icon

Pedagogická alebo gymnázium

lucinkaa123
Dnes o 20:01

Ahojte. Som deviatacka a o par mesiacov si uz budem musiet vybrat, na aku strednu chcem ist. Prihlasku si budem podavat na gymnazium a na pedagogicku - odbor pedagogicky asistent. Chcela by som sa vas spytat a poprosit o radu, co si myslite, ktora skola by bola pre mna lepsia? Zatial mam predstavu ze by som chcela byt ucitelka na druhom stupni (asi slovencina a biologia) alebo specialna/socialna pedagogicka. Myslim ze by sa mina pedagogickej hodila prax a predmety ako psychologia pedagogika atd. Mame sa viac pozdava gympel, len sa bojim, ci by som si to po gympli nerozmyslela a ci by sa mi este chcelo ist na vysku. A s gymplom by som sa bez vysky neuplatnila, zatial co s pedagogickou by som hned mohla robit asistentku. No niektori ma zasa odhovaraju, ze nech nejdem pracovat v skolstve, lebo budem mat nizky plat. Chcela by som sa vas spytat a poprosit o radu, co si myslite, ktora skola by bola pre mna lepsia?

koniarova
Dnes o 20:20

Gymnázium.

anonym_8ac672
Dnes o 20:24

@lucinkaa123 ja som mladá učiteľka, pracujem 2. rok v škole. S tým platom je to bieda, resp. nikdy nezarobíš, ale záleží aké máš priority a čo od toho čakáš. Ja svoju prácu milujem a v nedelu večer sa do nej teším a to mi je zatiaľ prednejšie.

ibrunova

Určite gymnázium

domkakvet

@lucinkaa123 ak chces ucit slovencinu, biologiu, tak gymnazium, pripadne si este potom vies rozmysliet na aku vs by si isla.