icon

Mamy pubertiakov, to čo ste im dovolili pozerať?

23. máj 2021

Píšem sem ako mladá maminka a aj učiteľka, po nástupe do práce po 3 rokoch, som zistila že zlatý Gogo YouTuber, čo mi deti porozprávali za tých pár týždňov, tak poviem to takto, začínam sa desiť dňa keď moje dieťa vyrastie medzi takých nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTube a sledujú nonstop LGBT otázky, zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil....ja sa nestíham čudovať, čo sa to s tými detmi porobilo, oni sú úplne mimo, zmätené, na druhej strane sa pýtam ako je mozne takýto odpad produkovať???!panebože,veď to je katastra🙈🙈🙈to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj

matqa411211
24. máj 2021

@miadi ale jasne, keby ti takto behalo tvoje dieta rozpravala by si inak, teraz sa treba hrat na vysoko tolerantu, dnes keby aj holy chodil je to ok ze? Tak preco nechodime holy bezne? No comm

miadi
24. máj 2021

@0silvia0 pred 100 + rokmi sa takto šokovane citila autorkyna pra babka ze zeny zacali nosit nohavice. Ze to je len pre mužov.Ze to je hrozne vulgarne. Keby videla zeny v leginach tak infarktuje. A make up je len pre štetky. Mojej starenke dala svokra facku ked bola mlada a kamoska ju volala do kina.. ze kino je pre pobehlice.

miadi
24. máj 2021

@matqa411211 ale on nie je dieta co stale splietaš? Jasne ze by tak moje deti nesli von do 18 nad si mozu robit co chcu. Ja sa nehram na vysoko tolerantnu len nie som homofob. To uz je tvoj problem ze to nevies pochopit.

dadis
24. máj 2021

@matqa411211 Ty bezne stretavas takychto ludi na ulici? Ten pan chce byt uspesny, tak sa prezentuje, tak ako sa prezentuje. Myslim, ze velku dieru do sveta nespravi. Z mojho detstva si pamatam napriklad spevaka Princea, Boy Geroge, Madonna bola tiez dost vyzyvava - ano pozreli sme si to v Brave, klip na MTV a to bolo tak vsetko. Obliekli sme si otcovu flanelku 😲 Uplne nepodstatne veci tu riesite. Skor keby sa pani ucitelka v triede viedla k tolerancii. nez zvrchu pozerala na rodicov deti.

vroni
24. máj 2021

Nuž, oveľa menej ako nejaký strelený chlap (ci co to je) mi vadí učiteľ, ktorý nedokáže dôkladne sformulovať vlastnú myšlienku. A aj v ňom vidím oveľa väčšiu hrozbu pre moje dieťa. Napriek tomu ho posielam do školy. A podstatne väčšiu hrôzu, ako z nejakého nevycvalaneho postpubertaka, mam z fanatickych inkvizitorov, ktori svoje duševné zvratky produkujú aj v parlamente a ovplyvňujú život nás všetkých. Rozhodne mi tento tvor príde duševne zdravší ako taká Záborská, napriklad. On sa nikoho nesnaží presvedčiť, že je normálny, ona áno....

matqa411211
24. máj 2021

@miadi a ja som homofob lebo mi vadi ze sa takto oblieka pred detmi? Aha, zaujimave

bublanina1
24. máj 2021

Dávam autorke 👍👍👍.. pravda

miadi
24. máj 2021

@dadis je to sucast LGBTQ culture ., poznam stovky drag Queens v usa canade hollandsku uk Filipinach australii atd .. si zarabaju v nocnych kluboch showkami lip synch.. tych vymenovanych krajinach frci reality show kde sutazia o drag queen superstar . Najznamejsia najuspesnejsja drag queen je RuPaul. Mà miliony a je uvadzac a rozhodca tejto show. V Hollywood robia drag con.. tak to konecne Niekto robi aj na Svk a urcite to mà 100x tazsie ako inde vdaka narodu homofobov. Ucitelka by mala ucit tolerancii a nie trieskat ludi lopatou Lebo nechape a odsudzuje ich inakost.

dadis
24. máj 2021

@matqa411211 Pred detmi? Ale ved on nevystupuje v spievankove 😂😂😂

miadi
24. máj 2021

@matqa411211 ano si a nie je na tom nic zaujimave. Ako sa druhi oblecu detom nijak neubližuje.Mas svoje deti fiormovat podla svojho vkusu. Ked uvidia ludi co su cely potetovani bojis sa ze sa pobezia v 18 dat cele potetovat? Bojis sa ze si tvoje predpokladajme hetero dieta oblecie nieco vystredne? Vacsina gayov nosi uplne “normalne” veci. Tvoje deti su bez svojho vkusu a nazoru opice co kopiruju vsetko co vidia? V tom pripade takyto clovek je tvoj najmensi problem.

