icon

Mamy pubertiakov, to čo ste im dovolili pozerať?

23. máj 2021

Píšem sem ako mladá maminka a aj učiteľka, po nástupe do práce po 3 rokoch, som zistila že zlatý Gogo YouTuber, čo mi deti porozprávali za tých pár týždňov, tak poviem to takto, začínam sa desiť dňa keď moje dieťa vyrastie medzi takých nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTube a sledujú nonstop LGBT otázky, zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil....ja sa nestíham čudovať, čo sa to s tými detmi porobilo, oni sú úplne mimo, zmätené, na druhej strane sa pýtam ako je mozne takýto odpad produkovať???!panebože,veď to je katastra🙈🙈🙈to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj

Strana
dadis
23. máj 2021

Ty si pedagog? Daj sa vysetrit.

autor
23. máj 2021

@dadis takže podľa vás je v poriadku, že deti majú vzor typ ako to čo uvádzam "slaytinna"?

zitaje
23. máj 2021

To komu píšeš?? Ja netuším, čo je slaytinna, a to mám dve tínedžerky. Neuškodilo by trocha zdravého rozumu zapojiť a nehádzať všetkých do jedného vreca 🙄

judar
23. máj 2021

Ten slovensky odpad je jak copy verzia Jefree Stara...a veru spolocnost deciek ide do p*dele, to mi staci vidiet ako sa obliekaju ci strihaju podla presne takych amikovskych priteplenych person este aj korejskeho k- popu BTS a neviem co to

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
23. máj 2021

@zitaje píšem to z dôvodu že denne vidím stovky rôznych deti a rozprávam sa s nimi, ony za mnou same idú s rôznymi ťažkosťami - že sa spolužiačka postaví na lavicu a vykrikuje že je "lesba", sledujú rôznych yt a túto slay mi spomenuli viaceré deti, dnes som si ju našla a teda zažila som poriadny šok, preto to píšem, prosím maminy skontrolujte si tie deti koho tam sledujú😖potom im to vymyva hlavy....

dadis
23. máj 2021

Tvoje "babatko" ma 3 roky. Pokojne z neho moze vyrast trans, homosexual alebo cokolvek, i keby si mu nedala do ruky ani sekundu tablet, ani keby si ho chovala v amiskej komunite. Dnesni teenageri su poznaceni najma lockdownom. Pocitaj si o tom nieco. Skus ich pochopit a nie odsudzovat.

maximilie
23. máj 2021

Vidis.... tu máš odpoveď. Co ocakavas od deti, ked toto sú reakcie matiek?
Ja ti rozumiem. Veľa ti neostáva, mas možnosť ovplyvniť tieto deti. Snaz sa im vstiepit zdrave hodnoty, keďže rodicia toto považujú za ,,normalne"

autor
23. máj 2021

@dadis rozumiem, keby moje dieťa vyrástlo a bolo by inak orientovane, prijala by som to,neodsudzujem to....samotné deti (najmä chlapci)mi prízvukovali že tieto otázky lgbt na nich "doslova skáču" zovšadiaľ.....radšej s nimi hoďte reč vy ako aby ich viedli takéto kreatúry.

zuzicka256
23. máj 2021

@maximilie 👌👌👌...tak tak... Dnesny trend je hodit vsetko na "dobu" 🤭👌

deti95060810
23. máj 2021

autorka, skús nám napísať koľko rokov majú tvoje deti... 😉

dadis
23. máj 2021

@maximilie Ano, sme zle zle matky. Ozvi sa, ked bude mat tvoje dieta 13 rokov. Ako nebude poznat yt, ako by si ho ukontrolovala cely den (pocas lockdownu), ked ty si v robote a dieta je doma. Ci budete po veceroch hravat clovece alebo radsej karty, ci spolocne si citat z biblie. Sa mi pacia tieto mudrlantske reci matiek 3r deti. Uplne mimo realitu. Ja som dnes o slaytinne pocula prvy krat, ak by to aj moje deti videli, neverim ze by ich to zasadne ovplyvnilo v sexualnom spravani. Ja ako teenager som s nicim takym do kontaktu neprisla a zazila som par bozkavaciek so spoluziackami. To bolo pred 25 rokmi. Toto mi vysvetli, kde moja maminka spravila chybu? 🤣🤣 A inak, lezba nie som. A dcera ma najradsej Klarisu, jej brata potom pozera Goga, Selassieho. Nehovorim, ze to je program, s ktorym som 100% stotoznena, ale je na nej, ako vyuzije svoj cas na oddych, ci s knihou, tv alebo si pozrie yt. V 3 rokoch to boli spolocne hry, knihy, kreslenie, ihrisko. Ach, keby to tak fungovalo na pubertakov 😂😂😂. Ak pride za mnou dieta, ze ma inu ako hetero orientaciu, urcite z toho cirkus robit nebudem

autor
23. máj 2021

@deti95060810 moje biologické to je ešte "svet hračiek" a moje deti v škole to su najčastejšie 7 ročníky, píšem to sem lebo mi na nich zalezi a takto v krátkom čase na veľkom mieste môžem aspoň odovzdať nejaky odkaz, ver tomu mohla som si maľovať nechty a tešiť sa na letné prázdniny ale cítim frustráciu z tých detí preto to tu píšem-oni nevedia čo si myslieť, chápeš my dospelí si urobíme názor, ale v každej triede keď máš minimálne 2 tábory jedni tradiční a druhi moderní ktorú im nadávajú do homofobnych debilov-slovnik,problémy a elán týchto deti .....no správajú sa ako vyžitie tridsiatnici (áno sú aj takí čo hrajú šach, nebojte ak som vás, vyľakala maminy 😉)píšem len s prosbou,porozprávajte sa čo sledujú oni či ich kamaráti, možno budete samé prekvapené....

zitaje
23. máj 2021

Podľa mňa matky, ktorých deti patria do tábora "moderní" to buď neriešia (čas, záujem), alebo im to nepríde problematické, že ich deti takto trávia čas, takže si myslím, že ich tu asi neoslovíš...

