icon

Nekomunikácia a nečinnosť 16-ročného chalana

30. mar 2023

Ženy čo máte chalanov v tomto veku prosím o radu.
Čím ďalej, tým viac viazne komunikácia.Uci sa výborne, von nechodí, netula sa občas kino, futbal so spolužiakom aj to musí iniciovať niekto iny.Dost introvert.Trapi ma komunikácia a necinnost.Robim pol na pol z domu.Pride zo školy už pri obede je na mobile, naje sa a zalezie do izby, lebo chce oddychovať je schopný tam sedieť do večere a potom ďalej.Hra hry so spolužiakom, pozerá dok.filmy, recenzie.Chcel psa pred 3 r, keď poviem nech ho vezme von potom, musím sa učiť.Ked je dobrý deň posrannduje čo bolo v škole povie.
Ked prídem za ním tak je zduty, že to je jeho izba, čo chcem?
Muž je slaboch ten za neho aj umývačku vyloží nech sa učí...atď...občas idú hrať pingpong a na všetko má odpoveď má puberty nechaj ho.Skor si myslím, že mu to vyhovuje má pokoj a kľud.
Ak by som sa syna nieco neopýtala, tak mlcime.
Trápi ma takáto atmosféra sú svetlé chvíľky, keď mi povie o spolužiakoch, zdôveriť sa zdôveri.
Nesúhlasím s tým, aby sedel celý deň v škole a detto doma a hral hry či pozeral do PC.
Keď niečo zakážem on nie je malý, dokedy mu budeme rozkazovat, on nemusí ísť spať.K tomu, aby som vypla wifi som sa

autor
30. mar 2023

Nechcela znížiť.Ked poviem nech povysávať či umyje kúpeľňu spraví.Uplne sa mi vzdialuje a mňa to trápi😭cez víkendy ešte chce ísť s nami na chatu, k babke, známym, či s mužom chodí na bicykel.Je to normálne správanie pubisa?čo robia vaši chalani?hral florbal skoncil s tým cez koronu.
V chladničke nic nie je, /praská vo švíkoch/ nič nemá na oblečenie včera ma vytočil narátala som 16!mikin, žijeme zle, všetci sú šikovnejší podnikajú pritom obaja z mužom máme dobrú prácu.Niekedy neviem či ma naschvál provokuje či o čo mu ide.
Už som mu povedala, keď mu nestačí a nudí sa nech ide na brigádu.Pripadame si ako najhorší rodičia pritom bol vždy na 1 mieste a má nadštandard.Ako komunikovať nevšímať si jeho narážky, sarkasticky odpovedať, argumentovať?
Dnes zaheslujem PC spravila som to pred 2 m na 3 dni vedel ísť aj von so psom len sa cítil ponížený, že mu vydelujem čas.Ked je frajer nech si sám robí jesť, nakupuje chce byť dospelý, ale prijal by všetky výhody dieťaťa.Ja nemám nervy na toto, aby nám niekto dával najavo ako mu ideme na nervy, 😀

snehovakralovna
3. apr 2023

Autorka ak mas zaujem napis ip

eva8
15. apr 2023

Dobrý deň, poriesia si niečo? Tiež sa so synom vzdalujeme, ale až od tohto roku, má 17. Ten môj má mnoho kamarátov, ale z rodiny len mňa a dospelú sestru, ktorá už nebýva s nami. S ňou sme si doteraz blízke, ale syn je až priveľmi "stručný", akoby sa úplne vzďaľovať :( . Ďakujem.