icon

Myslím si, že môj 13-ročný syn je gay

stevkamur33
16. jún 2023

Ahojte mamičky!
Potrebujem Vašu radu.
Mám syna (13). Poslednou dobou bol utiahnutý, s nikým sa nerozprával. Ja už som rozmýšľala aj nad psychológom, veľmi mi na ňom záleží. Pred mesiacom im do triedy prišiel nový žiak. Skamarátili sa. Začal k nám chodiť na návštevy, chodili spolu von - robili veci, ktoré asi každý tínedžer robí, či?
Odvtedy bol veselší, začal sa opäť s nami rozprávať a on žiaril, pohľad, ktorý je nezabudnuteľný pre mamu. No lenže môj muž dosť rýchlo súdi ľudí a povedal mi, že vraj mu na tom jeho kamarátovi niečo nesedí, že vraj je teplý. Chcel sa na to spýtať syna, no ja som ho zastavila, však aj keby bol je to jeho vec. No, lenže on mi začal vtĺkať do hlavy, že pokiaľ niekto taký bude okolo nášho syna tak ho nakazí. Nikdy som ho nepočula takto rozprávať, takže som s ním mala dlhý rozhovor o tom či je homosexualita taká zlá. Dospel k názoru, že ani moc nie. No po týždni sme na to obi dvaja zabudli. A ja prídem domov z roboty (manžel počas toho odišiel na služobku, doma bol len syn) a počujem divné zvuky z jeho izby. Nemal zatvorené tak som tam vošla a oni na sebe akože boli oblečení ani na posteli neboli a povedali mi, že vraj sa bili. No ja neviem, počas týchto dní som sa rozhodla zistiť viac takže som teda začala sledovať malé detaily a možno blúznim ale zdá sa mi, že pár krát sa držali aj za ruky.
S manželom sa o tomto nemôžem rozprávať bojím sa znovu otvoriť túto tému a syna nechcem tlačiť aby mi to povedal, veď možno to ani pravda nie je, tak som sa obrátila na vás. Čo mám robiť?

Strana
z5
natyzara
17. jún 2023

@miadi nez otvorim stoku? 🤔 prefackaj sa

stanislavicenka
17. jún 2023

@maty112 dufam, ze nemas deti, a nahodou s tebou niecom neauhlasia. Napriklad si dovolia mat vlastny nazor na prijatie ludi, ktori nejdu, podla teba, s prudom

janulik2008
17. jún 2023

@maty112 keby za Teba prišiel Tvoj syn a povedal Ti "Mama som gay." Čo by si spravila? Ja začínam mať pocit a neviem prečo že hlavné kresťania a hlavne tí "zarytí" majú s týmto problém ... Pre nich je to nenormálne lebo Boh chcel aby sa narodili ako také pohlavie tak musia sa tak správať ...

anita6666
17. jún 2023

Kto dnes nie je teplý,ako keby ani nezil

maty112
17. jún 2023

@janulik2008 priroda to zariadila tak, ze vsetko ma svoje miesto a funkciu...aku funkciu ma" vtak v prdeli"? skus mi to prosim vysvetlit 😉

martija
17. jún 2023

@maty112 možno príroda potrebuje oddýchnuť od ľudí a tak to zariadila presne tak, že vták v prdeli spomalí to tempo pribúdania populácie a jej devastovanie. A co na tom vôbec záleží?! Veľa vecí nam nemusí dávať zmysel, ako napríklad fóbie (napriklad taká homofobia) a tiež patria k životu.

