Nechcem ísť na výšku ale bojím sa že ma ľudia budú v budúcnosti podceňovať kvôli tomu že budem mať iba maturitu a nie aj výšku
V AT, DE ta dokonca aj za maturitu pochvalia, na vacsinu prac nepotrebujes ani tu.
Za take nieco ta budu podcenovat len primitivni ludia. Ja sama nechapem mentalite chodit na vysku 5 rokov a zarabat €800,-
Vies si robit rozne kurzy a tak dalej.
Porozmyslaj co chces v zivote profesne dosiahnut, urob si plan a uvidis, ci k tomu vysku potrebujes.
Podla toho v akej oblasti sa budes chciet zamestnat. Inac to beznych ludi nebude trapit. :D Ja sa niekedy pozastavujem nad tym...ze pri mamkach na ihrisku niekedy nie je ani vidiet/ppcut rozdiel a velmi ma prekvapila jedna,kt si ide dorobit maturitu! Je prijemna a prakticka zena. :D Ani by ma nenapadlo,ze nema..
Prečo by ťa mali súdiť? V živote som netúžila ísť na vysokú školu.Strednou školou pre mňa škola skončila.Nikto sa nikdy nepozastavoval nad tým že mám ,,iba maturitu"
Nemám VS, ale vedela som že ak chcem zarobiť musím v niečom byť dobrá, učila som sa jazyky, vycestovala som do zahraničia, vrátila sa po rokoch, a teraz tie jazyky využívam k práci ...ale môžeš ísť aj úplne iným smerom...dnes taká nechtarka má plný kalendár, takisto dobre kozmeticky, kadernícky, cukrárky a to boli kedysi len ucnovky, teraz sú už aj s maturitou....neviem čo by ťa bavilo
Ak ti môžem poradiť, poriadne si to premysli, ale školu si môžeš dokončiť kedykoľvek aj externe.
Ja som si VS dorabala a naozaj to nebolo jednoduché. Prišla som o kopu zážitkov, ktoré zažili moje kamošky ktoré na vš išli. Ja som už vstavala o 5:30 do prace a ani sa práve vracali z baru.
Samozrejme, každý si svoje dobehol ale asi by som už tu školu naozaj neodkladala.
Ampredpokladam ze máš celý rok pred sebou, tak nad tým teraz nerozmýšľaj. Uvidíš čo bude v marci keď sa dávajú prihlášky.
Za mna je vs dnes must have. Závisí, čím sa chceš v zivote stat a kde chceš pôsobiť (pri pase Ti naozaj potrebná nie je). V mojej byvalej praci sa k manažérskym poziciam napr. bez Vš nikto nedostal...
Osobne mi dve Vs pomohli k získaniu prace, získala som extrémne siroky rozhlad, naucila sa pracovať s informáciami, vypísala som sa (takze ten môj písomný prejav vie byt na vysokej urovni, pokial chcem), takze ja štúdium na skolach nelutujem, aj keď inžinierske štúdium som si mohla zvolit iný odbor. Tam je podľa mna velky problem, že veľa študentov si vyberie perspektívny odbor, ktorý ich nebavi, alebo neperspektívny (história, archeologia a pod.) s ktorym sa až tak neuplatnía.
Vysoka skola nie je o tom ze co si o tebe budu mysliet nejaki ini ludia. Vysoka skola ta moze nastartovat do zivota, dat ti potrebny rozhlad. Vyber si spravnu VS a minimalne to skus. Kvoli sebe, nie kvoli inym. Ak zistis, ze ta to nebavi, nezaujima, vycerpava, nezvladad, stale sa mozes na to vykaslat.
ha a minimalne polovica ludi s vyskou robi vo fabrikach
@galioska a co je na tom? Aj to musí niekto robiť a keď sa niekto nevie uplatniť vo svojom odbore tak bude robit čokoľvek ak musi/chce. A po ďalšie, o úrovni VS vieme svoje. Neznamená ze ten kto ma VS sa dokáže aj v živote uplatniť, že vie robiť to čo vystudoval.
@simona20201309 hovori ti nieco sarkazmus a mimochodom aj ja som vychodila vysoku skolu a robim uplne iny odbor, lenz ze na sk sa chodi na vysku ako na klavir a nemaju kde ludia robit a v zahranici sa uplatnia ocela lepsie, dokonca aj ucnovkar sa vypracuje na manazera...
HM budú sa k tebe chovať tak ako si necháš...mala som vs tri jazyky a keď som si nechala po sebe orat ver mi že orali ...
Oplatí sa také odbory že IT, právnik, tí dobre zbohatnú. Niektorí zase vyštudovali politológiu, históriu, kulturológiu, a chodia opatrovať do rakúska. S tými odbormi sa ani umiestniť nedá. Takže ak právo či informatiku tak určite hybaj! Ak také že muzeológia a pod. Neidz. Nemá zmysel.
Ďakujem všetkým, urobím tak ako som chcela, nepôjdem na výšku
Nie, nebudu. 99 percentam z nich to bude uplne jedno. Inych ludi zaujimame ovela menej, ako si myslime. (Vsimni si, nakolko ini ludia zaujimaju teba.)