Pomalé učenie pred maturitou
Ahojte,
na budúci rok ma čaká maturita a chcela by som sa poradiť. Učím sa pomaly, ide mi to ťažko a učenie mi trvá veľmi dlho. Niekedy mám pocit, že aj keď sa snažím, ide to pomalšie než ostatným a dosť ma to stresuje. Máte niekto podobnú skúsenosť?
ahojko neboj sa nie všetci sme taký že nám stačí pozrieť do papierov a sme naučený. ja som minulý rok štátnicovala. CELY rok som sa učila a vypracovávala som si štátnicové otázky. spolužiaci sa mi smiali, že načo tak skoro... proste potrebuje čas na spracovanie. takže neboj najdi si systém, pravidlá a postupne sa uč celý rok. zožeň si otázky a vypracovávaj si ich sama. toto ti veľmi pomôže v osvojení si učiva. držím palčeky
Čo znamená že ti to ide pomaly? Ja som sa tiež veľmi dlho ucievala, nevedela som sa sústrediť a zapamätať si niečo bolo pre mňa horor. Potom som si našla akosi systém. Moji spolužiaci sa naučili a im pomohlo že som sa ja učila a v škole som im o tom porozprávala vlastnými slovami 🙂 im to pomohlo
Kolegyňa má by takého syna. Presedela pri ňom celú ZŠ, inak by asi prepadol. Cez pracovné dní a zvyčajne aj cez víkendy. S jej pomocou, každodenným vysvetľovaním, opakovaním, skúšaním doma to dával na 2-3-4. Strednú školu mu vybrala takú, že mal maturitu spolu s výučným listom a oddýchla si aspoň, keď mal prax. Inak sa s ním učila ďalej, lebo samému mu to nešlo. Akurát na matematiku a fyziku mu celú strednú školu platila doučovanie. Keď zmaturoval (aj ona vedela všetky maturitné otázky), oslavovala to s nami v práci a doniesla nám veľkú prepravku koláčov, tak sa tešila. Iné ti neporadím, len vydržať, učiť sa po častiach, opakovať, vracať sa k učivu a stále dookola. Nevzdávať sa a neporovnávať sa s tými, ktorým to ide ľahko. Prípadne aj doučovanie, ak ti to fakt nejde.
@anonym_cc2782 teraz si opísala moju nočnú moru, ktorú žijem. Syn 8 ročník a stále sa s ním musím učiť. Našťastie nemáme ja ani on ambície ísť na strednú školu. Ja normálne odrátava roky, aby bol už von zo školského systému.
@anonym_cc2782 teraz si opísala moju nočnú moru, ktorú žijem. Syn 8 ročník a stále sa s ním musím učiť. Našťastie nemáme ja ani on ambície ísť na strednú školu. Ja normálne odrátava roky, aby bol už von zo školského systému.
@anonym_ebb641 A čo narobíš, keď to inak nejde? Chalan je inak zdravý, slušný, od skončenia školy normálne pracuje, len učenie mu nikdy nešlo. Žiadne dys nemal, intelekt priemerný, len mu trvalo, kým niečo pochopil a zapamätal si a rýchlo to zabudol. A v puberte sa mu aj nechcelo. Kolegyňa mu chcela zabezpečiť budúcnosť a tak mu podriadila na celé roky život. A neboj, aj ona odrátavala roky, aj dni, kým doštudoval. Neraz bola z toho všetkého v práci na zrútenie, aj si pri nás poplakala. Ale zase jeho maturitu sme oslavovali hádam viac ako keď syn inej kolegyne skončil medicínu.
@anonym_autor Nevadi. Uc sa pomaly, skus rozne pristupy, prepisuj si poznamky, rob kratke poznamkove karty, alebo si ucivo graficky spracuj (rozclen, sprav grafiky, casove linie, pouzivaj odseky, farby, zoznamy) alebo prerozpravaj nahlas. Skus zapojit pri uceni vsetky typy, aj motoriku, aj grafiku, aj sluch. Casom uvidis, co ti najviac pomaha, vacsinou maju ludia oblubeny sposob, alebo kombinaciu, ktora im to ulahcuje.
@anonym_autor Never spoluziakom...doma sa drvia a v skole hraju frajerov. Velmi malo ludi si dokaze zapamat nieco na 1x.

Kolegyňa má by takého syna. Presedela pri ňom celú ZŠ, inak by asi prepadol. Cez pracovné dní a zvyčajne aj cez víkendy. S jej pomocou, každodenným vysvetľovaním, opakovaním, skúšaním doma to dával na 2-3-4. Strednú školu mu vybrala takú, že mal maturitu spolu s výučným listom a oddýchla si aspoň, keď mal prax. Inak sa s ním učila ďalej, lebo samému mu to nešlo. Akurát na matematiku a fyziku mu celú strednú školu platila doučovanie. Keď zmaturoval (aj ona vedela všetky maturitné otázky), oslavovala to s nami v práci a doniesla nám veľkú prepravku koláčov, tak sa tešila. Iné ti neporadím, len vydržať, učiť sa po častiach, opakovať, vracať sa k učivu a stále dookola. Nevzdávať sa a neporovnávať sa s tými, ktorým to ide ľahko. Prípadne aj doučovanie, ak ti to fakt nejde.