhľajú...a načo. 13 ročné dievča je ešte dieťa, síce v puberte, ale dieťa. Ja som sa mohla jemne líčiť od 16-tich a myslím, že to bolo tak akurát. Vlasy ak majú veľmi nevýraznú farbu, by som dovolila tiež cca od tých 16-tich, ale iba hennou.
To, že chemické farby vlasy neničia je absolútne nemožné. Poznám ženy, ktoré si naozaj farbia vlasy chémiou celý dospelý život a majú ich ok, lebo si ich ošetrujú a pravidelne podstrihávajú, vyzerajú zdravo, to áno, ale každej jednej, ktorá s farbením prestane, rastú po čase nové vlasy z cibuliek, ktoré sa farbením zmenili na neproduktívne. Tá chémia preniká cez kožu, je naivné si myslieť, že to nijak nepôsobí. Minimálne máš tých vlasov vyrastených menej, než by si mala bez farbenia @dai

eludka
22. sep 2016

nie

0silvia0
22. sep 2016

pri čítaní tento témy som si spomenula, ako ma moja mama prinútila dať si v 15-tich trvalú... kto nemal vtedy trvalú, akoby neexistoval... keď som si ju už odmietla opakovane aplikovať na hlavu, tak sa vyslovene na mňa hnevala, kto to kedy videl chodiť s rovnými ulízanými vlasmi 😝

jahodka11
22. sep 2016

Ach jo, asi nie....mne sa to zda skoro a ničí to vlasy....vidim ako vyzeraju prirodzene a farbene...skus ju este nejako odhovorit...

dai
22. sep 2016

@alaguema neviem ake by som mala vlasy bez farbenia... uprimne poznam mozno 1 zenu ktora si vlasy nefarbi a zial posobia o dost horsie ako tie u ostatnych zien... takze fakt neviem... viem akurat to ze u kadernicky mi ich vzdy obdivuju ake su zdrave a huste... ano, pouzivam kondicionery a masky na vlasy ale myslim ze to je nieco uplne normalne...
zmachlene pubertacky sa mi tiez nepacia ale ako som pisala, namiesto boja s dcerou ju radsej naucim sa malovat jemne a pekne - ten boj v puberte vyvola aj tak len protireakciu a tajne zmachlovanie sa na wecku pred hodinou ( to si pamaetam ja u mojich spoluziacok z tych prisnych rodin... , ja by som sa tiez malovala ale doma sme nemali malovatka kedze sa moja mama nemalovala vobec😀 ) To ze sa dievcata vobec nemaju malovat moze podla mna napisat len zenska ktora si nepresla poriadnym akne v puberte ...😉
podla mna na kvalitu vlasov omnoho viac plyva strava, stres a genetika - ak si teda clovek farbi vlasy kvalitnymi farbami a dodrziava pravidla...

ty si farbis vlasy?

dai
22. sep 2016

@alaguema inak ten vek aj mne pride nizky a spravim vsetko preto aby si moja dcera vlasy nefarbila - hlavne teda ale preto lebo ich ma velmi pekne a kvalitne... na druhej strane ist do boja a skoncit s rebelujucou dcerou s vyholenou hlavou tiez nemienim ( toto spravila jedna moja spoluziacka v 1 rocniku na gymnaziu lebo jej mama zakazala ruzove pramene😀 )

alaguema
22. sep 2016

@dai sporadicky si farbím vlasy hennou. Chemicky naposledy asi pred 10 rokmi, farbila som si pravidelne niekoľko rokov a potom som dostala rozum 😀 Mám totiž prirodzenú farbu peknú, zlatistý odtieň svetlohnedej, v lete mi stačí ísť na slnko a mám melír. Ten rozdiel v kvalite vlasov, ktoré mám teraz, je zjavný.
Strava vplýva na vlasy výrazne z vnútra, farba pôsobí na vlas z vonku, narušuje jeho štruktúru, aby ho ofarbila, na tento proces strava nemá vplyv. Ten vlas je narušený tak či tak. V porovnaní s nefarbeným, je drsnejší, menej hladký. Na nete sú aj obrázky spod mikroskopu. Niekde som to videla. Možno máš vlasy hrubé a nie je to tak vidieť, ako u ženy s jemnými vlasmi. Čo je môj prípad. Mám síce husté, ale jemné, vlnité vlasy. Taký ten typ, ako mávajú deti.

