icon

Môže mať 11-ročná gélové nechty?

emmali
13. aug 2023

Ahojte mamicky chcem sa vas opytat ci moze 11 rocne dievca gelove nechty. Nie velmi prehnane ale take nieco decentne. Moja dcera by po nich velmi tuzila a ja som za… len neviem ci by jej to spravili, ked poznate nejaky dobry salon na nechty v kosicicah tak mi napiste dakujem

Strana
z2
zitaje
13. aug 2023

Ja by som nedovolila ani 15-ročnej, našťastie s tým zatiaľ neprišla. Akože načo?? A čo bude chcieť v 15, plastiku?

nevenka
13. aug 2023

@maminkadeticiek ja ked si predstavim, aka hruza bola ziletka v 15-tich a to fakt bolo treba a spirala, ocovi vlasy dupkom stali. Ked sme sli na diskoteku a je jedno, ci som mala 16 alebo 19, isli sme sa radsej namalovat k sesternici so sestrou, lebo to bol cirkus doma 🤪.
Ja som gelove nechty mala raz, na svojej svadbe ako 29 rocna a nikdy viac. Ja s tym neviem existovat, aj ked potom mi ich nechtarka skratila, aj tak. Bolo to pekne, kym to nezacalo vyrastat a tie nechty moje potom....Normalne doteraz mam priehlbiny na nechtoch od toho, ostalo mi to pokrivene, asi mam tenke nechty, lebo aj farebny lak ked si dam, tak po case ma az boli koza, ci co, pod nechtom. Tak ja nie som na toto spravny typ, ale tak ci tak, mozno dovolim 8 rocnej teraz na svadbu nejaky jemny ruzovy lak, ak ma muz nezhuka. Ale gelove nechty ani nahodou.

fiafia
13. aug 2023

@emmali toto je sranda? 11 ročnej gélové nechty lebo jej sesternica ma tiež? To ozaj???? Gélové nechty som mala a aké som mala zničené nechty ešte dlhý čas potom nejdem komentovat. V 11 nechty, v 12 si bude farbiť vlasy a do 15tky bude mať umelé mihalnice a vytetovane obočie? Omg

amer_pogeris
13. aug 2023

Ak chceš, aby si poškodila tvojej dcére nechty, tak v takom prípade odporúčam, ale v záujme zdravia nechtov sa na to radšej vykašlite.

gomak
13. aug 2023

Je to ešte stále dievčatko.... Čo jej povolíš nabudúce? Pojdeš s nou na gyndu pre hormonálnu antikoncepciu v 14 tich?

kuko55
13. aug 2023

A tetovanie nič?
Už malo byť na okruhliny 🔟!😎😎😎

guliver19
13. aug 2023

@emmali velmi by dcera chcela tak ty si za😁naco sa pytas potom daj jej, je to na 11 rocnom decku vkusne aj velmi vhodne😁.

vroni
13. aug 2023

Moja dcéra zdedila po mne malé a veľmi lámavé nechty. Mala 14, keď prvýkrát chcela gélové. Pýtala som sa v salóne, kam chodím aj ja a povedali mi, ze kým nemá 16, neurobia jej ich. Ja mam gelove/akrylové nechty s par krátkymi prestávkami 18 rokov. Moje nechty sú úplne v poriadku, keď dám gélové dolu, vždy mi normalne dorastu do dĺžky gelovych. Žiaľ, len raz, po ostrihaní sa znovu lamu a papieruju ako vždy. Takže po čase sa zase vrátim ku gelovým.

ankalv1
13. aug 2023

Určite nie 🙈

simonah73
13. aug 2023

@emmali inak ak jej sesternica ma uz aj prsia, necakaj a objednaj ju na umele .... boze co su toto za napady 11 rocnej gelove nechty davat robit. urcite sa v buducnosti podakuje za znicene nechty.

simonah73
13. aug 2023

@vroni mozno keby si si ich vhodne osetrovala tak by si ich take nemala, ten gel im urcite neprospieva. ja som mala v mladosti tiez nechty take cez sa mi jednotlive vrstvy odliepali (gelovy som mala az jeden necht na svadbe) a teda mne pomohol krem Kamil s pravidelnym natieranim vzdy na noc pred spanim a aj pouzivanim cez den, teraz mam nechty ze mozem pomaly miesto skrutkovaca pouzivat.

domak2
13. aug 2023

@vroni možno by si ich nemala strihať ale len pilnikovat, aj to len jemnym pilnikom. Ale mne sa to nikdy nechce 😅

sejjby
13. aug 2023

Kľudne jej ich daj, tu sa to ani nepýtaj, a ,,rady,, typu či jej v 14tich pôjdeš kúpiť kondóm si nevšímaj... Sú prázdniny, kedy keď nie cez školský rok😁

vroni
13. aug 2023

@simonah73, blbosť. Ošetrovala som ich roky všetkým možným a vždy boli krehké a lámavé, nepomohlo a nespevnilo ich nič. Takže nemienim testovať a vyhadzovať prachy za "overené" metódy, ktoré nič neprinesu.
@domak2, nie. Akonáhle dorastu "moje, nepoškodené", tak sa zlomia pri prvom dotyku. Pilnikovala som. A bohovala pri tom, lebo trpezlivosť nie je moja silná stránka. 🤣 A i tak sa v mihu zlomili, beštie.... Ale mame také na prd nechty v rodine, tak už sa ani nenamaham.

mikadooo
13. aug 2023

@emmali z nejakého zdravotníckeho hľadiska nepomôžem, ale áno, aj u nás som videla 10ročné dievčatko s umelými nechtami na prvom svätom prijímaní. Nechty má teraz v poriadku (sú to 2 roky odvtedy). Je to dcérina spololužiačka. Každopádne je to trochu risk. Asi ideálne poradiť sa priamo s nechtárkou...

katkaseiner
17. aug 2023

precitala som par komentov - no ja mam za tyzden 11rocnu a ani náhodou jej gelove nechty nedovolim. Ja som mala gelove nechty cca 5x za zivot a neskutocne mi vlastne nechty znicili. Cize tvrdenie ze 12rocna po roku s umelymi nechtami ma zdrave nechty ...nenechaj sa prosím vysmiat. Raz keď bude zarabat, nech sa rozhodne, bude to jej rozhodnutie. Ale urcite nie v 11tich. Mojej ani ceeuzku na oci ci spiralu nedovolim ...ma cas..

daniela595
19. aug 2023

@emmali co takto uz jej dat vytetovat obocie? Susedka to nehodou nema a dcera to nechce? Neverim ze toto je myslene vazne...

zuzulkika
11. sep 2023

@zuzubb007 ja nedovolím ani svojej o dva týždne 17 ročnej dcére....mne to príde tak nepekne na tých mladých baba ch,keď vidím aké drapy si dávajú, no nie.Je študentkou na toto ma ešte čas....

Strana
z2