icon

Pôjde druhý stupeň základných škôl v januári do školy?

olli456
27. dec 2020

Pôjdu 5-9roc. po prázdninách do školy?

Strana
z2
kikulienkadd
30. dec 2020

...podľa mňa v januári nepôjde nikto nikam,rátam s tým,že aj prvý stupeň ostane doma.

lucia147852
30. dec 2020

No keďže nemocnice sú úplne na konci síl ťažko pôjdu deti do skol.

hettinka
30. dec 2020

@yukki závisí od školy. Môj syn má zo všetkých predmetov okrem jedného online hodiny, kde sa všetko vysvetľuje, ktoré sa striedajú so zadavanymi úlohami na precvičenie učiva.
Funguje to vcelku dobre. Občas niečomu nerozumie, tak si sám vygoogli nejaké video (na YouTube je toho veľa), pozrie v učebnici a v krajnom prípade oslovi nás. Určite nevyucujeme syna na dennej báze.

Napriek tomu chce do školy, lebo takto ho to tak nebaví a chýbajú kamaráti. Osobný kontakt počítač nikdy nenahradí. Ale nevidím to ružovo. Respektíve, ak aj školy otvoria, tak ich po pár týždňoch zasa zatvoria. Buď pre množstvo pozitívne testovaných priamo na školách , alebo pre situáciu v nemocniciach.

yukki
30. dec 2020

@hettinka ja som bola vždy dobrá žiačka, učenie, skúšky vš mi nerobili problém....A viem, že dištančné vyučovanie by mi nebolo robilo problém. No zároveň vidím, že by nás na základnej škole v triede bolo iba zopár, ktorým by to nerobilo problém. Život ma naučil, že podľa seba súdiť všetkých... Alebo zovseobecnovat, sa nedá a nie je to správne. Nebudem sa teraz tváriť, že neexistujú deti, ktorým robí veľký problém už len také čítanie s porozumením, organizácia úloh, logika, pamäť........ Že neexistujú poruchy učenia, lebo ja som nič také nemala a to isto sú len lenivé tie deti a ich rodičia ešte lenivejsi a si vymýšľajú poruchy, bože, keď ja som sa dokázala sústrediť tak musia všetci sa dokázať a keď ja som pochopila učivo z matematiky na hodine a ide mi aplikácia vzorcov do fyzikálnych problémov, tak to musí ísť všetkým...... Toto som si nemyslela o spoluziakoch, ktorí mali povedzme iné vlohy ako súbor daností potrebných na bezproblémové zvládanie učiva ZŠ ani len na zakladke. Tobôž teraz. Môj názor je, že detí, ktorým samostudium vo veku 10-15 nejde je výrazne viac, ako tých šťastných, ktorým učenie nikdy nerobilo problém.

hettinka
30. dec 2020

@yukki určite s tým veľa žiakov má problém. A je, žiaľ, aj veľa zlých škôl, kde učitelia online hodiny proste nemajú. Učitelia na Zs sú starší, aj šesťdesiatnici, už sa s modernou technikou moc nekamarátia, alebo sú tam iné dôvody. Ale sú školy, kde to pekne funguje, učenie to je take polovičaté, ale aspoň to najnutnejšie urobia.

Ja vidím skôr polavovanie zo strany žiakov, ich to nebaví. Alebo to flakaju ti, ktorým sa ani v škole velmi nechcelo a teraz, keď im nikto nestojí “za zadkom”, nerobia skoro nič. Na ZS ich možno skontroluje aj rodič. Na SS je to už len a len na nich.
A ja som už tiež demotivovana. Vôbec nevieme, čo bude po 11.1., som z toho unavená, vyčerpaná. Vkladám do toho veľa energie a nevidím tu spätnú vazbu tak ako v škole.

yukki
30. dec 2020

@hettinka joj, no... Máš pravdu.... Úplne ti verím. Tak len dúfajme, že sa to čo najskôr znormalizuje

Strana
z2