icon

Mama hľadá dôvody, prečo nezoznámiť dcéru s frajerom

6. jún 2024

Dobrý večer, chcela by som zistiť, čo si myslíte o tomto:
Mám 16 rokov čoskoro 17 a mám frajera. Chodím s ním od minulého roka. Stretávam sa s ním len raz za týždeň kvôli našej diaľke a to niekedy ani raz za týždeň, kvôli tomu, že moja mama stále hľadá nejaké chyby/výhovorky (takú somarinu a napr aj to, že povie: nechodiš vôbec za mnou, furt som sama, tak ako prepáč mamka, mám skoro 17 a nie som decko, pochybujem, že 16rocne toto robia, ešte jej povinne musím hovoriť dobrú noc...) len aby mi nedovolila sa s ním stretnúť. Môj ocko a babka sú s ním v pohode, maju ho radi. Hovoria mi, že hlavne je to, že či sa mi on páči a či ho lubim. Ocko sa a ním už stretol osobne mama nechce ho ani spoznať, nedá mu šancu. Ukázala som jej dávno fotku ako vyzerá (tá fotka bola stará, už trošku inak vyzerá) a ona: fuj. Aký škaredý.
Takže je to normálne? Každá iná spolužiačka všetko môže a ja nič 😞 jedna už išla so svojím frajerom a s rodičmi na dovolenku, mne to určite nedovolí, aj keď túžim po tom. Vážne sa odstahujem hneď v 18tich.
Takže chcem len váš názor na to, vy ste mamičky. Správali by ste sa tak?

martul
7. jún 2024

Bývať budete kde? Žit budete z čoho? Lebo je rozdiel vidieť sa raz za 1-2 týždne a je rozdiel byť spolu 24/7. Takto príde, ste spolu pár hodín šťastní a neriešite nič iné len pusinky a zaľúbené pohľady. A keď príde realita? Zvládnete to?
O tom ti stále píšem, že to čo o ňom píšeš je všetko pekné, ale ty musíš mať vždy aj možnosť B .....ak ten vzťah nedajbože nevyjde a k mame sa nebudeš vedieť vrátiť...čo budeš robiť? Budeš sa vedieť o seba postarať? Alebo pôjdeš k otcovi a babke? To im moc nedokážeš aká si dospelá a mala si pravdu.

autor
7. jún 2024

@martul bývať budeme asi v dome. Žiť z peňazí 😅 veď už som písala, že má prácu. Podľa mňa zvládneme, treba myslieť pozitívne, keď nezvládneme, tak nájdeme riešenie. Ocko si chce kúpiť byt, keďže rozvod. Tam by som bola. Povedal mi, že tam budem môcť byť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
7. jún 2024

@1ryba áno minul všetky peniaze, ktoré hneď zarobil naspäť a teraz ich ma a zarába ďalej a šetrí nepije nefajčí a slušne zarába takže za ten rok čo ostáva do 18 našetrí dosť na to. A ináč sa vie slušne postarať.

janage
7. jún 2024

V akom dome? Alebo ešte lepšie v koho dome?
Koníčky máš aké?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janage
7. jún 2024

Keď chceš ísť do kina, s kamoškami, pusti ta mama? Frajer je kedy s tebou, keď pracuje a ty do 17.30 musíš byť doma pri mame, ktorá ho odmieta vidieť?

la_dolce_vita
7. jún 2024

20 rocny v podstate chlap ma uz dlhorocne uspory?

la_dolce_vita
7. jún 2024

Chlapec som chcela napisat.

autor
7. jún 2024

@janage kúpi. Koníčky: bicyklovanie, čítanie kníh, bedminton, prechádzka

autor
7. jún 2024

@janage nemám až také kamošky. Ale raz dávno som chodila a dovolila. On má flexibilný pracovný čas. Áno odmieta vidieť a porozprávať sa s ním

martul
7. jún 2024

ASI v doma, žiť z peňazí....ty proste ani nevieš čo a ako, len si nahnevaná na mamu, lebo ti nechce dovoliť to čo TY chceš, a vieš čo? Ani sa jej nečudujem, podľa tvojich komentárov.

martul
7. jún 2024

našetrí ,,na to". To je čo? Na ten dom, kde budete ,,asi" bývať? Veď ty vlastne konkrétne nevieš.
Predpokladám na 99%, že u jeho rodičov.....no to mi je samostatnosť!

