icon

Nultá hodina

5. sep 2023

Od nás sa dá dostať študentom do mesta iba s prestupom. Na štandardné vyučovanie stačí odchod z domu o 7:00. Na nultú sa mi zdá skoro pred piatou a príchod domov po piatej. Koľko nultích hodín majú za týždeň ,ako dochádzajú, resp. ako skoro ráno?

Strana
z2
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
hiro
6. sep 2023

@nafka0483 "Mozno tam "neodisla" byvat ale jednoducho tam odjakziva byva."
Tak ja neviem ale ja a moji kamarati ked sme skoncili skoly tak sme sa sami rozhodli kde chceme ist byvat/pracovat. Po skole mas k dispozicii cely svet. Ziadne zavazky, ziadne majetky, len slobodu.

jakoma
6. sep 2023

Tiez sme mali aj nulte na gymnaziu. V jeden den kombinacia, ze den zacinal od 0. Hodiny, 6,7 volna a 8,9 telesna. Byvala som mimo mesta. Pripravilo ma to na vysku, kde bol sialeny rozvrh.

luccija
6. sep 2023

@vroni To tam trávi toľko času ako v zamestnaní otras príde domov naje sa, sprcha, učiť sa a môže ísť spať nech ráno vládze vstávať.
@nafka0483 ale to, že chýbajú učitelia si majú odniesť deti?ja tomu rozumiem, ale v konečnom dôsledku si to vzdy odnesu deti a rodičia.
Tak ako tu minule niekto písal, že 4 dni pred koncom prázdnin sa samoživiteľka dozvie, že sa ruší družina pre tretiakov a riaditeľka povie, že nenašla vychovavatelku
Autorka nemôžete ju voziť či nenájde sa niekto z dediny kto ju tých pár dní zavezie do mesta aspoň niekde bližšie?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gramtlika
6. sep 2023

a ja som si normalne myslela, ze tie nulte hodiny, ze to uz nebyva, no ako vidim tak opak je pravdou. je to tazke, ked sa musi takto dochadzat, no tak ucitelom su take pripady bohuzial jedno

janka2000
Odpoveď bola odstránená
janka2000
Odpoveď bola odstránená
vevesh
6. sep 2023

@kittykat22 nemali ako- mali sme vela predmetov. Vsetko zalezi od narocnosti skoly a poctu predmetov.

jarmila2010
6. sep 2023

@vevesh len,je to naozaj narocne pre take deti..a najma,ked este mali mozno nejaky kruzok alebo trening...ako syn min.rok(12r.) vstaval 5:15...koncil 14:25...dobehol domov,aby stihak bus na trening ,kt mu zacinal 15:30...po 17 h sa mal doma este ucit...na tretiu nultu v tyzdni(etiku),uz vstaval s nechutou a unaveny...

nafka0483
6. sep 2023

@luccija Odnesu si to deti, to je pravda, ale chyba je v celom systeme skolstva. Nie v uciteloch alebo riaditelovi. Samozrejme pisem o pripadoch ked sa objektivne neda inak zostavit rozvrh. Vzdy sa mozu najst vynimky, ale rovnako ako studenti dochadzaju aj ucitelia cize 99% tiez neznasa ucit nulte.

vevesh
6. sep 2023

@jarmila2010 je to vela krat o zvyku. Tiez prvy rok bol "drsny". Ale dalsie roky uz pohoda- a cela nasa skola bola tak nastavena
..jednoducho, ak sa ti nepacilo, boli "jednoduchsie" skoly na trhu a kedykolvek sa dalo prestupit (a niektore deti to aj urobili)- nie kazda skola je pre kazdeho 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

jarmila2010
6. sep 2023

@vevesh ako pisem..deti chodia na nulte od 1.stupna...ale niekedy su tie rozvrhy zostavovane neunosne...a od zaciatku na nasej skole nato doplacali etikari napr...nabozenstvo sa vzdy dalo vsunut normalne do rozvrhu a etika,len nulta alebo dokonca syn musel ,ako prvak jednu hodinu cakat v skole,aby sa mohol zucastnit etiky na 6.vyuc.hodine 🙄 cele to bolo na hlavu...este,ze ten cas vyuzil na obed...tento rok prvyx rozvrh chvalim...aj u dcery...

nafka0483
6. sep 2023

@jarmila2010 Ak nebol dostupny vyucujuci etiky, tak to bohuzial inak neslo 🤷‍♀️ Inak by bola hodina v case nabozenstva.

Inak zaujimave ze u nas to bolo vzdy opacne - katechetka dochadzala a hodiny boli poobede, etikari uz koncili a ostatni mali volnu hodinu a potom nabozenstvo.

jarmila2010
6. sep 2023

@nafka0483 tazko povedat..takto to bolo 7r...a mozno ta pozitivna zmena nastala,co sa tento sk.rok zmenil zastupca riaditela pre 2.stupen...napr.ma tesi,ze dcera piatacka ma plavecke 2xza tyzden,ale az po vyucovani...vobec nemusi vstavat skoro...

luccija
6. sep 2023

@nafka0483 veď áno a preto toľko učiteľov odíde a takto potom vyzerá rozvrh.

nafka0483
6. sep 2023

@luccija Presne ako pises a potom riaditel musi skladat rozvrh ako vie s tymi ucitelmi co ka 🤷‍♀️ A potom to presne tak vyzera... to chce velke systemove zmeny

Strana
z2