icon

Marihuana - ako ďalej?

domcek17
21. máj 2011

Zdravim vsetkych, som tu sice nova, ale stranku poznam..viem, ze diskusie sa vacsinou tocia okolo malych deti, ja mam vsak problem so 17 rocnym synom. Pred casom sa nam priznal k tomu, ze si parkrat pofajcil marihuanu. Bola som sokovana hlavne preto, lebo sa pred tym vzdy otvorene angazoval v protidrogovej tematike..No hlavne som nevedela, ako sa k tomuto problemu postavit. Vyhladala som detskeho psychologa a nasledne aj detskeho psychiatra, lenze nedozvedela som sa takmer nic..len to, ze marihuana oficialne ani nie je droga a preto oficialne nesposobuje zavislost a preto oficialne ani nie je co liecit. A ze syn ma mimoriadny intelekt, co je v tomto pripade len na skodu..To, ze je mimoriadne inteligentny, sme vedeli aj pred tym, preto navstevuje vyberovu skolu, no znamky v poslednom case isli z kopca..Samozrejme sme mu dali skontrolovat moc, ktory po mesiaci abstincie uz znamky uzivania nenesie..samozrejme bol cisty, ale po kontrole si opat pofajcil, aj ked zdoraznil, ze naozaj uz len vynimocne..Neviem ako dalej..mate niekto skusenost s niecim podobnym? Viem, ze sa o tom tazko hovori, vacsina z nas si totiz mysli, ved nam sa to stat nemoze, my sme predsa slusna rodina..podotykam, ze to je obrovsky omyl..preto Vas prosim maminy o Vase skusenosti, ja si totiz vobec neviem predstavit, ako dalej, blizia sa aj prazdniny, more casu, vobec neviem, ako ho ustriehnem..

Strana
z6
mandala77
10. apr 2016

@ista1 no, nie je pravda čo píšeš - mladistvý klient, ktorého umiestnenie iniciuje zákonný zástupca
alebo súdnym nariadením (prebežné alebo výchovné opatrenie). Čiže aj neplnoletá tam môže ísť. No nejdem už Galantu spomínať lebo hľadáš skôr iné možnosti ako takúto liečbu.
A akú má ona psych. diagnózu, poruchu správania? Čiže je ona teraz na liečení? Na psychiatrii? Teraz mi napadlo, že v L. Mikuláši je taký dom pre problémové dievčatá, je to pod Spišskou katolíckou charitou, volá sa to Dom. sv. Kláry.
Z toho čo píšeš o nej a akým spôsobom, si na ňu príliš mäkká a veríš skôr v také dohováranie.
Želám veľa sily a správnych rozhodnutí!

ista1
12. apr 2016

@mandala77 srdecna vdaka za tip, ano, po absolvovani liecby musime nastupit cestu, ktora by nas viedla k ozdraveniu jej duse aj mojej a vzajomnych vztahov. Je psych.pacient s depresiou a poruchou spravania + kardiak po operacii chlopne. Ano, som na nu makka, myslela som, ze vysvetlovanie a pokojny pristup pomoze a postacuje, avsak velmi som sa mylila. Vdaka za riadky a pekny den zelam.

Strana
z6