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2021

Ja myslim, ze rodicia vedia, co deti sleduju, aj ked mozno nie vsetky detaily. Ak im to vsak budu zakazovat, tak to tie deti bude este viac lakat. Tato faza prejde (mam doma aj dospelu dceru, aj 12-rocnu, takze viem velmi dobre o com pisem). Dolezite je, aby deti mali aj iny program, napr. sport, alebo nejake kruzky. Potom ich to neprevalcuje. S adolescentmi je to narocnejsie ako so skolkarmi😉

maximilie
23. máj 2021

@dadis ako bezdetna som stále pocuvala ,,ved počkaj keď budeš mat svoje"
A zatiaľ si stále stojím za názormi, ktoré som prezentovala ako bezdetna a darí sa mi dokázať, ze to co som tvrdila ako bezdetna , da sa zvládnuť uplne hravo. Takže pevne verím, ze budem vedieť co pozera moje dieťa v 13r a ze stihnem do tej doby vstiepit môjmu dieťaťu take hodnoty, aby som sa nemusela obavat, ze moja dcéra v 7triede vyskočí na lavicu a bude kričať ze je lesba

dadis
23. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl Presne, suhlasim. Nemyslim si, ze aktualne za problemami pubertakov je yt. Pred 300rokmi, keby nasli v mastali paholka, ako cita knihu, dostal by remenom, ze co straca cas a nepracuje. Dobu neovplyvnis. My sme v puberte zabijali cas nad nezmyselnymi serialmi v tv a v skole sme to dokazali do omrzenia preberat. Kto nepozeral, bol outsider. Pozeraju to, lebo sa to v skupine pozeraa v tomto veku je skupina viac nez rodina.

dadis
23. máj 2021

@maximilie a kolko rockov maju tvoje dokonale deti?

0silvia0
23. máj 2021

Neviem co je slatyna, ci co to je. Rodic, pedagog ma moznost usmernit, vysvetlit, rozpravat sa. Trhat nobily z ruk deti a vypinat internet sa hadam v dnesnej dobe ani neda. Tak sa treba spoliehat na vychovu, zdravy usudok a verit, ze sa decka vyformuju spravnym smerom.

damiana1992
23. máj 2021

Ste tu autorku maximálne zhodili, a pritom má vo všetkom pravdu, tak bud sa vaše decká tvária že nepozerajú hlúposti ktoré ani na net nepatria alebo im nevenujete dostatok času aby ste zistili co na sociálnych sieťach vôbec robia bavím sa o deckach mladších 18r. Pretože aj taka 16tka, vie pekne zavarit rodičom, keď zrazu zistia že že je to insta kurvicka ešte aj s účtom na onlyfans. A všetko je len a len z internetu, čiže obavy autorky sú úplne na mieste... A autorka, nič si z toho vôbec nerob, tu ak zakladas takúto tému vždy sa na teba ohrnute matky brániace svoje nevinne detiska budú takto vybíjať (vlastne skúsenosti). Decká tejto generácie sú nevychovani spratci rozmaznani, ktorí vychovávajú svojich rodičov a nie rodiča ich. Občas vyzeram takto 🙉, keď vidím 10r decko natáčať na youtube, akože otras, o obsahu ani nehovoriac, inak raz som našla profil na instagrame asi tak 6-10r dievčatko ktoré si pridalo na profil fotky zadku, vystrceneho jazyka( tak provokatívne) a cecky ktorá jej vykukala spod trička ktoré mala nadvihnute tak len toľko k dnešnej mládeži✌🏽

maximilie
23. máj 2021

@dadis moje deti nemusia byt dokonale. Len slusne a dobre vychovane so zdravým rozumom , stačí ak budu vedieť odlíšiť dobre od zlého.

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2021

@0silvia0 ani ja to neviem, skusim sa zajtra spytat deti a som zvedava, aku odpoved dostanem😉

0silvia0
23. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl tak nas potom zajtra pouc🙃

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2021

@0silvia0 napisem len Tebe, nech nam zavidia😀

0silvia0
23. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl umrem z teba

sticker
dskjhfdlkdjhl
23. máj 2021

@0silvia0 neumieraj, poslem Ti aj fotky svetrov, aby si uz zacala strikovat😀

0silvia0
23. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl to si setrim na dochodok, budem strikovat vnucencom😁 s takymi mini vecickami sa moc nenamakam🤪

lolazmola
23. máj 2021

@dadis co autorka napísala tak strašne nepedagogicke???

vroni
23. máj 2021

Mam doma pubertacku a nielen, že netuším, kto/co je slaytinna, ale netuší to ani ona. Fakt je, že sleduje kadejaké hororové kraviny, čo ma nenadchyna, ale zase - co mala akože počas tých mesiacov počas ld robiť? Stretávať sa s kamoškami nemohla, von chodiť nemohla, športovať nemohla, strikovat nevie (ani ja), čítať knihy nevládze (ma nks) a vždy je menšie zlo yt ako naháňať frajerov. A teda žiadnu vyskakujucu lbgt komunitu som nezachytila. Ta skôr straší v niektorých hlavách než v skutočnosti.

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2021

@vroni a najviac o tom vedia tie, co maju trojrocne deti😉

Strana