icon

Mamy pubertiakov, to čo ste im dovolili pozerať?

23. máj 2021

Píšem sem ako mladá maminka a aj učiteľka, po nástupe do práce po 3 rokoch, som zistila že zlatý Gogo YouTuber, čo mi deti porozprávali za tých pár týždňov, tak poviem to takto, začínam sa desiť dňa keď moje dieťa vyrastie medzi takých nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTube a sledujú nonstop LGBT otázky, zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil....ja sa nestíham čudovať, čo sa to s tými detmi porobilo, oni sú úplne mimo, zmätené, na druhej strane sa pýtam ako je mozne takýto odpad produkovať???!panebože,veď to je katastra🙈🙈🙈to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj

miadi
24. máj 2021

@zuzicka256 ty si tiez nevzdelana ked splietas tucnost chudost atd s inou orientaciou. Asi nevies ze gayovia boli v koncentrakpch ze boli uvezneni a ze state su krajiny kde ich ludia mozu zabit beztrestne. Nikto nebol prenasledovany a vrazdeny koli vahe. 🙄j

fineta
24. máj 2021

@viestta skôr je to o tom, že dievča nevie kde patrí. Chýba jej pozornosť. Otec stále v práci, mama kto vie kde... Absentuje komunikacia s rodičmi, na ktorú autorka apeluje v úvode príspevku. Má pravdu. Aj takto sa to stáva, keď zlyháva pozornosť rodičov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
fineta
24. máj 2021

@viestta pletiete... Postihnutí ľudia a aj ľudia s vývojovými vadami je úplne iná skupina v tomto kontexte ako LGBTI. Bavíme sa o tom, že sa na lgbti púta až príliš veľká pozornosť v zmysle, že je to cool. Deti, ktoré sa hľadajú si môžu myslieť, že je to fajn byť rovnako orientovaný, naviac keď budu mat od škôlky o nich podsuvane, že je normálne mat dve mamy alebo dvoch otcov. Ale ak sú od škôlky integrované medzi zdravé deti aj postihnuté, ktoré zdravé dieťa chce byť tiež také? Zrejme nechce nasledovať takýto vzor a je rado, keď je zdravé.

tajy
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
belbel
24. máj 2021

@fineta v posledných dvoch príspevkoch sa mýliš! Dievča opravár môže mať dosť pozornosti, poznámka, že otec v práci, mama bohviekde nemusí platiť a nedá sa vydedukovať. V druhom príspevku... Nikomu aj keď "podsunieš" podľa tvojho názoru LGBTI tému sa tým nezmení jeho vlastná sexuálna orientácia. Môže ho to zaujať, môže sa hodiť do tej pózy, ale ak to nebude cítiť takto, tak póza zanikne, nikto nebude ostávat dobrovoľne v nepohodli a mimo svojho skutočného orientovania

weronika171717
24. máj 2021

Ja to už dávno hovorím ze média a celkovo internet je len na to, aby ľuďom vymyval mozgy a presne pre toto sú tie deti také aké sú.

fineta
24. máj 2021

@belbel pomenoval to tak ten pán - otec dievčata, nevydedukovala som to. 🙂
Áno? A koľko prípadov bolo takých, že dokonca podstúpili ľudia nezvratné operácie pohlavných orgánov, nakoniec to neuniesli a spáchali samovraždu...

fineta
24. máj 2021

@viestta mne na nich vadí jedine to, že by sa o nich mali naše deti učiť ako o hrdinoch dneška. To je celé. 🙂 Inak neriešim, nech sa ľúbia koľko len chcú. Dokonca aj dieťa im prajem, keď si ho dokážu spolu splodiť.

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta no, a keby ich ludia brali normalne, tak by to neboli ziadni hrdinovia dneska, ale uplne obycajni ludia.

belbel
24. máj 2021

@fineta pomenoval otec dievčatá co? Ze sa jej nevenovali? Ze on je v práci celý deň a mama ktovie kde? Nevidím, že by niečo také povedal. Iste... Bol to šok. Dcéra ho v tomto prípade len provokovala, resp. vidno, že ešte je to len taka "detská nevedomosť" a ani veľmi nerozmýšľala , lebo by nepriznala hrdo, že "v triede je nás 5"

fineta
24. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl no ved. Takže sa o nich nemusí v škole učiť a podstuvat ich deťom od útleho veku ako sa to chystá. Nie je dôvod.

