Polročné vysvedčenie

katica06
25. jan 2023

Zhoršili sa známky vašim deťom po prechode zo zš na sš?

Moja bola vždy čistá jednotkárka. Teraz v gympli bude mať s priatich predmetov dvojku.

luliu
25. jan 2023

@katica06 a? Dvojka je zlá známka?

pribinak
25. jan 2023

Tak nároky na gymli sú vyššie ako na základnej škole a rozsah učiva je nepomerne väčší

kp7333
25. jan 2023

@katica06 pat dvojok na gympli je super vysvedcko!

katica06
autor
25. jan 2023

@luliu nie,nikde som to nepísala

babovka2321
25. jan 2023

@katica06 ja som bola cista jednotkarka na zakladnej, na gympli som sla prve roky 1-2, koncila som aj so zopar 3-4, maturovala na 1-2. Mala som pocas strednej ine zaujmy a starosti :D z VS mam cervene diplomy. Nikoho moje znamky zo strednej netrapia.

h2
25. jan 2023

@katica06 Známky sa zvyknú bežne zhoršiť pri prechode zo ZŠ na SŠ. Ale to neznamená, že sa zhoršila tvoja dcéra. Len proste SŠ už má iné nároky, než ZŠ. Hlavne, keď je to gymnázium. Tam sa obvykle horší žiaci nedostanú. Čiže je porovnávaná s lepšími, než na ZŠ.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hylary
25. jan 2023

@katica06 áno ja som ten prípad. Na ZŠ samé jednotky a na gymnáziu aj trojky boli... Však to je neporovnateľne viac učiva a ťažšieho...

ivasteva
25. jan 2023

Ahoj, ja podobne. Bola som čistá jednotkarka, na gympli na začiatku aj dvojky, potom už aj trojky z predmetov ,ktoré ma nebavili. Ale pravda je,že som sa učila až posledné tri roky na gympli. (Osemročné som chodila).🙂 Na VŠ ma zobrali , prijímačky museli robiť aj jednotkari, lebo zistili že nieje dobrá kvalita študentov ,keď berú podľa výsledkov zo strednej. To ma zachránilo. Vš som potom vyštudovala s červeným diplomom, ale konečne som študovala to čo ma zaujímalo. Určite by som známky na strednej až tak neriešila, dôležité je potom mať zmáknuté predmety , z ktorých bude mať prijímačky na VŠ. a veľa čistých jednotkarov je nepoužiteľných pre prax, takže nik v práci nerieši aké známky kto mal.

katica06
autor
25. jan 2023

@h2 prijali ju na 2gymple v jednom ako 4. v druhom ako 6. najlepšiu. Vybrali sme ten druhý vzdialenejší, lebo tá škola má lepšie meno. Lenže s dec. sa menil harmonogram odchody vlakov sú blbé, pred piatou sa domov nedostane. Keď má krúžky len o 19:50. Potom sa nemá čas učiť. Frfle ,že biflovanie jej nejde.

polyana
25. jan 2023

môj syn je teraz prvák na gymnáziu. Na ZS mal samé jednotky, teraz to vychádzalo aj na dve dvojky a asi 3 dvojky. Nakoniec sa mu podarilo opraviť. Takže bude mať jednotky a 4 dvojky. Ale sám priznal, že je to proste ovela náročnejšie. Zo začiatku bol z toho neštastný. Lebo aj ked sa učil, stále mu tie písomky nevyšli. Ale od začiatku sme ho podporovali a hovorili, že to nevadí. Ze to je ten prechod, musí si zvyknúť na nových učitelov, zistiť aký majú systém, čo asi vyžadujú. A aj na samotnom rodičovskom nás upozornovali, aby sme deti doma nehrešili, že to je v prvom ročníku normálne. A teraz ku koncu polroka mu to už išlo lepšie, začali sa hrnúť jednotky, hned bolo vidno, aký je so sebou spokojný. Chce to len čas. A samozrejme nepolaviť.

h2
25. jan 2023

@katica06 Tak na to, že toľko cestuje a má málo času na učenie, má výborné výsledky. Netlač na ňu, robí, čo môže.

adrianka2606
25. jan 2023

Mne sa vzdy paci, ked sa tu mama stazuje na prospech dietata a sama pise s pravopisnymi chybami. Ano ano, viem, ze podstatny je obsah a nie pravopis, ale pride mi to proste komicke /nerypem, bavim sa/ 😂

luccija
25. jan 2023

@katica06 mojej nie, ale niektorým veľmi, ale ber to s rezervou ten prestup na inu školu a viac učiva je tazky.Pri tom ako chodí neskoro domov je to vynikajúce.

