icon

Môžem mať na vysvedčení o dva stupne horšiu známku ako mi vychádza?

12. jún 2021

Môže mi dať učiteľka o 2 stupne horšiu známku ako mi vychádza? Mám priemer na dvojku (aj s tým že sa prihliada na váhu známok, niektoré máme 1-krát, niektoré 0.5-krát) a povedala mi, že to "vidí" na štvorku. Môže mi naozaj dať štvorku?

Strana
z2
katkamatka7
12. jún 2021

Skôr by Ťa chcela motivovať ku tomu, aby si zabrala a zlepšila sa.

autor
12. jún 2021

@katkamatka7 no neviem, lebo v pondelok na už zaokruhlovat a už určite nepiseme z ničoho y tak nechápem aky by to malo význam

autor
12. jún 2021

A učím sa len na na matiku fakt nemam hlavu, z ostatných predmetov nemám priemer horší ako 2.0 len tá matika

dada13288
12. jún 2021

Nam stale hovorili ucitelia aby sme si nepocitali priemer, ze to vyznam nema... Bohuzial sa stalo aj u nas, ze ucitel dal horsie znamky lebo z velkych pisomiek boli horsie znamky ako z malych pisomiek. Potom ci si mala dobre domace, celkovy zaujem a priprava na hodinu, cize ano moze to klesnut aj o 2 stupne

monka105
12. jún 2021

Prejav ty sama záujem, že si to chceš opraviť, či ešte môžeš, že nechceš mať sólovú štvorku na vysvedčení. Buď to pochopí alebo nie.

katkamatka7
12. jún 2021

Prejavený záujem a snaha o zlepšenie sa cenia.

cimage
12. jún 2021

jasne, ze moze. Ucitelia maju svojich oblubencov, ktorym vedia prilepsit a druhych na ktorych si zgustnu. Obkecaju to stylom, ze tam sa odzrkadluje celkova snaha a bla bla bla. Ja som mala taku slovencinarku. Baba co mala horsie znamky ako ja dostala lepsiu znamku a v hlave toho vela nemala, len rodicia mali znamych na dobrom mieste.

katkamatka7
12. jún 2021

Ak sa učiteľke, učiteľovi niečo nepáči a nie je v súlade s tým, čo učí, dokáže znížiť stupeň aj dva. A aj si to pred vedením obháji.
Zmysel pre spravodlivosť majú deti veľmi vyvinutý, ak cítiš nespravodlivosť, mrzí ma to. Nedaj sa odradiť neúspechom.

felicita027
12. jún 2021

Môže učiteľka hodnotí aj tvoju prácu na hodine a aktivitu nie len známky

autor
12. jún 2021

@felicita027 áno ona ale hodnotí prácu na hodine tak že za ňu dáva známky väčšinou 0.5keat ak je niekto aktívny

mogaa
12. jún 2021

No sú známky ktoré majú väčšiu váhu ako iné.....nemá rovnakú váhu štvorka za päťminutovku a za veľkú písomku na konci roka....

autor
12. jún 2021

@mogaa áno, len ona dáva normálne päťminútovky s váhou 0,5 krát a veľké prisomky s váhou 1krat

mogaa
12. jún 2021

veď to je v poriadku, znáka za päťminutovku má oveľa menšiu váhu ako známka za veľkú písomku.....neviem čo myslíš pod pojmom váhy 0,5krát....u nás boli malé známky a ak si mala tri malé jednotky - rovnalo sa to normálnej jednotke za veľkú písomku....

vevesh
12. jún 2021

Moze, kludne si to aj pred vedenim obhaji. Nenechaj sa odradit, jednoducho su veci, ktore v zivote nie su fer a tato medzi nich patri. Mozes sa voci ucitelke ohradit, ale vela uspechu tam nevidim. Ja osobne som sa zakazdym ozvala, aspon ucitel vidi, ze ti to nie je jedno a bojujes za svoju vec....ale ak aj bude taka znamka, velku hlavu si z toho nerob. Nabuduce opravis...

asfodelka
12. jún 2021

Ak si si ista ze Ti tým krivdí a Ty vies matiku na 2 porozmýšľaj o komisionálnych skúškach. ...
Ak žiak alebo zákonný zástupca žiaka má pochybnosti o správnosti klasifikácie na konci prvého a druhého polroka, môže do troch pracovných dní odo dňa získania výpisu slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok podľa § 55 ods. 10 alebo do troch pracovných dní odo dňa vydania vysvedčenia požiadať riaditeľa školy o vykonanie komisionálnej skúšky; ak je vyučujúcim riaditeľ školy, o preskúšanie žiaka možno požiadať príslušný orgán miestnej štátnej správy v školstve. Preskúšať žiaka nemožno, ak bol v klasifikačnom období z tohto vyučovacieho predmetu hodnotený na základe komisionálnej skúšky.

katkamatka7
12. jún 2021

@asfodelka Áno. Predpokladom je snaha žiaka a jeho vedenie, že to ovláda a vie oveľa lepšie, ako to hodnotenie.

