icon

Oblečenie pre 12-ročnú

marrya
21. nov 2022

Ahojte,mám doma začínajúcu pubertacku.... najradšej by chodila do školy rifle,tričko s krátkym rukávom,mikina a koniec 🙂
Boli sme na nákupoch dostala nové oblecko a nie málo no nedá si povedať že okolo krku treba nosiť dáku šatku,salik predsa je vonku 2- -1stupnov...... A rada nosí taký dekovy kabát a voľne rifle čo je teraz moderné 🙂 no samotné rifle mi prídu chladné a keď jej poviem nech si dá pod to termo och no to sú komenty 🙂 riešim iba školu,mimo školy rada chodí v legínach samozrejme športových čo nenosí do školy .

V čom chodia oblečené deti v podobnom veku a viac?Lebo však chcem až chodí "trendovo" no až jej nie je zima.Za tipy ďakujem

Strana
z2
viestta
21. nov 2022

@marrya asi takto napíšem. Skus si spomenúť ako si oči pre vracala keď ta v jej veku tvoja mama upozorňovala Daj si sal, Daj si čiapku alebo povedala, V tomto z domu nevyjdes.
Áno už si sa aj ty dožila toho, že vôbec ale vôbec netušíš co je pekne a máš staromódny vkus, a riešiš sprostosti ako sal a čiapka. Hold každého to čaká aj z jednej aj z druhej strany.
A ešte si spomeň ako si ty debilnu čiapku dávala de hneď ako si zašla za roh.

annm81
21. nov 2022

Ja som tiež v puberte neznášala nosiť čiapky a šály a neumrela som z toho na zápal pľúc (už nehovoriac, že som si bežne dala sprchu pred odchodom do školy a samozrejme šla s mokrým vlasmi). Doteraz platí, že čiapky nosím len keď mrzne. Jednoducho mi nie je zima. Ak aj tvojej dcére zima je, je to jej problém - nemá predsa dva roky aby sa nezvládla obliecť. Keď už nič iné, tak si zlepšuje zdravie otužovaním. Ja by som ju jednoducho nechala.

seahorse27
21. nov 2022

13-rocna presne takto chodi ohaknuta, akurat sopli 🙈 Dnes som ju prvy krat donutila obliect si zimnu bundu a obut zimne topanky. To bolo nervov kvoli salu 😅

tarvika
21. nov 2022

ja som si napriklad ciapku nikdy dole nedavala, bola by mi zima na usi 🙂 a zapal pluc som veru mala ako 14 rocna. ale jasne, ze netreba to prehanat s teplym oblecenim, kazdy vie, kedy mu je zima a kedy nie.
@viestta

kabinka11
21. nov 2022

@marrya moja chodí celú zimu rozopnuta. Šál by si nedala ani za svet. Ale čuduj sa svete. Chorá nebola ani nepamätám.

lululilien
21. nov 2022

Mňa mama v tomto veku nútila chodiť von s baretkou, mali sme všetky farby a hneď za rohom som si ju dávala z hlavy. 😂😂😂

wwpela
21. nov 2022

@marrya brat má 12 nosí tepláky a mikinu alebo tričko. Všade najradšej by aj do kostola trpí tam v rifloch

beronsche
21. nov 2022

@marrya a ty uz nosis pod rifle termopradlo?
Inak moje deti su prvy stupen ZS a pod nohavice im nedavam nic.. zijeme na severe SK.. 🙂

eko22
21. nov 2022

Prepáč, ale na mieste tvojej dcéry by som tiež tak asi reagovala. Fakt nie je ešte taká zima, aby pod rifle nosila termoprádlo a pochybujem, že tak teraz chodíš oblečená aj ty

marrya
autor
21. nov 2022

@beronsche nenosím 🙂 len sa chcem poradiť 🙂 jasné že jej nebudem vnucovať svoje presvedčenie,svoje názory..... Veď vztahy treba upevňovať nie ich rozbíjať ja len že rifle a ešte tie jej 7/8dlzky a vysoké ponožky k tomu mi prišli také že by si pod tie rifle mala mozno niečo dať to je cele 🙂

tosomja
21. nov 2022

@marrya ale to musíš ísť s ňou. Či sa tebe páči, či nie, ona to bude nosiť. Kým nejde s holou riťou a výstrihom až po ....tak nerieš. Urobte si dámsky deň a ona nech vyberá, ty plať 😁