dai
22. sep 2016

@alaguema ja mam tiez jemne🙂 neviem... mozno pomaha to osetrovovanie...
inak moja dcera ma asi podobnu farbu ako ty popisujes - ked sa jej slnko oprie o vlasy tak su nenormalne nadherne - ziadna farba sveta podla mna taky lesk nespravi ( fakt to ma ako zlate vlasy deda vseveda🙂 ) fakt by mi bolo luto keby to zafarbila... len sa niekde pri jej povahe obavam ze experimentovat bude chciet :-/
mala som spoluziacku s takou farbou, strasne som jej tie vlasy obdivovala, ona to zafarbila - samozrejme ze sa chcela vratit potom k povodnej ale ten lesk uz potom nemali aj ked teda farba zostala...

jarka87
22. sep 2016

Joj, moralistky. Teraz ma tu asi ukamenujete. Takže ja si farbím vlasy od 13 rokov. Nie preto, že som chcela kvoli mode, ale preto, že už v 13-tich som mala dost vlasov sedivych. Mam podla mna najprisnejsich rodicov na svete, nic mi nebolo nikdy dovolene, vzdy som bola vzorna ziacka, ale proste, odmietla som chodit so sedinami a bolo mi to luto. Doteraz som stastna, ze mamina napriek otcovym mudrym reciam sa ma snazila pochopit a ano, ona sama mi vlasy zafarbila. Je to vsetko o dovere, rozpravani, povedat si pre a proti. Nechce si ich predsa prefarbit na modro. Ono, ano, ja som mala iny dovod, ale tak napr. ja si farbim 16 rokov vlasy trvacou farbou. Nie dokonca zmyvatelnou, lebo ta mi sediny neprekryla a mam stale dost huste vlasy a v pohode. Ako sa pise vyssie, vlasy dokaze znicit stres a vselico ine. Ono, je fakt, ze je to asi len kvoli mode, ale osobne si myslim, ze su horsie veci ako si v 13-tich zafarbit vlasy zmyvatelnym samponom. Hlavne sa musite porozpravat, povedz jej, ze nema na to dovod, ze ma peknu farbu, ze preco to chce. my sme sa tak rozpravali a ked mamina videla, ako sa trapim, tak pre moje dobro ustupila. Porozpravat a vysvetlit a potom sa rozhodnut. Urcite sem nepisem kvoli tomu, aby som suhlasila, len ti pisem aj opacnu stranu.

simonka77
22. sep 2016

@jarka87 je rozdiel farbit vlasy, ktore zacali tak velmi skoro sediviet a farbit vlasy, lebo "ja chcem".

terezka1947
22. sep 2016
jarka87
22. sep 2016

@simonka77 ano, ale aj ja som chcela. Mohla som ich mat predsa sedive, nie? ja som chcela.

terezka1947
22. sep 2016

@jarka87 keby dcera mala sedive,urcite by som ju v 13r.nenechala trapit sa so sedinami a nizkym sebavedomim,takze by sme to nejako poriesili a prip.hladali aj prirodnu alternativu
ale pokial by to bolo-LEBO kamaratky,tak nie

sandra163
22. sep 2016

myslím, že na farbenie vlasov má ešte čas. ak chce nejakú zmenu, tak možno nový účes, príp. sú všelijaké farebné vlasové klipy, alebo vymývateľné farebné spreje a jeden, či dva farebné pramienky by bol fajn kompromis 🙂

maxiva
22. sep 2016

ja som mojej dovolila melir,ale to vyslovene par pramienkov zosvetlenych.a to hlavne z dovodu casteho mastenie vlasov.farbit jej este nedovolim

sardinka336
22. sep 2016

Priklánam sa k tomu, ze by sme jej to nedovolili. Pradoxne moj muz je nejako proti malovaniu a farbeniu u dcery. Sice ma len 7 rokov ale niekedy ju to chytí a potom sa maluje mojimi malovatkami. Zase chapem to, niektore dievčata su proste paradnice alebo teda chce si to vyskušať.
Inak bola som s dcerou v tom detsom kadernictve čo je na Zlatých pieskoch - Palace či ako sa to tam vola a tam mali take farbiace kriedy na vlasy tak som dcere dovolila si dat a bola spokojna a cela šťastna ze ma ,,nafarbene vlasy,, bol to len pramen.
Určite je fajn naučiť dceru podčiarknuť to, čo je na nej pekne a zamaskovat to čo až tak nie, proste hladat v tom zlaty stred ze ani vymalovana kraslica a ani šeda myš. Prirodzena krasa nikdy nevyjde z mody. A este v DMke maju zosvetlovač taky v spreji tak to by som na leto dajme tomu dovolila zosvetliť par pramenov. Ja si farbím vlasy od 14tich rokov 😀 lebo ja mam taku myšacinovu farbu, nevyraznu a zial uz aj nejake šediny začinaju. Uvazujem o melíri ale velmi sa mi do toho nechce s tou ,,odrastačkou,,. Take ako henna to mi nechyti ani za pana.

sardinka336
22. sep 2016

Inak tie farbiace kriedy maju aj v DMke v Avione. Alebo teda videla som ich tam. A tuším mam darček na Vianoce pre dceru 😀 😀 😀
Tak nehovorim ze to ohuri 13 ročnu, ale mladšie ročniky by mohlo. Ved nepamätáte sa ked sme si ,,farbili,, vlasy namočeným krepovým papierom ?To bola kreativita!

