Matematika 7. ročník
2. nepriama - menej pokladní = dlhšia čakacia doba
4. nepriama - menej dní = denne si musí odložiť viac peňazí
6. nepriama - nižšia rýchlosť = dlhší čas (pre výpočet je fajn si to zapísať ako 100 minút)
10. nepriama - viac ľudí na prácu = kratší čas
13. priama - dlhší čas = viac presypaní (opäť pri výpočte premeniť hodiny na 120 minút)
Ostatné sú správne, počítať viete ako, keď už máte určený typ úmery ? 🙂
@ciernysokol treba to vypočítať. Ja som len napísala čo máme a čo nevieme. Ale nie som si istá či je to správne
@lindous ďakujeme, áno to vieme, len nie vždy sa trafíme či je p. alebo n. umera
@lindous môžem ešte predsa len poprosiť ako to má byť správne zapísane pri tej 2, 10 a 13? Ďakujem
Neviem akým štýlom sa to teraz učí, ja som naučená takto zapisovať a podľa šípiek (priama rovankým smerom, nepriama opačným smerom) počítať 😅
2:
8 pokladní ...... 5 minút
5 pokladní ...... x minút
10:
2 ľudia ...... 9 dní
3 ľudia ...... x dní
13.
4 minúty ..... 1 presypanie
120 minút ..... x presypaní
@lindous presne takto, veľmi pekne ďakujeme. Týždeň sme chýbali v škole a dosť nám to teraz chýba. Vážim si vašu pomoc a ochotu
@lindous presne takto to učia stále....matika, fyzika sa učí roky tak isto... V slovenčine navymýšĺali hovädín neskutočne veľa...😉
@deti95060810 slovenčinu nemáme problémy, ale fyzika a matika nám vôbec niekedy nemyslí. Vždy si radšej dáme poradiť a prekontrolovat úlohy. Ale tak každý je dobrý v niečom inom
@lindous prosím ťa, v tej osmičke si premenime tie 3 hodiny na minúty? Ďakujeme
@palcovicova áno, premeníš na minúty ...predtým vypočítaš koľko prečerpá za minútu a potom vynásobíš
@patka06 ďakujem, takto sme to vyriešili, neviem či je to správne
@palcovicova je to správne
@patka06 ďakujeme. A mohla by som poprosiť ešte tento skontrolovať?
@palcovicova správne
@patka06 ďakujeme veľmi pekne 🙂

A treba to vyriesit, ci urcit typ umernosti v priklade? Lebo za zadania vyplyva, ze vyriesit. Jedine, ze by urcili inak.