icon

Neprispôsobivý 17 ročný puberťák. Čo s ním?

pulzka
7. apr 2019

Dobrý deň žienky. Chcem sa opýtať máme doma veľmi neprisposobiveho 17 ročného pubertaka. Robí veľmi zle veci či doma aj vonku. Úrady nám pomôcť nevedia polícia tiež. Jedine riešenie je vyhodiť z domu len neviem aké problémy z toho moZme mať. Rodina mu dohovára úrady tieZ aj policajti a nič. Psychológ nula bodov. Povinné odsedí a to je všetko. Psychika u nás doma je na minime. A mám ešte dve mladšie deti ktoré sú všetkého svedkom. Prosím nemáte niektorá skúseností čo z toho mozme mať? Ďakujem

Strana
z3
0silvia0
21. jan 2020

@mimibb ale zasa spravna vychova moze byt aj bez remena a bez drsneho rezimu, treba aby mal rodic prirodzenu autoritu a pojde to.

gabrielapatrik
21. jan 2020

@eliska13 v skratke čo sa týka tej ignorantky, dostal normálne obed, olovrant, večeru, jogurt a keď mal ísť spať tak začal vymýšľať, že je hladný. Povedala som napi sa vody, ráno sa najes. Vedela som, že je to odalovanie ďalšej povinnosti, ak by bol hladný a nejedol samozrejme, že mu dám 🙂. Avšak som povedala, nie tak vykrikoval agresívne z postele a ja som sa musela robiť, že spím aby neboli väčšie scény a bolel ma žalúdok. Keď zaspal, išla som chystať veci. Teraz momentálne sa "doučil" fyziku. Opäť oklamal, že je naučený, má tam 1 2 3 5 a staré jednoduché učivo. Od 19.00 sa tváril, že sa učí. Čítaj nahlas, som povedala XY krát, nie nebudem no a čo mne sa nechce a podobne. Nevedel nič, namiesto m3 povedal kozmické. Základné a všeobecne znalosti bula bodov. Manžel na kričí a sa dištancuje nakoľko ho to otravuje. No lebo mňa nie, tak som na to sama. Bojujeme neustále, hádame sa. Neverím, že by nejaký ústav pomohol. Véd ešte z detstva si pamätám, že tam išli len ozaj zli a vrátili sa ešte horší od písaní na cely život.

0silvia0
21. jan 2020

@gabrielapatrik neskusala si sa ucit s nim? Moj syn bol vzdy lajdak odjakziva, ale sadla som k nemu a ucila sa s nim. Popri tom sme pokecali aj o inych veciach, o kamosoch a o tom, co ho bavi.

gabrielapatrik
21. jan 2020

@0silvia0 to znie krásne, nuž ja sedím pri nom a on ticho sedí, ja čítam vysvetľujem učivo prirovnávam do života a kde sme čo videli, uvádzam príklady a on myka plecom alebo povie, nepočúval som Ta.

gabrielapatrik
21. jan 2020

@0silvia0 ďakujem krásne, pozerala som to a vizeralo to výborné, tie projekty a cieľ... Ako pre nás... Avšak ako som uvidela tie fotky, chlapcov, no nechcem nikoho uraziť, ale neviem si predstaviť, že môj syn by tma bol. Veľmi by som sa bála, aký príde, ako sa tam cíti.

eliska13
22. jan 2020

@gabrielapatrik odkedy je taký len teraz pubertou?vycítil, že si slabá a dovoľuje si.Naschval provokuje.Muz by si s ním mal sadnúť poriadne mu dohovoriť dať povinnosti kde bol, keď na teba vykrikoval?mal mu jednu struhnut nie som za bitky, ale jedna za čas neuškodí.Nie si jeho otrok teraz doma kraľuje syn.Ma dosť rokov, aby si sám zobral jesť.Ustav nie je riešenie vezmi ho k psychologicke a povedz, že to je posledná možnosť pred ustavom máš od poisťovne x sedení ročne zadarmo s výmenný lístkom od pediatricky.Ked teraz povolíte úplne sa spustí vzdoruje a skúša kam môže zájsť.Ty choď tiež k psychologicke tie bolesti žalúdka máš zo stresov poradí Ti ako na neho

eliska13
22. jan 2020

@gabrielapatrik ale má dobre ego, lebo ak vie, že to rieši sociálka mohol by sa zľaknúť, lebo je krok od toho, že sa naozaj niekde umiestni.Venuje sa niečomu šport, hobby, má nejaké povinnosti či iba psychicky ničí celú rodinu?Neposluhuj mu akonáhle vycíti, že robíš ako on píska je to zle.