0silvia0
22. sep 2016

@sardinka336 moja dcéra tie kriedy ofrflala, že vôbec nefarbia :(

romina1912
22. sep 2016

@kubkovci123 keď si prečítam váš príspevok,poviem si že vaša dcérka je mladá ešte. Ja osobne ale to je len môj názor,by som svojej dcére dovolila ale len niaky sampon (tie lacnejšie v sáčkoch sú vymyvatelne pomerne rychlo pokiaľ to nie je extra tmavá farba) na začiatok. Inak keď si spomeniem tak u nás v škole na základnej moje spolužiačky mali melír. Ja som si v 14 nafarbila vlasy na čierno ( mala som svetlé hnedé) a nebol s tým problém zo strany učiteľov či všeobecne školy. Možno teraz sú iné pravidlá školy,neviem. Tiež sa mi nepáči keď sa 12 ročné dievčatá maľujú a obliekaju ako dospelácke. Sú to ešte deti. Ale to je môj názor. Možno o rok budete vidieť túto situáciu inak a dovolíte jemnú nenápadnú zmenu prípadne dcérka si to medzitým rozmysli.

nikitta17
22. sep 2016

@kubkovci123 Podľa mňa určite nie. Je na to ešte príliš mladá a myslím si,že si zbytočne tak v mladom veku zničí vlasy. Ešte si ich bude musieť farbiť v buducnosti dosť 🙂

zuzkalujza
22. sep 2016

Moja si farbí od 13, tak ako aj ja. Nakoľko som už začínala v tom veku šedivieť.Genetika, čo už. Aj moja mama a aj babka s tým bojovali už od detstva ☹ Teraz mám 36, farbím sa každý mesiac,vlasy mám zdravé, pekné a dlhé. No skoro komplet šedivé..... keby som si nezafarbila....

lenkamaxim
22. sep 2016

Ja som tiez chcela experimentovat,mamina mi dovolila na 15te narodky melir,takze na obcianskom som bola "velka slecna s melirom" 😎 Skus nejaky kompromis,sampon,pripadne co ti uz odporucali kocky vyssie tie kriedy..

moni73
22. sep 2016

Ja mam 10 ročnú a taaak rada by som ju videla s ružovými vlasmi😊. A ona "mrška" nechce. Ja by som dovolila, ale mne zase príde, že svetlejšie o jeden odtieň je úplne zbytočné.
@sardinka336 aký zosvetlovaci sprej? Možno by som ju ukecala... 😀

sardinka336
22. sep 2016

@moni73 vieš čo Loreal ma taku sadu Sunkiss jely, Sunkiss Tropical sprej....mrkni vyzera to podla mna fajn, ja by som skusila kebyze si teda nefarbim. Na toto by sme podla mna aj našeho tata ukecali.
http://sunkissjelly.sk
našla som aj nejaky blog kde to kočka skuša...
http://nbeautystyle.blogspot.sk/2015/06/loreal-...

viera77
22. sep 2016

13-rocne dieta a uz farbenie vlasov? aj ked len vymyvatelnou farbou? a to akoze naco??? co uz dieta šedivie? a v 15-tich pride zase s cim? preboha, ved su to stale este len deti...ano viem, je uz ina doba, no a co?
no asi som nemoderna mama, ale odtial - potial......moja mam si doma pravidelne farbila vlasy, aj sa licila, ale ja som najprv na to musela dorast.

balaskovae
22. sep 2016

@lenkamaxim ja tiez prvykrat v 14tich a blondavy melir 😀 to bolooo zuzo 🙂 najma tie pohlady potom v skole, ze mam nieco ine co ine baby nie 🙂

moni73
22. sep 2016

@viera77 u mňa "akože" pre potešenie. Pre to isté ako triko "s abbou", pre to isté ako červený obal na zošit namiesto priesvitneho, pre to isté ako pekne pukacky namiesto čiernych obyčajných sponiek. Pre mňa je to rovnaké.

viera77
22. sep 2016

@moni73 teda u vas schvalis farbenie vlasov dietata pre potesenie dietata alebo skor teba?