Na akú strednú školu s trojkami získať prijatie?
Čaute, na aké školy sa dostali vaše deti z deviateho ročníka, keď mali 3-5 trojok na vysvedčení v 8. a 9. ročníku?
ZŠ je jedna z tých, čo šľape na výkony, jedna z naj v meste, v celom deviatom ročníku nebol ani jeden žiak, čo by mal samé jednotky, sú tri deviate triedy.
Máme vybratú obchodnú akadémiu a odbornú školu.
Priemyslovka (stavebná) asi nehrozí, či myslite, že by bola šanca?
@deti95060810 práveže to hovorila aj výchovná poradkyňa na rodičku, ze tento ročník je veľa detí,.tak neviem, asi si to vymyslela 🤔
Ja by som chlapca na OA nedala, ak ma logicke a technicke myslenie, urcite odbornu skolu, priemer nema zly. Uplne ine uplatnenie bude mat ako po OA. Dcera chodi na osemrocne gymnazium a to je fakt pre deti, ktore sa rady a dobre ucia. Ma same 1, ale je vyslovene studijny typ, ze ju bavi ucit sa.
@deti95060810 sú teraz silné ročníky, práve pred tými 20 rokmi boli slabé ročníky, tak začali školy rušiť alebo zlučovať. Silné ročníky boli 70. a 80. roky, husakove deti, potom bolo detí málo, po revolúcii sa trošku inak začali správať ľudia, prestalo sa rodiť v 18.-20.
A potom od cca 2004 začali tie husakove detí rodiť svoje deti. Takže najsilnejšie ročníky sú tak 2004-2014.
No a teraz chýbajú tie zrušené a zlúčené školy.
Ja si pamätám, ako hovorila kamarátka, čo má dcéru 2002, ako hovorila, že kam prišla do škôlky, tam ju chceli. Syna 2008 ročník už škôlku horko ťažko vybavovala. Tak isto gymnázium, v pohode bez prijímačiek, ale syn sa už potil na prijimackach. Obe decká jednotkári, šikovní.
Moje 2005 dieťa som už tiež mala problém a 2009 už som musela všetko riešiť.
Prečo by sa na priemyslovku nedostal s trojkami? Co si pamätám tak na priemyslovku chodili vždy chalani, ktorí nešli na gympel. Kľudne ho tam prihlás, vyskúša prijímačky a keď tak dáte odvolanie.
@skeblicka777 už mi to písali 2x ďakujem
Ďakujem kočky, idem teda uvažovať, čo s ním. Chceli sme dopravnú priemyslovku, ale kamarát tam maturoval a neodporúčal, že strašná škola.
@rayla gympel ani nechceme
@biba_18 nie je veľa. Určite je menej, ako detí, čo tam chcú ísť. Oveľa menej. Ako píšem vyššie, školy sa porušili, ale satelitov a nových bytov sa postavilo strašne veľa. Bratislava už nemá 450000 obyvateľov, ako sme sa to my učili. Plus treba rátať kopec satelitov ako Dunajská Luzna, Miloslavov, rovinka, čo boli niekedy malé dediny, teraz je tam "milión" nových domov a bytoviek a "milión " nových rodín s deťmi.
Dôležité je, čo ho baví.. má predstavu, čo by chcel robiť? Su rôzne smery, niektoré stredné sú zaujímavé: dizajn, technika, zubný asistent...
Aj na tú stavebnú môže ísť, skúsiť môže, čo ak ho zoberú.
@rayla zubný asistent je natresk. Zaujímavý odbor
To je. Aj celkom dobre uplatnenie..
Treba si pozriet aj ako bude skola bodovat prijimacky. Pozerali sme masmedialnu skolu v BA, tam vie dieta ziskat max 249 bodov. Z toho za prijimacky sjl a mat je max 50 bodov. Takze vlastne dieta vie ziskat dalsich 200 bodov za monitor, vysvedcenie, olympiady. Takze tuto trojkarovi moc nepomoze ak zvladne perfektne prijimacky. Maju na stranke aj minulorocne vysledky, pekne si viete pozriet za co deti dostali kolko bodov.
a co ide synovi najlepsie? je skor na matematiku alebo slovencinu a jazyky? ma logicke myslenie? je technicky zrucny tip? gymnazium by som vylucila… priemyslovky by som skusila ak je technicky tip… na stavebnej je vela kreslenia rysovania, projekty… treba za tym vela sediet doma… ak mu to nerobi problem mozete skusit… urcite tie je zly smer ani nejaka strojarska ci elektrotechnicka skola… ak je na tie jazyky tak treba pozriet odborne skoly s takym zameranim…
@ivec16 neskoro. Už budú prijímačky o chvíľku. Prihlášky sa dávali do konca februára. Možno pomôže niekomu inému.
a ako ste to vyriesii?
@estellas syn maturoval minulý rok na Hálovej.A teda keď sa hlásil v roku 2020 tak piatimi trojkami by sa nedostal. Vtedy bol Covid nerobili sa prijímačky, brali na základe výsledkov zo ZŠ.
Ahojte,skúsim sa opýtať v tejto skupine...nedavali ste niekto dve prihlasky na 1 školu??že prvý odbor-talentovky, druhý odbor prijimačky z mat a sjl.???
Včera mi jeden starší pán vravel,že v správach bolo,že to nie je možné???......
@bubinkaaa dá sa to. Spolužiaci môjho syna to tak robili.
@deti95060810 už to začína byť problém..
Mnohé školy zredukovali miesta a teraz chýbajú...
@beronsche
@bubinkaaa minulý rok to bolo brutálne. Poznám len jedno dieťa, čo sa dostalo kam chcelo. Niektorí to riešili ešte v septembri...
Otrasný pretlak je. Porušili školy, odbory, triedy a teraz tie decká nemajú kam dať.
Kopec kamosiek minulý rok v strese behali, zháňali známosti, platili súkromné školy.
A tento rok to bude horšie.

@nicoletta98 toto je úplná hlúposť, v prvom kole ho nemusia zobrať ani na jednu školu, potom je ešte druhé, dokonca ani tam ho zobrať nemusia, aj keď je to málo pravdepodobné a keď by sa tak stalo, potom určí školu školský úrad podľa toho,kde budú mať voľné miesto. Čiže treba veľmi dobre premyslieť,kde sa dieťa prihlási.