icon

Neprijatie na strednú školu

18. máj 2023

Dievčatá, poprosím o pomoc tie, čo máte skúsenosti. Lebo my sme také niečo nikdy neriešili.

Máme v rodine dievča, dala si prihlášky na gymnáziá, ale je veľmi nízko v poradovníku, teda pod čiarou, nevieme, či nám odvolanie pomôže.

1. Neviete či treba oficiálne napísať list o odvolaní? V appke edupage mala ikonku odvolať, večer sa na to pozrieme, či stačí len cez to alebo oficiálne písať.

2. Dá sa podať niekde prihláška na druhé kolo, aby ju ešte niekde zobrali?

Strana
z5
79viktoria79
18. máj 2023

odvolanie mozete skusit,ono aj tým sa uvoľnia miesta,kde dieta je prijate na 2 školy,takze krd prebehnu zapisy,treba si to sledovať,tak sa uvoknia miesta,a ked bude este volne tak skola vyhlási 2. kolo

eldzina
18. máj 2023

k 2. otázke. Tu https://svs.edu.sk/prehlady.aspx si vieš pozrieť voľné miesta, dať potom prihlášku a ísť v júni na skúšky - ale konkrétny postup by mal poradiť kariérny poradca na škole.

uhnakova
18. máj 2023

Určite sa dá podať prihláška na druhé kolo, ale štátne gymnáziá budú už zrejme plné. Takže buď súkromné gymnázium alebo školu iného typu treba pozrieť. Zadala som do googla druhé kolo súkromné gymnázium a hneď mi vyskočilo toto: https://www.sgesprit.sk/skola/aktuality/item/13.... Ovšem ak nemáte v okolí niečo podobné alebo nechcete platiť, tak treba prezrieť webové stránky dostupných škôl.

luccija
18. máj 2023

Treba dať odvolanie cez edupage.
A nám výchovná poradkyňa do pár dní po skúškach dala na ktorých školách sú voľné miesta a kde sa pôjde druhé kolo.Ale ono sa to stále mení veľa detí si vyberie inú školu aj 32 pod čiarou sa na odvolanie dostala, lebo si deti vybrali inú skolu

januska12323
18. máj 2023

Podať odvolanie všade a čakajte.

matenka
18. máj 2023

V prvom rade v rozhodnuti co prislo je ze spravila ale pre nedostatok miesta ju neprijimaju? Ak ano od zajtra bude mozne podat odvolanie cez edupage tak treba poslat, pises ze je nizko, co to znamena? 30, 120? Pod ciarou?
Na vsetky skoly urcite podat odvolanie. Druhe kolo vam poradi skolska poradkyna, gymnazia druhe kola nemaju, aspon v nasom kraji nakolko nemaju problem naplnit kapacity v prvom kole

marcellka32
18. máj 2023

Moja je prijatá na obe školy, včera sme poslali na jednu potvrdenie kam nastupuje, tým pádom uvoľnila miesto v druhej škole a takto sa to bude posúvať, odvolanie ste už mali poslať
Informujte sa na ZŠ s poradcom, na každej škole je učiteľ, ktorý toto rieši a pomáha so všetkým

matenka
18. máj 2023

@marcellka32 cez edupage sa neda este potvrdit skola, ani prijatie a ani odvolanie

matenka
18. máj 2023

@marcellka32 ospravedlnujem sa, vcera sa nedalo, teraz skusam a uz viem, dcera je tiez prijata, dakujem za info ;)

kacena4
18. máj 2023

2.kolo uz bolo, o mesiac bude 3.kolo zo skol ktorym ostali volne miesta. vsetko jej vysvetlia v skole, trieda popr. karierny ci vychovny poradca

uhnakova
18. máj 2023

@kacena4 to nebolo druhé kolo, ale druhý termín prvého kola. Druhé kolo bude v júni.

kacena4
18. máj 2023

@uhnakova ok sj takto sa na to pozera 😁

simoli
18. máj 2023

aj prezradíte kam sú prijate ? 🙂 my máme zatiaľ potvrdené spse halova, ostatné čakáme

marcellka32
18. máj 2023

@matenka no mne volala včera riaditeľka zo školy, že jej mám dať takto cez telefón už vedieť, lebo čakajú ďalší pod čiarou

matenka
18. máj 2023

@simoli na gymnazia je dcera prijata, inde si nedavala

stvura
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
18. máj 2023

Kamosku takto neprijali na žiadnu školu na ktorú si dala ani po odvolaní. Išli za vych. poradcom do školy a našli jej školu ktorá mala voľne miesto

martul
18. máj 2023

Ja som sa včera pýtala našej výchovnej poradkyni v škole a povedala, že treba podať odvolanie a čakať či neprijmú. Ak nie, máme prísť za ňou a keď sa uzavrie toto kolo prijímania a odvolávania tuším 26.teho je koniec tak máme prísť a zverejní sa zoznam škôl, ktoré majú voľné miesta a budeme vyberať.
Nakoniec nám večer prišlo že je prijatý.

marcellka32
18. máj 2023

Práve mi prišlo na edupage že sa už dá poslať nástup

pininka1
18. máj 2023

Odvodanie sme poslali postou, lebo sa ma poslat do 5 dni od dorucenia rozhodnutia a to nam bolo pisomne dorucene minuly piatok, cize urcite netrena cakat do 19teho. Nam sa stalo to iste, cez centralny register skolstva som pozerala ake skoly este maju volne miesta a druhy termin je 20.juna.

vanessad15
18. máj 2023

Môj syn je prijatý na obe gymnázia, dnes sme poslali na jedno potvrdenie kam nastupuje, tým pádom sme uvoľnili miesto v druhej škole a takto sa to bude posúvať, odvolanie ste už mali poslať. Inak záleží koľká je dcérka pod čiarou..

anica
18. máj 2023

@simoli a vám prišli výsledky z halovej? Lebo nám stále nič....ze vraj až zajtra budu zverejnené výsledky

obcansr
18. máj 2023

Syna nevzali pre nedostatok na obidve školy. . Som na nervy z toho. Odvolanie som poslala hneď na druhý deň. Neviem co potom. On nechce ani počuť o iných školách.🙈🙈 už som neho zúfalá.

pininka1
18. máj 2023

@obcansr u nas to iste. Rok sa drvil, ziadny kamarati, kruzky, nic len testy a ucenie. Absolutne som s tym neratala.

autor
18. máj 2023

Ďakujem všetkým za rady.

@obcansr no presne, všetko gymnázia a všade je pod čiarou.
Ideme dnes posielať odvolania a vymyslieť, kam náhradnú školu, ak sa to nikde neposunie tak, aby ju zobrali

palicka
18. máj 2023

Okres?

simoli
18. máj 2023

@anica ano, už pred týždňom. Ale spolužiakom dvom neprišlo odtiaľ stále nič.

simoli
18. máj 2023

@anica syn ale nerobil prijimacky, mozno preto. mal T9 nad 90%

matenka
18. máj 2023

@simoli aj nam asi preto ze ma t9 obidve nad 90%

simoli
18. máj 2023

@matenka môžem vedieť na ktoré ju zobrali?

Strana
z5