maty112
17. jún 2023

@martija to je to, co si ludia myslia a chcu obhajit devastovanie a dehonestovanie prirody... preco by si mala priroda oddychnut od ludi? myslis ze priroda takto "rozmysla?" jednoducho sme tvory ktore si vsetko zle potrebuju obhajit...vsetko proti prirode... ona je sebestacna a nepotrebuje nas ludi..ale my ju..a tymto o co sa tu ohanaju ze gay lesba a vsetky ostatne uchylky su v "poho' su len pre komfort ludi...nie, ze priroda si povedala, a dost..budte teply lebo takto to chcem a ulavi sa mi...😵‍💫

janulik2008
17. jún 2023

@maty112 neodpovedala si na otázku, keby za Tebou prišlo tvoje dieťa a priznalo sa ti tak by si tiež začala s tymto? Nam vela veci nedava zmysel, je absolutne jedno ci je clovek lezba alebo gay je to clovek rovnaky ako my. Si len vezmi kolko malych deti napr chlapcov sa hra s babikami a ludia odsudzuju lebo babika je pre dievca a uz sa rodicia boja ze ci nie je gay pritom pre dieta je to hracka ako hracka. Moje krsna sa do 4 rokov hrala s traktormi vlacikmi a autami a dnes bude mat 8 a nosi saty hra sa s ponikmi a Barbie babikami.

maty112
18. jún 2023

@janulik2008 pozri, keby za mnou s tymto rozhodnutim prislo dieta, tak by som ho vypocula, porozpravala...no nebola by som stotoznena...mame susedov, maju jedinacika syna -gay... beru ho aky je,lebo dnesna doba dala standart..budte vsetci aky chcete, lebo ste to VY...no trpia, ziadne vnuca, syn v posteli s chlapom.. je to deformacia...nemozu za to títo jedinci...ale nieje to nic v sulade prirody...nic prirodzene...je to zivotny standart...chces byt-bud-mozes...a je to forma defektu osobnosti..lenze teraz sa to Musi prijimat obhajovat...a to je to co som pisala...co clovek robi zle na pridode, v prirode, vsulade prirody, musi sa chranit a hajit...lebo ja som clovek a mozem a chcem...

janulik2008
18. jún 2023

@maty112 co s tym ma priroda?

maty112
18. jún 2023

@janulik2008 a je to v pohode dva chlapy/zeny, akoze rodina, adoptovanie, apod? je to prirodzene? co s tym ma priroda? ved to je zariadene tak ze muz+zena=dieta... to je zakon prirody...toto co tu sa snazia obhajovat a chranit...to je mimo prirody..to je komfort cloveka... nech masti chlap chlapa, zena zenu...vzide z toho dieta?

kristiii
18. jún 2023

@maty112 podľa tvojej logiky by adopcie nemali existovať vôbec, keďže muž a žena rovná sa dieťa a všetci tí hetero rodičia, ktorí splodili deti, by sa o ne predsa mali aj starať. Tak ako je možné, že je také množstvo detí v domovoch či v dočasných rodinách? Druhá vec, koľko párov muž a žena deti mať nemôže. Nejak nahovno to tá príroda zariadila.

stanislavicenka
18. jún 2023

@maty112 ty by si mala navstivit psychologa. Dokola sa odvolavas na prirodu. My mame byt na spici evolucie, pretoze nekoname iba pudovo, ale ty tam urcite nepatris. Obmedzenia mysel je horsia, ako zviera, ktore Kona v pude sebazachovy, a hned po narodeni mladata uteka, a mlada nechava predatorovi. Inakost je aj nosit ruzove vlasy, lebo 90%populacie ich nenosi. Alebo mat testovanie, piercing na netradicnej casti tela, a vlastne cokolvek ine, co tebe nejde do hlavy. Tvoji susedia nie su o nic ochudobneni, je to len sposob nazerania. A toto je tvoje nevyzrete nazeranie. Kopa ludi nema deti, lebo nechcu, a zvysok spolocnosti ich stigmatizuje, to si presne ty

janulik2008
18. jún 2023

@maty112 ty stále točiš len o tom istom. Je 21. storočie a lesby a gayovia tu boli stále. Pokiaľ viem aj príroda sa vie "pomýliť" napr sa narodí zviera s dvoma hlavami (čo je podľa mňa už extrém ale stáva sa to).
Ja sa na gaya nepozerám tak že "mastí" chlapa, je to človek rovnaký ako ja ;)

stanislavicenka
18. jún 2023

@maty112 ty vnimas aj ostatnych ludi na ulici, ze ich vidis v sexualnych poziciach?🤦 Zial, kopa obmedzencov rozmysla rovnako ako ty. Myslim si, ze doba internetu a spojenia sa s celym svetom vyplavila ludi, ktori boli hlupi. Takto o tom akurat vieme vsetci.

