icon

Od koľkých rokov ste dovolili svojim dcéram gélové nechty?

katka729911
15. nov 2022

Ahojte, mamičky, od koľkých rokov ste dovolili svojim dcéram gelove nechty ? Mam 16 ročnú dcéru ktorej som prvé nechty dovolila tesne pred 13kou, druha dcéra ma 12 avšak dovolila som je jej až tak 12,5-13… zaujma ma, v kolkatich ste dovolili vy 🙂

sojorez
16. nov 2022

U nas mala dcera na 15. narodky ako darcek. Ale mala jemne ruzovy lak, normalnu dlzku do oblucika. Akurat ked ich bolo treba davat dole, zahlasila, ze uz ich nechce. Spokojnost na oboch stranach ✌️

mijunik
16. nov 2022

@katka729911 ahoj, moja dcéra má o tri týždne 17 rokov a gélové nechty síce chcela (možno stále chce) už hádam od 15-tich, možno aj skôr, ale vysvetľujem jej, že má pekné, zdravé nechty, nech si ich neničí chémiou. Ona argumentuje, že sa jej štiepia. Odporučila som jej mandľový olej a nie prekrývanie gelovÿmi nechtami. Pýtala som sa aj u detskej lekárky, čo si o tom myslí. Samozrejme za Ľubkinej prítomnosti. Lekárka mi dala za pravdu v tom, že je to chémia, ktorá sa cez nechty dostáva do organizmu a to do mladého organizmu, ktorý sa práve kalibruje, kde vybuchujú hormóny, kde sa to varí jedna radosť. 😄 A do toho má vstupovať zbytočná chémia? Aj vlasy si chcela odfarbovsť, že aspoň nejaké pramienky. Tiež nesúhlsím. Ničiť si zdravé vlasy? Načo? Maľuje sa, niekedy si nalakuje nechty aj naozaj výrazným lakom, to beriem, že dobre, nechcem z nej robiť poslušného psíčka, ktorý sa kvôli maminke snaží vyzerať čo najviac prírodne. Holí si nohy, to je úplne OK, ruky (to sa mi nepozdáva, ale neškodí si tým). Na zbytočnú chémiu má podľa mňa ešte dosť času.

sense
16. nov 2022

Dovolím vtedy ak si na ne zarobí. Zatiaľ je ale vo veku keď jej prídu pery ala kačica, mihalnice ako metla na lístie a nechty ze ani preukazku nevedia vybrať, komické....

kvetinka75
16. nov 2022

až na maturite mala, ale ani ju to nelákalo. Ja neviem čo ženy vidia na tých umelinách, umelé nechty, mihalnice, neskôr prsia. Nech si uvedomí že to aj niečo stojí. Tak možno nech si ich dá spraviť, keď si na ne zarobí. Ale v 12tich sa mi to zdá veľmi skoro. Možno tak 15-16.

elalala
16. nov 2022

Ja som sa nikoho nepýtala 🤣 zarobila som si, zaplatila som si ich...mala som 16...mama videla, ale ani slovo nepovedala...nepomohlo by to🤣

zafir01
16. nov 2022

@katka729911 ja mam dcéru ešte maličkú.. Možno časom názor pomením.. No keď vidím ze mladé 17 ročne dievčatá majú umelé mihalnice, umelé nechty, tetovanie, pearcing (aj ja som kedysi mala), predlžujú si vlasy, chodia na toľko kozmetických ošetrení .... A potom sa pozriem na ich postavu a, kde im faldy trčia spod úzkych rifiel ( ozaj je toho akosi veľa okolo mňa). Tak sa pýtam, kde majú tie mladé dievčatá priority....

Osobne nemám problém s tými doplnkami krásy. Ale opatrne, neprehnat zo, a v adekvatnom veku...
Keď moja dcéra pôjde na strednú školu, zarobí si na ne, a v škole to vadiť nebude...... Môžme o tom diskutovať, ale tiež musia nejako decentne vyzerať, ..
(dúfam, že nepodedi po mne jemne krehké nechty, make a široké nechtové lôžka)

elementissa
16. nov 2022

@lenqua_12325 a ako nechty zabraňujú týmto aktivitám? Ja to robím tiež, a nechty mám. Síce nie dolepene umelé, mám svoje vlastné dlhé a potiahnuté gellakom, vďaka tomu sa mi nelamu a sú stále pekne upravené.

