Pedagogická alebo gymnázium
Ahojte. Som deviatacka a o par mesiacov si uz budem musiet vybrat, na aku strednu chcem ist. Prihlasku si budem podavat na gymnazium a na pedagogicku - odbor pedagogicky asistent. Chcela by som sa vas spytat a poprosit o radu, co si myslite, ktora skola by bola pre mna lepsia? Zatial mam predstavu ze by som chcela byt ucitelka na druhom stupni (asi slovencina a biologia) alebo specialna/socialna pedagogicka. Myslim ze by sa mina pedagogickej hodila prax a predmety ako psychologia pedagogika atd. Mame sa viac pozdava gympel, len sa bojim, ci by som si to po gympli nerozmyslela a ci by sa mi este chcelo ist na vysku. A s gymplom by som sa bez vysky neuplatnila, zatial co s pedagogickou by som hned mohla robit asistentku. No niektori ma zasa odhovaraju, ze nech nejdem pracovat v skolstve, lebo budem mat nizky plat. Chcela by som sa vas spytat a poprosit o radu, co si myslite, ktora skola by bola pre mna lepsia?
@lucinkaa123 ja som mladá učiteľka, pracujem 2. rok v škole. S tým platom je to bieda, resp. nikdy nezarobíš, ale záleží aké máš priority a čo od toho čakáš. Ja svoju prácu milujem a v nedelu večer sa do nej teším a to mi je zatiaľ prednejšie.
Určite gymnázium
@lucinkaa123 ak chces ucit slovencinu, biologiu, tak gymnazium, pripadne si este potom vies rozmysliet na aku vs by si isla.
@lucinkaa123 Teraz este nechapes rozdiel vo vyucbr SJ vs vychovy. Plat rovnaky, narobis sa ako slovencinarka, vychovy das aj s prsom v nose. Plat rovnaky.
@lucinkaa123 ak by si bola moja dcéra, tak by som ťa veľmi odhovárala byť učiteľkou. Mizerný plat a veľa zodpovednosti. Pracovať s deťmi je náročné a slabo ohodnotené. Ak ti učenie ide, odporučila by som ti gymnázium. Ja neviem, koľko zarobí priemerná učiteľka. 1200 € v čistom?
@lucinkaa123 gymnazium
Chce sa ti pracovať za tabuľkový plat byť ohucana z deti, rodičov, vedenia?Na jednej strane píšeš, že chces byť učiteľka na 2 st, takže potrebuješ VS na druhej, že ako asistentka môžeš pracovať hneď to znamená, že už nad VS nerozmýšľas?Aj na špeciálneho pedagóga potrebuješ VS.Ako asistentka budeš stále len pravá ruka učiteľky aj, keď často majú rovnaké vzdelanie, ale veľa učiteľov sa pozerá na nich cez prsty musí to byť učiteľka, ktorá pochopí, že ťaháte za jeden povraz.Stanes sa 3v 1.Budes stat na chodbe ako dozor, asistentka, suplovať učiteľov, keď budú chýbať je to len taká pracovná sila, ktorá je tam, kde hor.iSi mladá nezahrab sa v školstve.Ked budeš chcieť byť asistentka spravíš si 2r pomaturitne.Ak bývaš tam, kde sú súkromné školy lepšie platy, viac možností chod na pedagogiku.Studovat SJ je veľmi náročné.Ak máš dobré známky ja by som zvolila gymnázium.Dcera je na obchodnej akadémii som rada, že ustúpila od pedagogiky.Predstava je to pekná deti,pomáhať realita je úplne iná.chod do skupiny na FB asistenti pedagóga tam si spravíš prehlad
@lucinkaa123 gympel. Studujem specialnu pedagogiku, robim pedagogickeho asistenta --- avsak bez predchadzajucich 20tich rokoch v korporatoch, kedy som si zobrala hypoteku a spravila uspory - by som si pracovat v skolstve na tejto pozicii nemohla urcite dovolit.
Ak chces pracovat ako pedagogicky asistent, chod do toho - tuto pracu mozes robit aj s gymnaziom, a popri tom si robit pedagogiku. Da sa to sklbit uplne v pohode. So strednou pedagogickou toho moc neskor nenarobis ---- s gymplom mas lepsi zaklad. A uvidis, na aku vysku dalej pojdes.
@lucinkaa123 gympel. Studujem specialnu pedagogiku, robim pedagogickeho asistenta --- avsak bez predchadzajucich 20tich rokoch v korporatoch, kedy som si zobrala hypoteku a spravila uspory - by som si pracovat v skolstve na tejto pozicii nemohla urcite dovolit.
Ak chces pracovat ako pedagogicky asistent, chod do toho - tuto pracu mozes robit aj s gymnaziom, a popri tom si robit pedagogiku. Da sa to sklbit uplne v pohode. So strednou pedagogickou toho moc neskor nenarobis ---- s gymplom mas lepsi zaklad. A uvidis, na aku vysku dalej pojdes.
@kaktusik007 prosím ťa a to vezmu za asistenta hocikoho so strednou školou? Že si potom dorobí napr tu pedagogickú pomaturitnu školu? A kde sú zverejnené pracovné ponuky na asistenta? Na profesii som nenašla...
@lucinkaa123 ak chceš ísť na VŠ, tak jednoznačne gymnázium.

Gymnázium.