rubinka
24. máj 2021

Myslím že autorke už viac netreba,práve sa tu predviedla celkom slušná vzorka rodičov ktorý majú výchovu a názory ktoré sú podobného razenia ako spomínala autorka. Potom sa už naozaj niet čomu čudovať. Je to horšie než som si myslela 🙄

matqa411211
24. máj 2021

@miadi ty o mne nevies nic, to ze sa mi nepaci ako sa oblieka, neznamena ze som homofob, nastuduj si radsej co to slovo znamena, mam kopu priatelov inak orientovanych a neriesim, ja neriesim ze on je BI, ale to ako to potrebuje vsade pchat upozornovat na seba a hlavne jeho spravanie ktore ano obatzuje druhych, tak si to svoje homofob nechaj ore seba, neviem preco by sa mi malo pacit vsetko len aby som bola za dobru pre spolocnost, ver ci nie, ale on ovplyvnuje vela ludi, a hlavne vela mladych ludi, pozri si nejake jejo video ake veci robil naschval na verejnosti aby vyprovokoval druhych... 🤨 Obtacat (robit sexualne tanecky) a polonahy na ulici je ok? Vsetko je ok ako vidim, len aby sa nepovedalo

matqa411211
24. máj 2021

@dadis aka si vtipna

rubinka
24. máj 2021

@miadi - dovoliť decku všetko je cesta do pekla to je čo za výchova že po 18 si rob čo chceš? Fakt odvážne.

tessa04
24. máj 2021

Moj muz sa len chyta za hlavu, kam tento svet speje, ked pozerame neflix a vsade, v kazdom seriali, filme je lgbt komunita prezentovana ako nieco, co je uplne ok. Suhlasim s tebou, ze dnesne deti pozeraju na youtube veci, ktorym ani nechapu a suhlasim aj s tym, ze ich to ovplyvnuje. To, ako sa dieta sprava, je vsak aj vizitkou rodica. Ano, dieta ovplyvnuju aj media aj rovesnici, ale zaklad ma z domu. To ako sa ma spravat, ake hodnoty mu rodicia vstepuju..alebo aj nevstepuju a potom sa do teba navazaju tu v diskusii..Ja pracujem s detmi od 15rokov - stredoskolaci a nastastie stratene existencie to nie su😄 vedia si urobit nazor, casto mna samu prekvapia...Na rozdiel od niektorych som rada, ze su pedagogovia aj taki ako ty, ze to nemaju na salame a zaujimaju sa o to, co deti na internete robia.

miadi
24. máj 2021

@matqa411211 nemusi sa ti to pacit . A ano stale je to homofob ked clovek “ toleruje” len taky prejav LGBTQ ktory nie je na očiach. Ty pises ze sa “ hram na tolerantnu .”no na rozdiel od teba tolerantna som. Mne sa nepaci ako sa oblieka 60 % populacie sveta no neriesim to je kazdeho vec co si oblecie. Mozno raz dozreješ na taku uroven ked nebudes riesit ako sa obliekaju ci prezentuju druhi. ( homofobia existuje aj medzi ludmi co su sucastou 🏳️‍🌈)

dadis
24. máj 2021

@tessa04 Lebo lgbt komunita je uplne ok. A ja napriklad viem, co robia moje deti na internete, pisala som o youtuberoch, ktorých sleduju moje deti. A rovnako som pisala, ze tento pan vobec nebura internety, ako sa snazi autorka vo svojom prispevku naznacit. A ak by aj bural, tak to neznamena, ze teraz sa vsetci bez rozmyslu budeme spravat a rozmyslat ako on. Mna zaraza, co za dezorientovanych ludi robi s detmi.

miadi
24. máj 2021

@rubinka Ja som si robila od 18 co som chcela Moja mama ma respektovala a nerobila som nic nelegalne ani zle . Ty si svoje deti drz pod kontrolou do 30 a nech u teba aj žiju s nevestou a zatom vnucatami to je uz kazdeho vec .