prasiatko30
7. jún 2024

@martul mama je zla, lebo dava urcite limity - i ked v tomto pripade to prehana i ked asi má strach ze dievca ostane tehotne, fotrik sa hra na superotecka co vsetko dovoli a velice jej rozumie, len aby matka ostala ako jezibaba z rozpravky, pri tom matka rozmysla nielen nad tym ako decko prezije buduce 2 tyzdne ale ako bude jej zivot vypadat ak sa prespi a bude mat dieta v 17tke🙈

autor
7. jún 2024

@martul ako u jeho rodičov? Však býva na strednom Slovensku a ja na východnom, tu vystudujem strednú. A tu príde

martul
7. jún 2024

Aha, ok, tak príde on k tebe? To je kde? K tvojmu ocinkovi, do bytu, ktorý si ešte ani nekúpil? Alebo k mame, ktorá vás/ho nechce?

autor
7. jún 2024

@martul nie... Zle chápete.

danica2711
7. jún 2024

autorka, prosím ťa, nerob žiadne veľké rozhodnutia v živote, kým nedospeješ. Tým nemyslím kým nebudeš mať 18, ale kým nedozreješ a nezískaš mentálnu vyspelosť. Pretože momentálne sú tvoje predstavy o živote naprosto detinské a nereálne. Keď sa budeš tak bezhlavo hrnúť do "samostatného" života, je veľká pravdepodobnosť, že tvrdo narazíš a tie tvoje predstavy sa ti zosypú ako domček z karát

prasiatko30
7. jún 2024

ty nechapes, ze si este nedospela a snazis sa hrat na dospelu s dospelackymi problemami. Snaz sa radsej dokoncit skolu, vypracovat sa a potom snivat o princovi na bielom koni. Teraz más cas na ucenie, na konicky, spoznavat novych ludi, nove krajiny, naucit sa novy jazyk, hrat na hubny nastroj, robit nejake dobrovolne prace pre komunity. chod na 2 mesiace do nejakej cudzej krajiny a trochu sa otukaj v cudzom svete. spoznala si chalana a uz neexistuje nic ine, nikto ta nema rad tak ako on a nikto ti nerozumie tak ako on. 🙈🙊🙉

janage
7. jún 2024

Aha teda on kúpi dom o rok, keď budeš mat 18 a bude ťa živiť. Nemá síce žiadne úspory, ale za rok na ten dom našetrí.
Začínam chápať tvoju mamu. Prepáč, ale myslenie máš ako 10rocne decko.
Predtým ťa mama pustila teraz nemáš kamošky tak sa tulas potom vonku zrejme sama či s frajerom.
Začínam rozumieť času 17.30

martul
7. jún 2024

no veď napíš konkrétne, čo nechápem...ale asi viaceré nechápete?
Furt dokola ti píšeme základné otázky a odpovedáš vyhýbavo?
Bývať budete u otca, babky, alebo mamy?
Živi ťa bude priateľ?
Čo to znamená ,,asi v dome"
Budeš sa vedieť uživiť ak ostaneš nedajbože sama?
atď. atď. ale odpovedať ani ty nevieš, len si nahnevaná na mamu /ktorá ako jedná má asi rozum/, lebo ty chceš a hotovo.

autor
7. jún 2024

@prasiatko30 rodičia mi nedovolia byť 2mesiace v cudzej krajine.. hovorila som rodičom o nejakých krúžkov ale nič..

autor
7. jún 2024

@martul po škole sa ku všetkému vyjadrím.

lenka1993
7. jún 2024

Ja mám čo deň 31, 2 deti, som rozvedená a moja mama doteraz neschvaľujem vyber môjho terajšieho partnera 😀😀😀😀. Takze vekom to nebude.

autor
7. jún 2024

@lenka1993 a to neznamená, že mi to s ním nevyjde tak ako vám 🙂)) všetci tu píšete z vlastných skúseností, keďže vám nevyšli vzťahy.

autor
7. jún 2024

@martul ako vyhýbavo? 🙂 presne som odpovedala na otázky. Ale vy ste ku mne hnusne akokeby som ja vám niečo zle spravila.

janage
7. jún 2024

No nič, tvoj život. Len tú ochranu nezabudni a najlepšie ty tabletky a on kondóm.

autor
7. jún 2024

@martul ona má rozum? Keď ho NECHCE ANI spoznať? Nikdy s ním nerozprávala, lebo ona s ním nechce. A to nie je normálne. Každý normálny človek nech sa zoznámi a potom hodnoti človeka ;)

martul
7. jún 2024

Nie, nie je to normálne. Ale mňa zaujíma a píšem celý čas o inom. Sny sú pekné, bude taká aj realita? Vieš byť dospelá? Živiť sa, existovať bez toho, aby si pomáhal priateľ, ockoe, babka?

martul
7. jún 2024

Opakujem milionty krát! Vieš sa o seba postarať? Ako?