taminka1986
25. jan 2023

@katica06 no to este fajn. Ja som na zs mala samé 1ky celých 9rokov a stredná 2,3ky...to asi zo šoku z prestupu😂😂😂

87poma
25. jan 2023

Napíšem to takto, chodím do 1.ročníka na SŠ na ZŠ som sa učila lepšie o dosť lepšie ako teraz na SŠ. Napríklad teraz na polročnom vysvedčení budem mať jednu guľu a dve 4 plus nejaké 3 a 2. A asi iba tri jednotky, teda nie som si úplne istá, ale takéto známky na polročnom vysvedčení som nemala NIKDY! Aj viem čím to je, snažím sa zlepšiť, aby druhý polrok dopadol dobre. Takže, to ze tvoja dcéra na gympli bude mať na polročnom vysvedčku päť 2 je úplne v pohode. Možno sa v druhom polroku zlepší,predsa len toto je iba polrok, a co je to mat na polroku päť 2, to je úplne dobré. : D

zuzulkika
25. jan 2023

Dcéra na ZŠ 1.-9. ročník samé jednotky.Teraz je prváčka a na pol roka čisté jednotky 🙂.Je na Gymnázium

.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katica06
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katica06
autor
25. jan 2023

@elizabet173 písala som snáď, že mám problém?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
25. jan 2023

U nás je to naopak, na ZŠ sme sa celý čas trápili, dcéra bola integrovaná kvôli trom dyskám a bolo to naozaj veľmi ťažké, samé zlé známky, hoci som sa s ňou učila ešte aj v deviatke 😔 teraz je prváčka na strednej, úplne iný prístup učiteľov a je úplne vytešená z toho, že bude mať takmer čisté jednotky (ten pocit úspechu zažila naposledy v druhom ročníku na ZŠ). Na gymku je podľa mňa prirodzené, že jednotkári majú odrazu aj horšie známky. Veľmi veľa záleží aj od učiteľov, sama som si tým prešla - na ZŠ čisté jednotky a olympiády a na gymku odrazu trojka z matiky. Starý pán učiteľ, ktorý síce matiku miloval, ale nevedel ju podať. Doučovali sme sa v triede navzájom. Keď tvoja dcéra prichádza domov okolo ôsmej večer, možno by bolo fajn trošku poľaviť a niečo vypustiť. Učiť sa do noci po náročnom dni a ráno vstávať na vlak tiež nie je úplne ok. V živote jej nič neutečie.....

katica06
autor
25. jan 2023

@elizabet173 ok, nemám problém. Informujeme sa

katica06
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
25. jan 2023

@katica06 Ja som dochadzala hodinu rano a hodinu poobede na gymko a odzrkadlilo sa to na znamkach. Bolo velmi vycerpavajuce tolko cestovat. Tiez som bola jednotkarka a na strednej uz boli aj dvojky. Proste uz nebolo tolko casu ani energie a ucenia ovela ovela viac. Ale neries to. Nech sa snazi, ale znamky nie su vsetko 🙂

19mmm71
25. jan 2023

nie chvalabohu pokračuje ako jednotkár,no dvojky by mi urcite nevadili

lilope
25. jan 2023

@katica06 mne sa po prechode z týchto škôl zhoršili známky. Ešte prvý ročník ako-tak, jednotky a pár dvojek a od druhého ročníka prevládali dvojky a postupne prišli aj nejaké trojky. A ak sa dcéra len bifľuje, časom môžu byť pri tom veľkom rozsahu učiva ešte horšie. Tie známky nie sú také dôležité pri prijatí na VŠ, dôležitejšie sú vedomosti.

lukbe
25. jan 2023

@katica06 bifľovanie a to,že má niekto vedomosti je dosť rozdiel. A áno, často sú z jednotkarov na ZŠ trojkari na gymnáziu,to sa spraví, alebo aj nie.

marca12
25. jan 2023

@katica06 Prvy polrok na strednej je narocny,casto sa prospech zhorsi. Dceru povzbud,ze to zvladla. Este sa moze vysvihnut a ak aj nie,nic sa nedeje. Dvojky nie su zle znamky.

nikaeli
25. jan 2023

@katica06 bol to iba môj pohľad na vec. Ako absolvent gymka si pamätám, ako som každé popoludnie doma spala dve hodiny a učila sa potom aj do polnoci, a to som bývala v tom istom meste, ako bola škola a nechodila som na žiadne krúžky, pretože som nevládala. Vybrali ste si z môjho príspevku asi to najmenej podstatné, nevadí 🙂 myslím, že dvojky na gymku sú super. Ja som mala aj trojky, vyštudovala som výšku a celý život pracujem v mojom odbore.. dcére držím prsty 😉