Od akého veku ste pustili dieťa same do mesta?
Dcéra má 12 rokov.Dohodli sa s kamarátkou že cez víkend by išli do mesta do kina.Byvame 10 km od mesta,išli by tam busom na stanicu a potom peši cca 15 minút do kina.Po skonceni filmu tak isto naspäť domov na autobus.Hovori že jej spolužiacky už dávno chodia samé do mesta či do kina alebo na nákupy po obchodoch.Od akého veku ste vy púšťali deti samé do mesta?
Autorka ked sa ma.nieco stat stane sa. A aj pri dome. Ak budu viacere je to v pohode. Moja v tomto veku uz chodila do mesta - tiez NR. Cez den problem nevidim. A vecer ked idu domov nech idu spolu. Zase.nepojde o 22 hod predpokladam. Mobil pri sebe a nech sa hlasi.
@nenne9 ti su aj inde. A zalezi aj v ktorej casti sa pohybuje. Moja dcera od 5.triedy cestovala po meste . Skola treningy jazykovka. Ale vecer ked.bola tma cakavala som ju niekedy na zastavke. Chodila sama. Ale ak ide s kamoskami tak je to v pohode. Teraz chodieva z brigady aj o 21 hod. Zase clovek nemoze byt stale doma. Ja zvazujem ze pojdeme na kirz sebaobrany. Clovek nikdy nevie
@kvetinka75 ale jasne, syn chodil sam od 10rokov mhd do skoly, poobede na kruzky, dcera s kamoskou cca od 11-12 vecer z tanecnej z Parroviec na Klokocinu( s kamoskou a mobilom)
@kaktusik007 Cestu pozná,chodili sme na skúšku má autobus a potom od stanice peši do mesta aby vedela kade sa tam ide.
neviem ci poomze, ja som od 6 rokov chodila sama do skoly, co bola v meste, skola bola 5 km od domu
Ja by som ich zaviezla do kina aj prišla pre ne. Alebo by som im objednala taxi keď chcú byť veľké baby a ísť samé.
Samozrejme aj ja v ich veku som chodila autobusom, dokonca aj do vedľajšej dediny k doktorke sama, bez mobilu. Ale teraz je iná doba. Bála by som sa
Ja tu budem teraz za divnú, alebo úzkostlivú, ale ja by som dcéru aj s kamoškou zaviezla a potom by som prišla pre nich. Myslím, že je niečo iné, keď dieťa cestuje do školy/zo školy a keď chce ísť do mesta, do kina a tak.
tam ich pusti, naspat - podla casu kedy to konci
Tak ja som podľa komentárov asi “nahlavu”, ale nie, nepustila takýmto spôsobom. Prijateľné by pre mna bolo, ak by to bolo popoludní. Ak by cesta tam bola podvečer, Ok, späť by som ju aj kamosku od kina doviezla domov. Tiež sk myslím, že 12-ročne slečny sa po večeroch, po tme, mimo bydliska asi nemajú trmácať 15 minút na autobus…Ale každý to mame tak, ako di to zariadime.
Chuda moja dcéra, ja by som ju asi v tomto veku este nepustila...bude to mat so mnou ťažké 🙂 my by sme ju asi odviezli
Nauc ju este nejake zaklady sebaobrany, pripadne ju nauc pouzivat pepper spray

@pribinak nikdy sa mi to tam nezdalo take nechutne ako v nitre.my tu mame veeela neprisposobivych typkov