icon

Môže učiteľka skúšať učivo z prvého polroku?

lenkaviki48
23. apr 2021

Dobrý deň. Chcem sa spýtať či môže učiteľka žiadať od dcéry aby odpovedala naraz s 5 učiv s prvého polroka keď už je druhý polrok. Ďakujem za odpoveď.

Strana
z2
vevesh
23. apr 2021

@laila22 a este existuju predsa 5ky za to, ze to ziak nevykonal, zamerne absentoval atd...

mogaa
23. apr 2021

@lenkaviki48 môže , veď ide koniec roka, takže ak nemá známky nemusí ju skúšať len z 1 učiva ale z učiva čo sa učili dávnejšie ....teda samozrejme nie detaily, len to najdôležitejšie čo by mala vedieť z toho roku....

laila22
23. apr 2021

@vevesh ja som písala o mojej skúsenosti, že ak dcéra nie je v škole a písala sa písomka, naháňa ona učiteľov, aby jej nechýbali body a %. 5ky sa dávajú ak žiak neovláda učivo, neurobí si povinnosť, za zámernu absenciu v škole neviem. Ja si myslím, že ja na každom učiteľovi ako sa k tomu stavia, niektorému je jedno, že decko má dve známky, iný naháňa... Nemá zmysle sa tu doťahovať. Ale aj ja ako rodic mam predsa prehľad o pisomkach čo sa v škole píšu, čo sa skúša a koľko pisomiek moje dieťa absolvovalo... Ak je učiteľ, čo uzatvára známku z dvoch známok, asi nebude obviňovať decko, že má málo známok...

nafka0483
23. apr 2021

@vevesh U nas bolo vzdy v zaujme ziakov aby si "nahradili" znamku ked napr. chybali na pisomke. Ak sa na dalsej hodine prihlasili, ze chcu pisat, alebo odpovedat, alebo sa aspon opytali ako si to nahradit, tak sa taky pristup bral uplne inak ako ked niekto ticho sedel a dufal ze si nikto "nevsimne" ze nepisal pisomku. A ak sa taky ziak ani nikdy neprihlasil odpovedat, ani sa nehlasil, ze chce prezentovat projekt, ani ze urobil ulohu naviac a pod., tak mu potom ostalo pred koncom roka zhrnutie z celeho uciva.
Samozrejme, ze ucitelia si strazili aby znamky pribudali priebezne, ale pri inektorych to proste neslo. A ked tam chyba spolupraca z druhej strany, tak bohuzial.

jankapepe
23. apr 2021

@vamajka podstatné veci z biológie a dejepisu si pamätám. Áno aj po rokoch.

tosomja
23. apr 2021

Zmeniť známku na vysvedčení ktoré je odovzdané podpísané, opeciatkovane, už nemôže. No skúšať môže hoci aj z malej nasobilky, ak to považuje za potrebné.

Strana
z2