Ja som si gellak dovolila sama, keď som mala 27 rokov, dovtedy som mala síce svoje vlastné dopestované dlhé, od základky som nosila dlhé nechty, ale vždy sa mi na niečom zlomili, takže každý bol inak dlhý, vyzeralo to veľmi smiešne a čudujem sa sama sebe, že som praktickosť vystuzenych nechtov neobjavila skôr. Jediné, čo sa mi nepáči, sú špicaté nechty a neónové laky na nich, každý inej farby... To je také kolotocarske. A inak nevidím veľmi spojenie medzi upravenými spevnenymi nechtami a napichanymi perami. Mňa by v živote nenapadlo dať si napichat pery, veď chcem vyzerať pekne (preto nosím upravené nechty, vlasy), nie ako po útoku osieho úľa... Pri vlasoch sa tiež nikto nepozastavuje nad tým, že 12-13 ročné dievčatá si farbia vlasy. To je v našej kultúre dlhšie, takže už to asi ľudia až tak neriešia. Ja som chcela mať celý život ryšavé vlasy. V 17 som sa zafarbila na ryšavo a odvtedy mám ryšavé vlasy stále, počas tých rokov som skúsila zopár odtieňov, v 22ke som objavila farbu, ktorá vyhovuje mojim požiadavkám a odvtedy už používam iba ju, už mám takmer 30. Dcéru nemám, iba syna, ale keby som dcéru mala a chcela by mať dlhšie upravené nechty, tak by som ju kľudne zobrala k nechtarke v 13. A prečo nie. To je už pubertiacka a záleží jej na tom, aby sa cítila pekná. Dala by som jej spraviť pekný prirodzený tvar tých nechtov a jasné že nie z ohryzeneho nechtu až do mäsa hneď na 15cm pazúr... Veď postupne, najprv by mala za úlohu si dopestovať rovnomerne dlhé nechty pár mm presahujúce bruško prsta, potom by mohla ísť na spevnenie gellakom a potom by jej to už rástlo. Za tri mesiace by kľudne mohla mať pekné, primerane dlhé a upravené nechty. 13tky si bežne robia full face make-up, tak prečo by nemohli mať aj pekné nechty 🤷 ja keď si to teraz spätne pozriem, tak vždy som bola pekná, upravená, nalíčená na strednej a nechty každý inak dlhý, jeden zalomeny do prava, druhý do ľava... Jediné nechty na palcoch som mala vždy veľmi tuhé, takže tie som si nikdy nezlomila.. ale ja som vždy mala tvrdé a krehké nechty. Keď som nechtom do niečoho vrazila zboku, tak sa mi zlomil, ako keď sa rozbije pohár, keď sa klepne o niečo tvrdé. Asi tie ženy, čo majú nechty ohybné a mäkké, tak sa im možno tak nelámu a nezadierajú. A naozaj pochybujem, že všetky matky tu z diskusie sa tak strašne držia svojich internetových zásad, lebo hocikam idem, vidím trinástky, čo vyzerajú ako čarodejnice. Vlasy strapaté, linka dobre že po ucho nenatiahnuta, čierny rúž musí byť, choker na krku, crop top a obtiahnuté gatuse, aj keď má babenka 150cm a 70kg, čo je mimochodom veľmi bežné, bagandze na nohách jak keby šli na front a na vrchu nejaká otrasná rozgajdana košeľa alebo bunda... Očividne módou dnešných mladých dievčat je vyzerať čo najhoršie ako to len ide 🤷 a toto matky dovolia. Ale upravené nechty nie. Zaujímavé

sandyka90
16. nov 2022

@katka729911 síce mám 32r 😆 ale prvé gélové nechty som mala na stužkovej, podľa mňa fajn príležitosť. Skôr by som nedovolila...ale moja dcéra bude mať len 3r, takže času dosť 😆

jarinka33
16. nov 2022

nooo tieto problemy. ako ja by som nedovolila. svoje prve gelove nechy som si davala tesne pred dvaciatkov. podla mna taketo male dievcataby teda take nechty mat vobec nemali

darkswan
16. nov 2022

@panelacikova ako odhliadnuc od toho, ze je to priskoro co plne suhlasim oznacit za vystrednu mamu co ma nechty je tiez mozno troska prilis🙂 byt upravena nie je zas vystrednost a nie kazda zena ma nadelene zdrave pekne nechty

kvetinka75
16. nov 2022

@elalala keď si sama zarobí, nech si peniaze minie na čo chce. Ja by som toto v 12tich určite nepodporovala. Potom prídu na rad aj iné zákroky akto to bude financovať?

