Od koľkých rokov je vhodné dať dieťaťu kreditku?
Od kolkých rokov dwť dieťaťu kreditku?
@mijo53 ale my sa tu bavíme o finančnej gramotnosti detí, takže žiadne prečerpania účtu a prenájom nehnuteľností... neviem čo to sem pletieš. V tomto veku je dôležité vedieť, že peniaze prichádzajú raz mesačne a treba si ich rozložiť na celý mesiac a niečo z nich aj ušetriť. Že to nefunguje systémom, chcem ísť do kina, pýtam od rodičov, chcem ísť na pizzu, pýtam od rodičov... ale, ak si si už minul vreckové, máš smolu a nič viac nedostaneš, budúci mesiac budeš hospodáriť zodpovednejšie.
@nelca84 ja rozumiem, povedz mi ako mamička chce dať základ dieťaťu, aby rozumelo peniazom, keď sa opýta od koľkých rokov dať dieťaťu kreditku. Veď ona vôbec nevie, čo je kreditka a aj mnohé ďalšie diskutujúce tomu asi veľmi nerozumia, keď povedia, že keď bude mať 18 rokov. To banka len tak schváli 18 ročnému kreditku? veď tá má limit 4 000 EUR /môže si klient určiť aj menšiu sumu/ a na to predsa treba mať dosť dobrý príjem. Povedz, koľko 18 ročných má pravidelný príjem zo zamestnania, podnikania. Tieto deti ešte chodia na strednú školu. Preto som sa tak rozpísala. Bežne pri pokladni vidím ako zákazníci povedia, budem platiť kreditnou kartou a on vytiahne debetnú platobnú kartu.
@mijo53 autorka prispevku je totizto ta 13-rocna, nie jej mama, preto nepozna rozdiel medzi kreditkou a debetkou, samozrejme myslela debetnu kartu. A v zasade je jedno, ci hotovost, alebo karta, podstata je davat dietatu vreckove a v ziadnom pripade nedavat peniaze navyse. Ale ano, aj financna gramotnost dospelych je zalostna.

@mijo53 ludia ktory robia vo financnictve bohuzial casto niesu financne gramotny to je ale na inu temu.... urcite je zle zvoleny nazov temy tema by mala byt platobna nie kreditna karta nakolko kreditka je uverovy produkt.....