oblecenie99
21. nov 2022

Táto téma mi pripomenula tento obrázok.. ja mám 33 a "za mojich čias" sa nosili tie krátke zimné bundy a bedrové nohavice.. tie, z ktorých, keď sme si sadli, vytŕčali nohavičky, a to bol ten lepší prípad, ináč by nám vytŕčal zadok. A nohavice mali byť široké a čo najdlhšie, v zime fajne nasiakli sneh a potom to zamŕzalo, v lete sme spodok zodrali až na diery.. Vždy si na to musím spomenúť, keď vidím tú "dnešnú mládež" v tých crop topoch :D Mamičky vyššie, ďakujem za rady, pomohli ste 🙂

lenkapk2
21. nov 2022

Len preháňaš ,nechaj ju žiť...to vážne má sedieť v škole v rifliach a podtým termo prádlo...a na krku nosiť šatku.Je vo veku kedy sa dokáže obliecť aj sama a ty by si mala uvedomiť že nebude nosiť to chceš ty len aby si ty bola spokojná.Časy kedy si jej ty mohla určovať čo si oblečie sú už dávno preč tak sa s tým zmier.Chceš jej nakúpiť vzorované silonky?a pýtala si sa jej či to chce a či to bude nosiť?toto nieje o tebe a o tom čo chceš ty aby nosila.
Totálne prehnané tvoj prístup.Ty si mladá nebola?Uvedom si že bude nosiť čo sa páči jej a nie tebe.Prestaň ju terorizovať tým čo chceš ty.A priprav sa nato že oblečenie je len kvapka v mori popritom čo príde.Nechaj ju žiť

sylvia36
21. nov 2022

@marrya moja dcéra má tiež 12 rokov. Má ale 175 cm, tak už kupujeme dámske veľkosti. Najobľúbenejšie obchody sú Bershka, House, Sinsay a Reserved. Tiež momentálne fičí na širokých rifliach a voľných mikinách a ešte cargo nohavice. Samozrejme tielko žiadne, tričká ledva do pása pod mikinu. O čiapke môžem snívať, aspoň čelenku pletenú si dá cez uši. Bunda tiež do pása. Už vyše roka nakupujem oblečenie len s ňou. Bez nej sú to vyhodené peniaze z okna, lebo málokedy trafím jej vkus. Nákupy s ňou sú na lexaurin... 😂

missviolet
21. nov 2022

v tom veku som chodila presne tak, vlastne odvtedy cely zivot. vzdy aj v mrazoch len dziny, nic pod ne, chira som nebyvala. ciapku som si dala pri minus 10, inak nie. ani svetre som nenosila.... tielka, nic. len tricko s dlhym rukavom, pekna bunda, nejaký sal a koniec. vsetko ostatne mi prislo trapne :D

lululilien
21. nov 2022

@wwpela presne môj syn. Na dušičky si obliekol teplaky. Neustriehla som to.

lubmar
21. nov 2022

Ako keby si o mojej pisala, siroke plandave nohavice, vlaci ich po zemi, tricko s KR, a na to mikina, najlepsie cierna,ziadna vetrovka, sal nikdy ziadny, ciapka voobec, sak nebude za traapnu, maximalne kapuca,obute nezateplene platenne Conversy. Ale vidim, ze tak chdia snad vsetky z ich triedy, koho rodicia prinutia brat si ciapku, uz vo vytahu si davaju dole. Nakupuje vacsinou v Bershke, Reservede, House, Sinsay a NewYorker. A najlepsie dlhe rozpustene vlasy, zakryvajuce pol tvare, ziaden cop, ako jej dedo vravi, bezdomovec jak vysity🥴

yanni
21. nov 2022

@marrya musim sa smiat, ty si ako moja mama. Presne, ona este aj dnes, ze ci mi nie je zima, nech si dam to a to, a to uz mam 40+😂 Ja sa obliekam zhruba ako tvoja dcera😂 A ako vravim, mam 40+ a niekolno deti (najmladsie 3 roky). Decka od mala neobliekaju pancusky a pod. (len na lyzovacku pod oteplovaky a baby k sukni), ja ciapky nemusim, satky len preto, ze som si krasne drahe zu Saudi priniesla a chcem ich aj "vyvetrat", este do vikendu som len fliesovku mala oblecenu a letne platenky obute. Rano je nula a moja dcera 7 rocna si az dnes prvky krat obliekla zimnu bundu a pod nou prakticky len tricko. No ze je teplo. Este som sa jej pytala, ci jej nie je zima v skole, ked sa teraz tak setri na energiach. No nie je. Tak neriesim. A pubertakov tiez neriesim. Ani len tu trojrocnu. V sobotu sme boli na akcii a tam decka naobliekane a ona si saty vyzliekla a behala len v tielku a pancuskach (vnutorne priestory). Jednoducho neries. Ak nebyva chora, tak ju nechaj. My nasim pubertakom ani len zimne topanky uz nekupujeme. Ako po dva roky stali v skrini nedotknute, tak som povedala dost. A su spokojni.