No v pozadí za oponou môžu byť veľmi dlhé a silné páky moci, ne/finančnych výhod či strata miesta učiteľa.
Kto pozná, vie o čom. .....

ivka225
12. jún 2021

Co znamena "vychadza znamka"? Dobry ucitel (ucitelka) by mal vediet rozhodnut, ake hodnotenie si ziak zasluzi bez ohladu na nejake priemery. Niekedy staci jedna podstatna nevedomost na vyrazne zhorsenie hodnotenia. Predstav si ziaka, ktori vie z geografie takmer vsetko ... vie, aky je najvyssi vrch Kolumbie, pozna vsetky indicke rieky, vie kolko Mexicanov v minulom roku emigrovalo do USA, vie, kolko oviec chovaju v Moldavsku ... az na jednu malickost - je presvedceny, ze Zem je plocha, nie gulata. Co si zasluzi z geografie?

dskjhfdlkdjhl
12. jún 2021

Pisali ste koncorocnu pisomku z matematiky? Aka bola znamka? Ake znamky mas z pisomiek? Lebo vazeny priemer nie je vsetko.

autor
12. jún 2021

@mogaa no keď máte váhu 0.5 krát tak v priemery sa to potom zarátava inak napríklad keď mám 1 s váhou 1 krát a 3 s váhou 0.5 krát mám výsledný priemer podľa EP 1.66 (1×1+0,5×3)÷(1+0,5) a zas naopak keď by mám 3 s váhou 1-krát a jednotku s váhou 0,5 krát tak mám priemer 2,333... Tým som len chcela povedať, že so priemeru sa zohľadňuje váha známok... A iné učiteľky používajú aj známky s váhou 0.25 krát alebo 2, či 4 krát...

autor
12. jún 2021

V podstate je mám dve známky s váhou 0.5 krát tak dve takéto známky sa rátajú do priemeru ako jedna známka... A zas keď mám jednu známku s váhou 2 krát tak sa ráta do priemeru ako dve znamky

dskjhfdlkdjhl
12. jún 2021

Ja myslim, ze nemusis vysvetlovat, ako sa pocita vazeny priemer, to vieme. Radsej napis, ake mas znamky z pisomiek, konkretne z koncorocky.

autor
12. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl
Z koncoročné som mala 4 ale chýbalo mi pop voda do 3 :(
Ďalej z tenatickych pisomok a skúšania (skúšania tieto sa rátali namiesto tematickej písomky, učiteľka nas skúšala online po 1 lebo nechcela aby sme podvádzali mám) 2,3,2
Aktivita na hodine (0.5krat ) mám 1
Päťminútovka (0.5 krát ) mám 2

autor
12. jún 2021

Výsledný priemer je 2,27 chápem ak mi dá 3, na dvojku sa ani necítim, ale 4 mi príde už moc

dskjhfdlkdjhl
12. jún 2021

No, a sme doma. Koncorocka sa pisala zrejme prezencne, je z nej 4 (to, ze chybalo pol boda do 3 je bezpredmetne, rovnako aj cely priemer). Je jasne, ze teraz tu niekto bude pisat, ze z jednej pisomky sa neda nic povedat. No, niekedy nie a niekedy zase ano. Ona tam videla, ake chyby robis. Este si sa mohla po vyhodnoteni koncorocky prihlasit, ze si chces opravit. Urobila si to? Ci si sa spolahla na priemer? Ale v kazdom pripade, mozes poziadat o preskusanie.

autor
12. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl koncorocna sa vyhodnotila včera a pýtala som sa či si to môžem ešte nejak opraviť, učiteľka mi povedala že uvidí podľa toho koľko nás bude ale že to vidí na 4 čo ma fakt prekvapilo

autor
12. jún 2021

Aaa inak okrem mňa vychádzajú len dvom babám 4 a tie napísali koncoročnú na skroor Nika bodovú 5... A jedna baba ktorej chce dať po skúšaní jednotku napísala koncoročné na 4 tak fakt nechápem podľa čoho to hodnotí

autor
12. jún 2021

Podotýkam že tá baba má ešte menej bodov ako ja s tou 4

autor
12. jún 2021

*na skoro nula bodovú 5

autor
12. jún 2021

A ešte sú tam niektorí, ktorí majú priemer na 3 a písomka bola na 4 alebo 5 a povedala im že asi 3 im dáva... Tak fakt nechápem prečo zrovna ja mám mať 4

felicita027
12. jún 2021

ty máš z koncoročného 4 a chceš 2? Keby ti vychádzal priemer na 4 a z koncoročnej by si mala 2 tak by bolo divné keby ti nedala aspoň 3 lebo tam sa ukáže najlepšie aké máš vedomosti a to isté platí naopak nie len že zlepšovať sa môže ale tak ako ti tu jedna písala môžeš ísť na komisionálky ale môžeš dostať opäť 4. Nehovoriac o tom, že všetci vieme aká bola úroveň dištančného vzdelávania a že veľmi ľahko sa tam dalo opisovať. Takže po tej 4 sa naozaj učiteľke nečudujem lebo na 2kárku dostať 4 je divné ako nemusí každý mať dobrý deň, nie každému sadnú príklady ale rozdiel 2 stupne? To nebude zlým dňom.

Strana
z2