janulik2008
18. jún 2023

@stanislavicenka ona nevidí nič len ľudí v sexuálnych pozíciach a všetko rieši cez prírodu ...

stanislavicenka
18. jún 2023

@janulik2008 mna skor Desi, ze takych ludi je velmi vela. Ktori ziju ako malomestiaci, vsetko ine vnimaju ako zle. V tomto vychovavaju svoje deti, a odovzdavaju im tieto "hodnoty". Je to skoro to iste ako generacna chudoba u Romov. Nerozumiem, ze sme sa nikam neposunuli. V case oandemie sa ukazalo, ako su ludia u nas nevzdelani, hlupi, a este aj drzi vo svojej hluposti. Velmi silna kombinacia. Stacili reakcie pri zabiti na Zamockej ulici, ako sa dokazali niektori vyjadrit. A celkovo sa ta hlupost prejavuje dalej. Posledne som citala niektore "vtipne" komentare na to, ako zralok v Turecku roztrhal Rusa. Ako mu to niektori "priali". Bez ohladu na narodnost, zomrel clovek. Verim,ze keby to bolo Ukrajinec, ozve sa opat iny tabor hlupakov🤦. Tohto sa desim v dnesnej spolocnosti, ze tu vychovavam deti

martija
18. jún 2023

@maty112 nie je v našej moci to pochopiť ani súdiť. Mala by si to prijať ako fakt. Ver mi, že ani ty ani ja nemáme patent na rozum a definitívne závery. Jednoznačná odpoveď neexistuje. Keď už súdiť ľudí, tak podľa toho čo dokázali, nie podľa ich spálne. Je to detinské.

maty112
Odpoveď bola odstránená
maty112
18. jún 2023

no dobre sliepocky, zrno som vam nasypala tak si ho dozobkajte 😉 papa 😘

lucia13022023
19. jún 2023

Ja osobne by som asi začala u muža. Nepovedala by som mu ze mam podozrenie atď atď.. Ale skôr by som sa s ním porozprávala o homosexualite ako takej.. Ako to vnima atď.. Je to normálna vec, ak vás syn je homosexual, bol ním celý život a miloval ho tak ci tak. A až potom by som išla za synom, nepovedala by som hneď ze povec mi to a tlačiť na neho, skôr by som sa nenápadne pýtala o kamosoch, o tomto jeho kamarátovi, a dala by skm tomu čas.. Povedala by som mu ze ak niekoho ľúbi alebo bude ľúbiť je to jedno kto to je, ty tu budeš vždy pre neho.. Proste aby vedel ze si tu pre neho, motno aj pre neho je to tazke ze sa hľadá... Už len kvôli ľuďom a okoliu, sme v 21. Storočí a niektorí ľudia sa stále pozastavuju nad tým ze vidia dve ženy či dvoch mužov spolu.. A ak by sa to potvrdilo, že áno je gay, prešla by som si s ním ochranu.. Pri sexe a tak..

1ivanka1
19. jún 2023

Toto neverim ze je realna tema.nikto nemoze verit tomu ze homosexualita je nakazliva

niekapitalizmu
19. júl 2023

@miadi sexualna orientacia nema s genetikou nic spolocne

milanemila
19. júl 2023

@niekapitalizmu a s cim ma sexualna orientacia nieco spolocne ked nie s genetikou? Ked si prilis dlho na slnku, tak “oteplies” alebo ta niekto “nakazi” v autobuse?! 🤷🏼‍♀️

Strana
z5