yanni
21. nov 2022

@lubmar 😂

marrya
autor
21. nov 2022

@lenkapk2 ďakujem za názor 🙂

mishkamishka
22. nov 2022

@marrya ahoj, moja má 11 rokov a čiapku nechce, nosí kapucnu, šál v žiadnom prípade, len dnes si dala mikinu pod vetrovku.. má oblúbené boty, nechce teda zimné, tvrdí, že jej nie je zatial zima... ale sama si dá zrána rukavice. ja už ani neriešim, povedala som jej, už si velká, cítiš, či je ti zima, či teplo, podla toho si zober šál alebo čo treba. ja sama som čiapku ani pri -20 zásadne nenosila ako mladá baba a zásadne rozopnutá bunda musela byt a pančuchy pod rifle ani za nič (max na lyže, ale tam bola špeciálna výbava). takisto bežne v zime s mokrou hlavou vonku, vlasy mi zmrzli a cinkali o seba. teraz nechápem ako som takto mohla robiť, ale prežila som bez ujmy. a rodičia ma našťastie nechali na pokoji vtedy, pamätám si len také jemné upozorňovanie, ktoré som vždy nejako odvrátila akože nie je mi zima a pod.

wwpela
22. nov 2022

@lubmar akože ja mam 18 a niekedy tie 12-13 ročne sa obliekajú,,vyspelejsie" než ja niekedy keď si spomeniem ako som ja chodila v ich veku oblečená tak mi je vtipne to sme boli ešte také deti a ešte k tomu nie tak dávno 5 rokov dozadu a dnes človek nerozozna 13 ročnú od 18 ročnej píšem to preto lebo sa obliekam podobne široké gate a croptop 😂😂

bilancia
23. nov 2022

@oblecenie99 mozno radsej kupit nejaky darcekovy poukaz napr. v spominanom H&M , tam ich maju pri pokladni a kolekcie pravidelne obmienaju, urcite si sama nieco vyberie

eeffka
23. nov 2022

@marrya vrecovite nohavice,tricko jak detvanec, mikina o 2cisla vacsia 🤣, cize vidim ze vsade rovnako

zafir01
23. nov 2022

@marrya môj syn má 11.. Bývame v chladnejšej oblasti. V zime naňho niečo ako termo alebo pančušky nenavleciem.. Naposledy, keď mal 8 rokov.. ( samozrejme do školy.. Mimo školu na von, sánky, či lyze v pohode).
Nosí nohavice z hm, zara. Ma aj jedny fifle. Tričko s krátkym a mikinu. Bundu si vzal až teraz, keď o 7 ráno boli teploty 0 stupňov. Pripadne slabý mráz.. Doteraz chodil len tak naľahko. Chorý je raz za rok. Aj to zvládne bez doktorky s čajom a paralenom... Stále mu je teplo..

Ale, keď vidím niektoré mladé dievčatá z jeho školy.. Vonku 1 stupeň, oni hole brucha (píšem o siesta kach, či siedmackach) ... Bolia ma ľadviny aj za nich

zafir01
23. nov 2022

@lubmar kriste pane... Fakt si do detailu opísala dievčatá, ktoré vidím na zastávke a pred školou 🙈😂...
Mám syna.. Tam je to tuším, čo čítam ľahšie... No mam aj 10 mes dverí.. S mužom, keď vidí. E túto módu, už dnes lamentujeme, a bojíme sa, ako bude chodiť naša dcéra 🙈

barbora628
14. jan 2023

@marrya moja mala 10r. Chodi tak ako v dnešnej dobe,obliekam sa tak aj ja chodíme spolu na nákupy oblečenie si do školy vyberá sama oblečenie ktoré by sa mi nepáčilo jej nekúpim keď si jej to kúpila prečo zakazovať ? Moja chodi do školy voľne rifle tričko mikina tenisky bunda niekedy tepláky .Väčšinou nakupujeme v obchodoch ako :Zara ,Bershka,Newyorker,Crop ,Hm atd snehule si obuje keď ideme niekde na lyžovačku alebo výlet inak nosí len tenisky Jordan AirForce 1 atd .Mne sa tato móda páči tak prečo to zakážem jej? Leginy nosi tiež niekedy značky Nike,Adidas

Strana
z2