Máme riešiť omylom zapísanú známku na EduPage?
Dcéra je prváčka na gymku. Mali písomku z matiky, dcéra
napísala na 4ku, matika jej nikdy nešla. Triedny jej tú 4ku napísal v edu k fyzike. Z mat mala doteraz 3-4, z fyz iba 1ky. Žienky ...moja otázka: máme sa ozvať? riešiť?
@stulrajterova Jasne. No a ? Potom ako bude chodiť do roboty, keď nevie úúúúúúúúplne jednoduché veci vyriešiť
Kľudne sa ozvi ty ak sa dcéra nechce, moja dcéra 11r. dostala 5 z občianskej, písala som učiteľovi, že či by mi nevedel poslať písomku, keďže si nebola vedomá toho, že ju napísala zle. Ospravedlnil sa a prepísal na 1.
Predpokladám že nejde o to sa ozvať, ale kalkulujete čo dcéra ľahšie opraví. Ak jej fyzika ide a matematika nie, tak by som sa neozvala.
@kabinka11 tak toto mi fakt nenapadlo 😁 v tom prípade by som sa tvárila, že o ničom neviem.
@sisska96 to uz asi nebude vasa starost, su aj ine druhy prac...ktore toto respektuju
Aj nám sa to už stalo. Hneď som písala úcke nech to opraví, a bez váhania opravila. Žiaden problém, normálna vec. Zmazala tu známku a zapísala ju do správneho predmetu
@januska12323 😀 či to tak je netuším, autorka nepíše.
@stulrajterova Že nie je samostatná?.... no moc nie
@sisska96 aj taki ludia su potrebni...
@1ryba prepacte....ja viem kto je introvert....aj ze nie je neschopny ..skuste vyrolovat vyssie...sama som introvert
A
@stulrajterova Aj ja som introvert, no proste keď musím riešiť veci tak rieším aj som riešila a nečakala som na mamičku
zbytocne riesite 4ku z matiku, uplne normalne su tam aj ludia, ktori jednotky z matiky nemaju :DD a bolo to tak aj pred 30rokmi.. a kludne na zs mohla mat dobre znamky.. to je obraz aj rozneho znamkovania na roznych skolach. Ak je niekto jednotkar na skole na jednej ulici, na druhej skole kludne byt nemusi.
@simsalabim ja tiez a napr. zmaturovala som z matiky na 1 :DDD este aj vyucujucej isli oci vypadnut z jamiek, PROSTE jedna vec je vediet, ina su pisomky, a to som tu matiku potrebovala aj na vysokej... s trojkami som si pekne zila z matiky, chemie (tam som bola rada ze aspon to, lebo ked som prisla na hodinu, mala zvyk ma skusat z toho co ideme robit, to bolo zvacsa hned za 5.. potom som to vyrovnavala pisomkami) a daslia vec, to ze je niekto na gymply neznamena, ze musi vediet vsetko.. staci prejst :DDD
@stulrajterova introvertny student moze vyucujucemu napisat cez ten edupage, ze pocujte ,zapisali ste im tu znamku inde.. ;) a hlavne treba sa trosku trebovat do buducna a nie to nechat tak, a nechat sa zastupovat rodickmi. Introvert, neintrovert = pre pouzitie do zivota, potrebuje vediet komunikovat a riesit vazne veci.
Som si pri tomto príspevku spomenula ako mne chemikárka obidva polroky po sebe zapísala 5, ktorá mi nepatrila, mala som vždy samé jednotky, občas dvojka. Ten prvý polrok som bola v tom týždni chorá a keď som prišla do školy, tak že ma vyskúša, že tam mám 5, ja úplne vyjavená, nechápala som. Potom som zistila, že nadomnou v riadku bola spolužiačka čo sa jej nechcelo učiť a podomnou tiež spolužiak, čo to flákal úplne, bolo jasné, že v ten týždeň, čo som chýbala, skúšala niekoho z nich dvoch a dala mi jeho známku. Aj som sa ozvala, nepomohlo, ešte sa profesorka urazila. Odbila má slovami, že je to moja známka, že asi som niečo nevedela a vymákla ma. Ten prvý polrok mi to nevadilo, ale keď to urobila znova na konci roka, riešila som to potom už s triednou, že nie je možné, že keď mám z predmetu samé jednotky, mať tam zrazu 5. Povedala som jej aj o tom prvom prípade a v môj prospech bolo to, že tá známka bola tentoraz z písomky v týždni, kedy som bola preč zo školy v rámci brigády na výnimku od riaditeľa. Pani profesorku som na to opäť slušne upozornila (moji rodičia toto neriešili, vypočuli ma, ale nechali to na mne), triedna jej to vysvetlila, že som jednotkárka, že sa zrejmestala chyba pri zapisovaní, profesorka chémie si jednoducho nechcela pripustiť chybu. Pri uzatváraní známok som mala dostať horšiu známku ako som mala mať, tak som sa normálne v triede postavila v tú hodinu a hovorím jej, nech ma teda vyskúša z čohokoľvek chce, ale nech mi nekazí priemer ( plánovala som ísť na výšku). Nakoniec ma vyskúšala, dala mi lepšiu známku, ale chybu neuznala. Doteraz cítim krivdu , ale som hrdá, že som sa za seba sama postavila.
Zlatý Edupage v tomto, tam sa na chybu príde hneď. Na druhej strane by rodičia hádam do 18tky vybavovali všetko deťom. Nech sa dcéra sama ozve, však ak je introvert, vie napísať aj správu. Skôr by som jej poriešila doučovanie z matematiky, mne tiež nikdy nešla a chodila som, nakoniec mám urobenú aj tú vysokoškolskú 👍🏼
@sisska96 a ja som cakala a casom som sa naucila fungovat ..trvalo to roky...moje deti vzdy konzultuju aj zlu znamku doma a radia sa ako to poriesit...aj na gymnaziu..
@zuzu13487 boze to ako keby si o mojej chemikarke pisala.. inak podla mna neexistuje, ze si to nevedela odkontrolovat, len proste jej chybala nejaka sebareflexia.. ved pamata si vacsinou kazdy, ci niekoho skusal, detto si vie pozriet pisomky...
@simca06022011 ona bola celá taká zvláštna, bola tuším aj triednou inej triedy a len tých svojich žiakov preferovala, vždy boli tí najlepší, keď sa aj stal na škole nejaký *prúser", tak jej žiaci nikdy nič neurobili... Nepoviem, keby sa to stalo raz, ale 2x??? A v obidvoch prípadoch, že neexistuje, aby to bola jej chyba. Ona si dokonca ani nepamätala, keď sa to stalo druhýkrát, že mi to už urobila ten prvý raz. Nevadí, ja som mala aspoň skúsenosť, naučilo má to jednať s ľuďmi slušne a pokojne napriek tomu, že cítim krivdu a zlosť a že druhá osoba si ide svoje.

@sisska96 a o introvertoch ste uz poculi?