zuziiiii
16. nov 2022

Keď si sama na gélové nechty zarobí tak v poriadku nech si dá zničiť svoje vlastné nechty.....

zuzulka558
16. nov 2022

Moja ma 9, kedze svagrina robi nechty a bola raz s nou v robote tak povedala mi ze by to nechcela ked vidi ake su z toho znicene nechty a ten smrad ked ich robí 😎 takze zatial to mame poriešené a ani to nespomína 😊 pery ked vidi väčšie mozno ani nie su napichane tak su to pre ňu kačice 🙄 ale keďže vidi mna ze si nepotrpim na umeliny na tele tak sa jej to protivi zatiaľ

panelacikova
16. nov 2022

@darkswan pri všetkej úcte, nechty si ženy dogabú (dokazia) práve tým, že na nich experimentujú, aby boli "krajšie". paradoxne je možno 5% mužov, ktorých takéto pazdúry vzrušujú. ale o to nejde. ak ide o estetiku a žena má naozaj "choré" nechty a teda vyslovene škaredé a skúsila už všetko, to chápem. takých je ale minimum. musíš uznať, že drvivá väčšina si to dáva preto, lebo to chcú. lebo si myslia, aké je to pekné 🙂
@zuzulka558 kvitujem, že tak malé dievčatko je tak rozumné. presne o tomto píšem v tomto komentári. mnohé ženy sa oháňajú tým, že si nechty dávajú robiť, lebo ich majú zo zdravotného hľadiska nepekné. ale máloktorá z nich prizná, že je to preto, lebo si ich samy dodrbali....

lucka172
16. nov 2022

@katka729911 som nechtarka a každá normalna nechtarka (pokiaľ jej nejde len o peniaze a neni číňan) ani nezoberie takuto mladu slecnu. Je to nevhodne aj zo zdravotneho aj z bezpecnostneho hladiska. Dievčatá nemusia este vediet ako spravne narabat s dlhymi nechtami a keď príde k urazu a nedajbože k zdeformovaniu nechtovej platničky, tak budu dlhodobé nasledky.. Od cca 17 rokov by bolo najvhodnejsie..

elalala
16. nov 2022

@kvetinka75 nikde som nenapísala, že to podporujem v 12 rokoch...v 12 si na to ťažko zarobí sama...je to na rodičoch, je to o výchove, je to o diskusii...nie len povedať dieťaťu NIE NESMIEŠ a koniec...porozprávam, vysvetlím a hotovo...každý rodič to má vo svojich rukách, nech si robí každý čo uzná za vhodné

kvetinka75
16. nov 2022

@elalala keď to dovolíš, tak to podporuješ. A kto písal ,že povedať nie? Veď jej daj argumenty prečo nie, Ale keďže prvej dcére autorka dovolila, tak asi je to pre ňu normálne. Možno tak, ako pre niektoré pichať si botox, mať umelé prsia a pod. A to že si nezarobí na to, nevidím dôvod to financovať, keď som proti tomu v tomto veku. A tu išlo o to či to dovoliť alebo nie a nie o tom ako jej to vyargumentovať. Veď to už každá matka by mala vedieť.

elalala
16. nov 2022

@kvetinka75 no veď nech sa páči tak ty to nedovoľ, však je to tvoja vec, nechápem, čo na mňa vyskakuješ...ja som odpovedala autorke na otázku, dala som svoj subjektívny postoj, čo ona urobí je jej vec, ona je matka, ak nesúhlasíš, v poriadku...a teraz čo? Nechápem ako niektoré ženy tu dokážu aj banálnu vec takto rozmazávať

kvetinka75
16. nov 2022

@elalala normálne som ti odpísala. Prečítaj to normálnym hlasom a nebudeš mať pocit že na teba vyskakujem. Tiež som napísala iba svoj názor, tak neviem prečo ho nevieš akceptovať.

elalala
16. nov 2022

@kvetinka75 3x som ti povedala, že je to každého osobná vec... ja nemám problém akceptovať akýkoľvek názor, nech každý vychováva a sa rozhoduje podľa vlastného uváženia

jesenzima
16. nov 2022

Chémia plus UV žiarenie ... Podľa mňa nič moc pre dospelých, nie to ešte pre dieťa ...

darkswan
16. nov 2022

@panelacikova zalezi ako do nich investujes, robit si u aziatiek asi nie je top a je velky priestor medzi pazurmi a esteticky spravenymi nechtami, neviem kde si prisla k tym 5% muzom ale teda asi mame kazda v okoli inu reprezentativnu vzorku🙂

kvetinka75
16. nov 2022

@elalala tak načo mi to stále vypisuješ?

ayanamirei
16. nov 2022

@panelacikova hmm, asi mas okolo seba inu vzorku muzov ako ja, lebo u nas teda 99%muzov voli upravene nechty pred prirodnymi. 🤷🏼‍♀️ Navyse s prirodnymi nechtami zvladnem jeden "sanitarny" den v domacnosti a ruky mam ako bezdak (nechty dolamane, zaderi..) dakujem, neprosim 😂

@katka729911 dcerke by som ponukla alternativu gellaku, vydrzi podobne dlho a spevnuje prirodzeny necht. Moja dcera je este malicka , ale nalakovane uz mala 😁 az bude puboska,tak kludne ju vezmem nechty so mnou do salonu.

zuzanaam
16. nov 2022

@panelacikova ono dosť záleží aj od toho, čo dieťa vidí v škole a nakoľko je ovplyvniteľné. Mám rovnako starú dcéru a snaží sa pestovať si dlhé nechty. Doma také nikto nenosí. Ale gélové nechty v takom veku sú už extrém, veď si zničí tie svoje. Ja by som nedovolila ani lak, nakoľko ide o veľmi toxické látky.

madielilly
16. nov 2022

@katka729911 ja som to mala trošku iné.Do školy na základnej ani maľovať ani nechty mať,inak by letela poznámka.Na strednej som sa už začala maľovať aj nechty som mala dlhé nalakované,ale vypestované vlastné.Gelové nechty a iné kozmetické vymoženosti som mala až po škole.Lebo moja mama mi to síce nezakazovala vôbec.Mne stačilo povedať iba jednu vetu..... "Ak niečo chceš extra,zarob si ma to".

natassa2
16. nov 2022

AKo ja viem, ze je doba taka ako je a na vsetko sa ide tak nejak rychlo, no mne proste nepride vhodne, aby sa 12 rocne dievcata malovali a nosili umele nechty. Fakt sa mi to zda byt dost prehnane

panelacikova
16. nov 2022

@darkswan
@ayanamirei nepíšem o vzorke. píšem o mužoch, ktorých som v živote stretávala. a to som pracovala v minulosti vo firmách, kde som sa stretávala fakt s veľkým množstvom mužov (aj vojská napríklad...). a prišlo na kadečo počas akcií, na rôzne témy. mala som niekoľko firiem, niekoľko šéfov, atď... musím skonštatovať, že dlhé nechty u žien uprednostňovali predovšetkým tí, ktorí mali záujem si s ňou vrznúť, akože fakt. a práve tí, čo im bolo sympatické ženino správanie, povaha, názory, tí na nejaké dlhé nechty kašľali 😀 mimochodom, ja doma tiež bežne upratujem s mojimi maličkými ostrihanými nechtami. nemám zádery, nemám ich zničené, sú úplne v pohode a zdravé. raz za čas premastím ruky (vrátane nechtov) a vyriešené.

v každom prípade uzavriem úvodný príspevok názorom, že matka, ktorá dovolí 12-ročnej dávať si umelé nechty, prepáčte, nemôže byť normálna 😉

renka30
16. nov 2022

O mesiac má 16 a povedala som jej, že nechty si môže dať robiť až keď bude sama zarábať (a vlastne od septembra študuje odbor, kde majú už aj nalakované nechty zakázané). Sama si dávam robiť gellak a viem koľko to stojí, a že prvýkrát som si dala robiť nechty ako 40 ročná...v 12tich rozhodne nie, max. nalakovať

ayanamirei
16. nov 2022

@panelacikova ale umele nechty nerovna sa automaticky dlhe pazure prepana 🙈 pazure dnes nosi maloktora veru, vecsina ma upravenu normalnu dlzku a takisto som robila vo velkych firmach, ale zrejme z ineho odvetvia,lebo ako som pisala, v mojom okoli su preferovane upravene pekne nechty.