bmuller
24. máj 2021

Zaujimava debata toto 🤣 Minule jedna mamicka zalozila diskusiu, ze k jej dcere sa nevhodne spraval ucitel. Asi tristvrte debatujucich ju nakoniec zdrbalo za to, ako vyzyvavo jej 12-r. dcera (mala fotky na stene) vyzera a hadze pozy, ze ci s tym nehodla nieco robit... to zjavne neboli ucastnicky tejto diskusie, kedze vhodna je vraj vlastne akakolvek prezentacia 😉

anita1978
Odpoveď bola odstránená
fineta
24. máj 2021

Tiež máme doma tínedžerov a určite majú prehľad o týchto "hrdinoch" youtubu, IG a iných webov. Je to ok, ale nebolo by celkom s kostolnym riadom, keby sme ich neučili rozlišovať normálne od abnormálneho a pravé hodnoty od povrchnosti. Ako stále vravíme "slnko vychádza aj zapadá rovnako dnes ako pred 100, 50, 20timi rokmi." Dobré mravy, normálnost a zdravý úsudok by mali ostať na mieste či majú deti alebo nemajú viac možností ako mali kedysi. Autorka má pravdu v tom, že treba sa deťom venovať a najmä komunikovať, ukazovať im správny smer. Ale je jednoduchšie hodiť všetko "na inú dobu, internet, možnosti." Potom sa rodičia chytajú často za hlavu a vyhľadávajú 5 min po 12tej pomoc psychológa. 🤦‍♀️

anita1978
Odpoveď bola odstránená
matqa411211
24. máj 2021

@miadi este raz opakujem ze neriesim ci je nieje lgbt, to len ty to tu furt splietas a spajas, ja riesim jeho prezentovanie, vadilo by mi to aj keby bol hetero, tak laskavo si nespajaj co ani nie je oravda, viac sa o tom s tebou bavit nebudrm, tvoje deti nech chodia aj hole, len aby si bola tolerantna, ale necakaj ze sa to bude vsetkym pacit

dadis
24. máj 2021

@bmuller Ano pamatam si tu diskusiu. A tiez si myslim, ze dievca sa na 12 rokov neprezentovala adekvatne (btw co jej pedagoga absolutne neospravedlnuje). Ako to suvisi touto temou? Moja dcera sa takto neprezentuje, aj ked YT pozera. Dovolim si tvrdit, ze vacsina 12r dievcat sa takto neprezentuje, rovnako ako vacsina z nich YT pozera. Rozumies? To, ze mame iny pohlad na LGBT z nas nerobi asocialov a vyvrhelov spolocnosti. Sme slusni, aj nase deti a verim ze z nich vyrastu tolerantni dospelaci.

bmuller
24. máj 2021

@dadis rovnako, ako nerobi z inych ludi netolerantnych vyvrhelov to, ze sa im nepaci hyperextravagantne pozerstvo niektorych youtuberov (nie ich orientacia) 🙃

rubinka
24. máj 2021

@miadi - 😂 prepáč ale fakt mi je to smiešne. Načo ty vlastne vychovavaš tie svoje deti tak rovno nech si robia čo chcú už teraz nie? Načo čakať do 18? Keď im v 18 povieš robte si čo chcete vlastne je mi jedno ako žijete čo robíte celá moja výchova vás vôbec nemusí zaujímať. Je zjavné aké následky zanechala výchova ktoru si dostala ty sama. Zrovna pozitívne to nie je.

dadis
24. máj 2021

@bmuller Ved precitaj prispevok autorky - pedagoga a budes vediet, co to svedci o nej. Ja tiez nie som nadsena z takych prejavov extravagancie, ale nijako mi neublizuju, ani ma neurazaju. Neriesim.

bmuller
24. máj 2021

@dadis zda sa, ze kazdy si z temy vybral "podstatu" 😆 co to svedci o nej? No minimalne, ze ju treba ukamenovat ...

fineta
24. máj 2021

@dadis a čo to svedčí o nej? Akurát tak pomenovala realitu. A ako je vidieť, pokiaľ nehovorí presne to, čo si želajú rodičia počuť, tak je netolerantna a navyše nepedagogička. Rodičia porevolučných detí si často zamienaju pojmy: demokracia a anarchia.

dadis
24. máj 2021

@bmuller
@fineta
ad 1. Uraza deti, zovseobecnuje, negativizuje: nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTub
ad 2. Absolutna neucta k inakosti: zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil
ad 3. Urazka vychovnych schopnosti rodicov (opat zovseobecnovanie, negativna konotacia) a vyvolavanie pocitu vinu: to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj