Odvolanie za neprijatie na bilingvárne gymnázium
Zdravím. Vie mi niekto poradiť, či môžem podať odvolanie za neprijatie na SŠ kvôli nedosiahnutému počtu bodov (na edupage svieti taká možnosť). Syn bol na druhom kole príjmčok na bilingvárne gymnázium, ale žial zo slovenčiny mu chýbali 6 body, teda mal 44 z 50.
pravdepodobne nieje dosiahnutý počet žiakov ktorých cheli prijať, čiže ak by mal dostatočný počet bodov bol by prijatý.
Ďakujem za odpovede
Nechápem...plný počet bodov bol 50 a on mal 44? Či na prijatie bolo potrebných 50 bodov a on mal 44?
Ak nebol prijaty z dovodu nesplnenia podmienok cize nespravil skusku tak neviem ci sa da odvolat, myslim ze nam pisali ze odvolat sa da len v pripade ak ho neprijali ale podmienku na prijatie splnil cize spravil prijimacky. Ak bol minimalny pocet dosiahnutych bodov zo slovenciny 50 a on dosiahol 44 tak nesplnil podmienku prijatia.
Na ktorom mieste bol pod čiarou? Niektorí žiaci sa rozhodnú ísť na inú školu, miesta sa posúvajú. Ak nebol veľmi dole, tak ma šancu. Podať odvolanie môžeš.
Ak nebol prijaty z dovodu nesplnenia podmienok cize nespravil skusku tak neviem ci sa da odvolat, myslim ze nam pisali ze odvolat sa da len v pripade ak ho neprijali ale podmienku na prijatie splnil cize spravil prijimacky. Ak bol minimalny pocet dosiahnutych bodov zo slovenciny 50 a on dosiahol 44 tak nesplnil podmienku prijatia.
@lusilla myslím, že 50 bolo maximum.
ak nevedia triedu naplniť, čo asi nevedia, ak bolo druhé kolo skúšok, tak odvolanie pošlite.. Ale divím sa, že by bilingvál nevedel naplniť triedu. ale píšeš dosť nejasne. Čo znamená, že "nebol pod ciarou, nebol dosiahnuty pocet ziakov do triedy"
Pod čiarou bol, keďže ho nevzali.
ak nevedia triedu naplniť, čo asi nevedia, ak bolo druhé kolo skúšok, tak odvolanie pošlite.. Ale divím sa, že by bilingvál nevedel naplniť triedu. ale píšeš dosť nejasne. Čo znamená, že "nebol pod ciarou, nebol dosiahnuty pocet ziakov do triedy"
Pod čiarou bol, keďže ho nevzali.
@ibrunova A nevzali ho preto, lebo neurobil prijímačky.
Nesplnil podmienky prijatia a triedu naplnili tými čo splnili. Máš zoznam žiakov podľa bodov pod 50 bodov bola čiara a tých neprijali. Odvolať sa má zmysel keby podmienky splnil.
@tocn zavolajte priamo do skoly, nic za to nedate nie? Zistite priamo tam nam sa tento postup osvedcil drzim palce
Ja som na škole tiež mala spolužiačky ktoré prijímačky neurobili a na školu sa dostali lebo nebola plná trieda. Takže podajte odvolanie
Môžem a opýtať, kde je také bilingválne gymnázium, ktoré nenaplní kapacity v prvom a ani v druhom kole?????
@lukbe nebol pod ciarou, nebol dosiahnuty pocet ziakov do triedy
@tocn bilingv. gympel nenaplnil triedu? To je nejaka rarita, nie? Ved na gymple je vzdy najvacsi zaujem. U syna brali 81 deti, prihlasenych vyse 250, iba dvaja nespravili skusky.
Ak nespravil skusky, tak ho podla mna ani nemozu zobrat.
to sa mi celé nezdá... autorka to alebo zle napísala alebo sme to tu všetky nepochopili... lebo aby škola nenaplnila ani po dvoch kolách triedu - to je celé divné. testy museli byť ako na astronauta... 😉
to sa mi celé nezdá... autorka to alebo zle napísala alebo sme to tu všetky nepochopili... lebo aby škola nenaplnila ani po dvoch kolách triedu - to je celé divné. testy museli byť ako na astronauta... 😉
@deti95060810 Ešte by bola možnosť, že ide o nejakú drahú súkromnú školu. Ináč si to neviem vysvetliť. Snáď sa dozvieme.
@deti95060810 Ešte by bola možnosť, že ide o nejakú drahú súkromnú školu. Ináč si to neviem vysvetliť. Snáď sa dozvieme.
@ha_ha praveze na sukromnu vezmu hocikoho, hlavne ze plati. Viem o stvorkarovi, co siel na sukromny gympel...
@tocn odvolanie je zbytocne, nesplnil minimalne poziadavky - nevyhovel prijimacim kriteriam.
ak skola nenaplni ani v druhom kole, vyhlasi aj tretie. Jeden bilingval u nas to tak mal asi tri roky dozadu --- brali kazdeho, kto vyhovel tym minimalnym poziadavkam....
@tocn odvolanie je zbytocne, nesplnil minimalne poziadavky - nevyhovel prijimacim kriteriam.
ak skola nenaplni ani v druhom kole, vyhlasi aj tretie. Jeden bilingval u nas to tak mal asi tri roky dozadu --- brali kazdeho, kto vyhovel tym minimalnym poziadavkam....
@kaktusik007 A kde, prosím ťa? Lebo toto je v našich končinách úplná utópia.
@kaktusik007 A kde, prosím ťa? Lebo toto je v našich končinách úplná utópia.
@ha_ha nove mesto nad vahom - nemecky. Tam sa zo zaciatku moc deti nehlasilo, minuly rok boli prvi maturanti... tento rok ostalo na ten gympel - ale uz 4 rocne studium - pre druhe kolo az 6 volnych miest...
@ha_ha nove mesto nad vahom - nemecky. Tam sa zo zaciatku moc deti nehlasilo, minuly rok boli prvi maturanti... tento rok ostalo na ten gympel - ale uz 4 rocne studium - pre druhe kolo az 6 volnych miest...
@kaktusik007 Vďaka za odpoveď. Asi to bude tým, že je tam nemecký jazyk. Ale aj tak sa mi 6 voľných miest zdá veľa.
@kaktusik007 Vďaka za odpoveď. Asi to bude tým, že je tam nemecký jazyk. Ale aj tak sa mi 6 voľných miest zdá veľa.
@ha_ha je to vela. obzvlast, ak beru iba 1 triedu stvorrocneho studia... ale zase - testy si robia sami, tak mozno aj tam je problem --- bodovali postupy a nebol postup, neboli body.... v kazdom pripade som rada ze moje deti chodia inam 🙂
@tocn prezradis aké mesto? Dcéra sa hlásila na bilingválnu obchodnu a brali 60 z cca 600.... Neviem si predstaviť že by po dvoch kolách nevedeli naplniť 🤔

a co na to karierova alebo vychovna poradkyna v skole? spytaj sa ich, popr. sa skontaktuj s danou skolou. co my tu na mk....