belbel
24. máj 2021

@fineta práveže, tým, že mu to povedala, tak vidno, že sa rozprávajú a bud to bola provokácia, alebo rozhovor, kedy je dieťa voči svojmu rodičovi otvorené a práve je dobre, že komunikuje

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta znovu-keby ich ludia brali normalne, tak by sa o nich nemuseli deti ucit. Lenze ak sa stale este objavuju ludia (a je ich dost), ktori by ich najradsej stlkli lopatou, tak detom treba vysvetlit, ze nie je na ziadne lopatovanie dovod.

fineta
24. máj 2021

@belbel áno, presne to priznal. Ze keby nemusí byť od rána do večera v robote a zarábať na živobytie, nemuselo by to s nou takto teraz vyzerať. A kopec ďalších veci, ktoré sú za hranicou a nie je dôvod rozoberať ich. Pointou nebolo písať tu o tomto zážitku, ale dať autorke príspevku za pravdu, že čas venovaný svojim deťom je prepotrebný, zvlast v dnešnej IT dobe. Je krásne, keď vidí syn vzor vo svojom otcovi a nie v YouTuberovi, ktorého póze možno verí viac ako rodičovi.

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta ja by som vazne chcela vidiet pubertaka, ktory vidi vzor vo svojom otcovi. Pred pubertou a potom, ano, ale v case puberty, to teda fakt by bol endemit.

0silvia0
24. máj 2021

Niektore tu pisete, akoby vas puberta stastne obisla...🤪

fineta
24. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl naozaj? Stále vravím, že mám neopísateľné šťastie na moju rodinu. 🤍

belbel
24. máj 2021

@fineta aha, teraz vidím, že on bol u vás pri kotli. Tak ste sa asi viac o tom rozprávali... Ako hovoríš, to bolo len ilustračné, netreba sa držať tohto konkrétneho zážitku. Tiež som ho použila len ako vzor-ilustráciu a všeobecný príklad na to, že tieto veci nie sú vždy následkom nedostatku komunikácie, času, vzorov, venovaná sa dieťaťu a podobne. Tým pádom stojim si za tým, čo som napísala, podstata mojej úvahy sa tam dá nájsť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta No, len ci nie si zaslepena😉

belbel
24. máj 2021

@viestta 👏🏻👏🏻👏🏻 presne sa stotožňujem s napísaným zhrnutim

fineta
24. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl ďakujem, ale spochybňovať môj život, o ktorom nič netušíš sa Ti určite nepodarí. 🌹

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta ja nemam zaujem spochybnovat Tvoj zivot. Ja som len napisala svoj nazor, to sa dufam este moze. 😉

0silvia0
24. máj 2021

@viestta no ved vzory v puberte vo svojich rodicoch, slusne oblecko ala slusive bluzky tu niekto spominal... tak je ok, ked tu boli aj zeny bez priznakov puberty, aj to sa stava, ale zas nemozeme podla seba posudzovat ostatnych a pohorsovat sa nad nimi...

monka105
24. máj 2021

Ako pedagóg by si možno mohla viesť deti k tolerancii, miesto ,,búchania lopatou po hlave”. Je dôležité, aby deti vedeli, že medzi nami žijú aj homosexuáli, transgenderi, transexuáli, atď. a že je to v poriadku, pretože sú to úplne rovnakí ľudia ako my všetci, nie sa nad nimi ešte pohoršovať. Už dávno nežijeme v minulom storočí, keď bola homosexualita považovaná za psychickú poruchu. Nie je správne odsudzovať ľudí na základe ich sexuálnej orientácie alebo štýlu obliekania. Nevravím, že súhlasím s tým, ako sa veľakrát prezentuje Adam (Slaytiiina), no zvolil si cestu kontroverzie, ktorá mu zarába. A keď sme už pri tom, youtube je myslím pre deti od 13 rokov vyššie, také 13-ročné dieťa by už malo mať z domu alebo zo školy vysvetlenéč, že drogy a alkohol sú zlé a aký škodlivý vplyv majú na ľudský organizmus.

viestta
Odpoveď bola odstránená
goblinko1
24. máj 2021

Pepáčte, nezastávam sa tých pofidérných youtuberov a pod. Ale vy ste rodič vy máte vychovávať vy máte mat prehľad čo vaše deti sledujú na internete 🙂 a ak ich to baví tak nech.. mna to tiež niekedy bavilo a teraz ? Mám iné priority a nijak to moj život neovplyvnilo 🙂