icon

Podmienky prijatia na strednú zdravotnícku školu

emahol
26. apr 2025

Dobrý deň som v siedmom ročníku a môj sen je ísť na zdravotnícku školu ale neviem či mám šancu dostať sa tam . Ktoré predmetu mi na to treba? Z biológie mám 2,z fyziky 1 a z chémie 1. Ďakujem 😊

patka06
26. apr 2025

Potrebuješ hlavne biologiu, na zdravotnej škole hlavne 7. ročník -biologia človeka a slovenčinu. / Zistí na kontrétnej škole, či berú do úvahy výsledok monitoru.

laurinka27
26. apr 2025

Neboj, na zdravotnu sa nehlasia sami jednotkari. Urcite ta prijmu, len sa venuj hlavne biologii.

deti95060810
26. apr 2025

záleží aký odbor si vyberieš... maséri majú aj rôzne cviky spraviť na čas.... iné predmety na skúškach majú odbory zdr. sestra, iné zas odbory laboranti.

patka06
26. apr 2025

áno, maséri majú aj talentovky

emahol
autor
26. apr 2025
@deti95060810

záleží aký odbor si vyberieš... maséri majú aj rôzne cviky spraviť na čas.... iné predmety na skúškach majú odbory zdr. sestra, iné zas odbory laboranti.

@deti95060810 zaujala ma pozícia pôrodnej asistentky

emahol
autor
26. apr 2025

Alebo zdravotnej sestry

patka06
26. apr 2025
@emahol

Alebo zdravotnej sestry

@emahol Pôrodná asistentka sa študuje na VŠ , na SŠ je diplomovaná sestra alebo praktická sestra

beloved
26. apr 2025
@patka06

@emahol Pôrodná asistentka sa študuje na VŠ , na SŠ je diplomovaná sestra alebo praktická sestra

@patka06 Nie je diplomovana sestra az pomaturitne denne 3 rocne studium? To sa podla mna zo ZS studovat neda.

patka06
26. apr 2025
@beloved

@patka06 Nie je diplomovana sestra az pomaturitne denne 3 rocne studium? To sa podla mna zo ZS studovat neda.

@beloved vlastne áno, máš pravdu, je to pomaturiťné

emahol
autor
27. apr 2025

Mám v pláne aj na vysokú školu

patka06
27. apr 2025
@emahol

Mám v pláne aj na vysokú školu

@emahol V tom prípade porozmýšľaj aj nad gymnáziom, pre vysokú školu budeš mať lepšiu prípravu.

cxppp2
27. apr 2025

Pozri si podmienky na strednu skolu, do akeho mesta chces ist a v kazdom su rozpisane podmienky

17alexis
27. apr 2025

Na zdravotku potrebujes prijimacky zo slovenciny a biologia je rozna, niekde chcu 5.-9. rocnik a niekde len 7., kde sa berie clovek. Neviem, ako sa tie odbory nazyvaju teraz, ale ja som chodila na zdravotnickeho asistenta. Ak by si sla na masera, tak tam su navyse aj talentove skusky.

17alexis
27. apr 2025
@patka06

@emahol V tom prípade porozmýšľaj aj nad gymnáziom, pre vysokú školu budeš mať lepšiu prípravu.

@patka06 ona chce ist na VS na porodnu asistenciu. Najlepsi zaklad na to dostane na zdravotke.

patka06
27. apr 2025
@17alexis

@patka06 ona chce ist na VS na porodnu asistenciu. Najlepsi zaklad na to dostane na zdravotke.

@17alexis Ak pôjde na strednú zdravotnú, na prijímačky na VŠ bude potrebovať doučovanie s biologie.
Zdravotka je dobrý základ do praxe, nie na ďalšie štúdium. Pokračovanie na VŠ / c zdravotníckom odbore / je z nej náročnejšie ako z gymnázia, ktoré okrem vedomostí aj naučí ako sa efektívne učiť.

heleninamama
27. apr 2025
@patka06

@17alexis Ak pôjde na strednú zdravotnú, na prijímačky na VŠ bude potrebovať doučovanie s biologie.
Zdravotka je dobrý základ do praxe, nie na ďalšie štúdium. Pokračovanie na VŠ / c zdravotníckom odbore / je z nej náročnejšie ako z gymnázia, ktoré okrem vedomostí aj naučí ako sa efektívne učiť.

@patka06 Prosím Ťa, aké prijímačky na VŠ? Susedovciv dcéra tento odbor študuje v Bratislave a dostala sa tam na základe priemeru známok zo strednej zdravotníckej školy. A štúdium jej ide bez problémov. Dnes sa už na VŠ nerobia prijímačky takmer nikde, len na medicínu a zopár náročných vychytených odborov.

17alexis
27. apr 2025
@patka06

@patka06 mas osobnu skusenost? Vacsina mojich spoluziacok sla na osetrovatelstvo alebo porodnu asistenciu a vychodili to lavou zadnou. Muzova sesterka sla s kamoskou z gympla na osetrovatelstvo a velmi sa trapila. Na VS zdravotnickeho zamerania je najlepsia zdravotka. Nebavime sa, samozrejme, o medicine, tam je to jasne.

patka06
27. apr 2025
@heleninamama

@patka06 Prosím Ťa, aké prijímačky na VŠ? Susedovciv dcéra tento odbor študuje v Bratislave a dostala sa tam na základe priemeru známok zo strednej zdravotníckej školy. A štúdium jej ide bez problémov. Dnes sa už na VŠ nerobia prijímačky takmer nikde, len na medicínu a zopár náročných vychytených odborov.

@heleninamama Na to, že o 4 roky sa dostane bez prijimačiek by som sa nespoliehala.
Aj keď teraz to na niektorých odboroch je

patka06
27. apr 2025
@17alexis

@patka06 mas osobnu skusenost? Vacsina mojich spoluziacok sla na osetrovatelstvo alebo porodnu asistenciu a vychodili to lavou zadnou. Muzova sesterka sla s kamoskou z gympla na osetrovatelstvo a velmi sa trapila. Na VS zdravotnickeho zamerania je najlepsia zdravotka. Nebavime sa, samozrejme, o medicine, tam je to jasne.

@17alexis Osobnú skúsenosť ešte nie, to čo píšem jej dcérin prieskum / prijímačky ju čakajú o rok/ od kamarátov a známych z rôznych zdravotníckych odborov VŠ - v podstate sa všetci zhodli. Gymnazisti mali lepší teoretický základ a prax išla na VŠ od nuly, takže im nič nechýbalo.

17alexis
27. apr 2025
@patka06

@17alexis Osobnú skúsenosť ešte nie, to čo píšem jej dcérin prieskum / prijímačky ju čakajú o rok/ od kamarátov a známych z rôznych zdravotníckych odborov VŠ - v podstate sa všetci zhodli. Gymnazisti mali lepší teoretický základ a prax išla na VŠ od nuly, takže im nič nechýbalo.

@patka06 tak im drzim palce. 👍

milan15
13. máj 2025

@emahol uplne je jedno ake mas znamky hlavne nech neprepadnes a mozes ziskat body za znamku z bio v 7 rocniku,aspon tak to je na mojej,to si musis pozriet na stranke...no a jasne ze dobre napisat prijmacky este

feneo
Odpoveď bola odstránená