0silvia0
22. jan 2020

@gabrielapatrik 12 rokov je dost malo na to, aby bol taky ignorantsky. Doteraz ste sa k nemu spravali prilis zhovievavo? Moj syn to mal opacne, v skole machroval a jeden cas nosil domov stale nejake poznamky za spravanie, ale doma bol v pohode, doma som si vzdy s nim vedela poradit. Snazila som sa k nemu byt prisnejsia, lebo som vedela, ze tuto jeho povahu nemozem nechat len tak bez doslednejsej vychovy.

juliet86
22. jan 2020

@pulzka mozno zavolat do detskej psychiatrickej liecebne Hran?

kassandra25
22. jan 2020

@pulzka ja by som sa informovala u pravnika, co konkretne by som z toho mohla mat, keby som ho vyhodila z domu. Ak nic moc, ved zijeme na Slovensku-Somalsku, okamzite by som to spravila. Nech sa nauci na ulici a nech sa zhovara s ulicou, ze ta to nepochopi. Pani, starajte sa radsej o vas a tie dve deti. Nemate istotu, ze vam nieco neurobi aj.

kassandra25
22. jan 2020

@pulzka my mame tiez syna, druhorodene, galgan cisty prvej kategorie, tak, ako sa niekto narodi genius, tak sa niekto narodi grazel, mozete sa aj na hlavu postavit. Je extremne hyperaktivny, extremne hlucny, s nim mame len nervy, vobec nic ineho. Nie je jedneho dna od jeho narodenia, co by nespravil 3 zle veci za den. Ako 4 rocny rozbil kamenom vyklad obchodu, no odkial to ma, nikto mu to neukazoval, ked mal 3 roky, zhodil v skolke vianocny stromcek, ked mal 3,5 roka, znicil u svokrovcov dvere, ako 1,5 rocny nam pokazil pracku, televozor, umyvacku, ako 2 rocny nam cele roldorove skrine zhodil a vsetky police popadali na zem aj s vecami, keby tam niekto stal, tak zle dopadne, ako 3 rocny nam rozmontoval cely nocny stolik na dosky, svokor nam ho opat poskladal, pribil. Ako 1,5 rocny vymontoval za 1 minutu celu klucku z dvier v skolke, zatial, co ja som stala vo dverach a lucila sa so starsou dcerou, on uz drzal vymontovanu klucku v ruke a kluc v druhej. Vykazali nas kvoli nemu z restauracie, lebo im hodil balvan do kvetinaca a vsetka hlina odtial vyprskla, momentalne sa stavia na zachodovu dosku a trha z nej papier, ktory zere. Ako 5-rocny vie napocitat do 30 a ovlada plus a minus do 10. Kedze je extremne hyperaktivny a obaja s manzelom sme velmi mierne a kludne povahy, dcera detto, ideme to riesit sportom od tohto momentu a ideme skusat hocijaky pohybovy kruzok sity pre neho na mieru, a nastolime mu velmi tvrde treningy, uprimne, na znamkach v skole u neho mi zalezat nebude, iba na tom, aby sme nedopadli ako Vy s vasim synom, lebo mame cisteho galgana od narodenia.

eliska13
22. jan 2020

@kassandra25 bude to technický typ😅

eliska13
22. jan 2020

@kassandra25 dole v poradni pre právnika je taká otázka čo hrozí, keď 17 r vyhodí z domu- trestné stíhanie

kassandra25
22. jan 2020

@eliska13 no tak, ked trestne stihanie, tak to nemozu potom urobit.

petritko
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3