icon

Pomoc s úlohou z matematiky - 8. ročník

nikola1987
13. dec 2020

Prosím Vas nie je tu niekto kto rozumie Matematike 8 ročník základnej školy? Potrebujem pomôcť z jedným postupom v príklade budem vďačná moc.

kikulienkadd
19. dec 2020

Ahojte dievčatá, mám tretiaka,je to ok s učivom, navyše chodí do školy (1.stupeň ZŠ). Ale keď švagrovci riešili s neterou výrobu ponorky v 6.alebo 7.triede (fyzika),tak som sa vydesila! Čo ma to čaká 😱 Napokon to nejako (s internetom) urobili... Alebo im učiteľka zadala úlohu tak,aby bola nútená spolupracovať celá rodina😉
Držte sa hlavne tie dievčatá, ktorých deti sa učia online✊ (teraz všetci posviatkujeme a poprazdninujeme). Nech je potom zase všetko v normále a deti sa vrátia do škôl 🙏

terina25
19. dec 2020

@nelca84 neviem,kde si to vycitala,ze vsetko je sprostost. Aha viem. Ta zazracna gula.🤣🤣🤣a ked vies co to je. Videla si otazky pre 10rocne dieta? Pochybujem. A mimochodom pisala som,ze syn ma asistentku. Nie kazdy ma tak uzasne dieta ako ty,ktore sa zucastnuje vsetkych sutazi. Asi je,, dokonaly ,,po tebe🤭🤭🤭

patka06
19. dec 2020

@terina25 iBobor je zábavná súťaž rozvíjajúca logické myslenie detí /videla som aké sú tam úlohy ...a sú primerané veku/ tiež mám 8mačku a rieši každý rok

terina25
19. dec 2020

@patka06 pisem o 5rocniku

terina25
19. dec 2020

Inak ak je to sutaz,preco je to povinne. Aha,uz viem.aby ucitelka dala dietatu sutaz a ona si urobila ciarky,ze akoze ucila online. U nas to takto funguje. A ucitelka moze pokojne varit obed

mtsl
20. dec 2020

@terina25 no nechcem rýpať, ale tvoje dieťa sa bude vyhovárať že niečo nevie na asistentku aj keď nastúpi do práce poprípade v partnerskom živote bude potrebovať asistentku?
To čo si uviedla ako sprostosť je bežný príklad zo života: kamoš mi poslal fotku rozhľadne z Čiech. Frajerke sa to páči, tak tam chce ísť na výlet. Čo spravím? Podľa tvojej reakcie frajerku pošlem do ... a je po výlete.

terina25
20. dec 2020

@mtsl nekomentujem uz....

terina25
20. dec 2020

@mtsl a frajerku asi mat ako 10rocny nebude.a to je rozdiel .

mtsl
20. dec 2020

@terina25 tak zmena pre menej chápavú maminku: "Mamííí, sem sa chcem ísť pozrieť. Kde je to?" "Neviem synu, zalez do izbičky a hraj sa."
Predpokladám, že tvoj syn sa vie perfektne hrať na mobile alebo PC, tam mu asistentka netreba ale vyhľadať jednoduchú informáciu to je problém. Nemusím ďalej rozvíjať ...

terina25
20. dec 2020

@mtsl ako vidim aj ty mas doma zazracnu gulu,ktora ti povedala ako zijem. A urcite vies ty menej chapava mamicka aj to,preco ma syn asistentku v skole. Asi zo srandy. Skus si najst cez pc a net,ak ho tak dokonale vyuzivas ,preco maju deti pridelene v skole asistentky . Ale to take nechapave dokonalo nedokonale matky ako ty v zivote nepochopia

terina25
20. dec 2020

A len tak mimochodom. Pc nemame 🤷

mtsl
20. dec 2020

@terina25 presne s takýmito deťmi robím a viem na čo majú asistentky. Majú im ukázať ako budú samostatní, pomôcť im, aby niečo v živote dokázali sami a nie aby za nich niečo robili. To si mala ukázať aj ty a nie poukazovať na MK ako je praktická úloha zo života úplná blbosť. A tiež viem ako to deti a ich rodičia zneužívajú, aby nič nemuseli. Myslíš, že tvoje dieťa bude mať asistentku aj v živote? V prípade že je dysčokoľvek, sú hlasové aplikácie, ktoré ste už dávno mali mať v mobile a mala si mu ukázať ako sa vyhľadáva hlasom.
Inak, ty tiež nečítaš s porozumením, písala som ako sa daná úloha dá aplikovať na bežný život a nie že si to ty a tvoja domácnosť. Takže tvoj syn sa nehrá na PS, mobile, notebooku alebo tablete keď už PC nemáte. 😀

terina25
20. dec 2020

@mtsl si citas po sebe co pises? Raz pises,ze mu mam pomoct a raz,ze ma byt samostatny. Inak,hned som vedela,ze asi budes ucitelka 👍🤣🤣🤣

terina25
20. dec 2020

A ja nic nezneuzivam. Robime vsetko ako ostatne deti aj napriek tomu,ze ma individualny studijny plan. A nikto sa nas nepyta,ci to zvladame alebo nie. Aj napriek tomu,ze ma ten studijny plan upraveny av skole ma asistentku. Hlavne,ze ta asistentka ma plat aj teraz vsak ano. A nerobi nic. Pretoze ja som synovou asistentkou namiesto nej...a ps tiez nemame a predstav si ani tablet. Nie kazdy si to moze dovolit a ma muza podnikatela, vsak ano...

terina25
20. dec 2020

A ano,je to blbost.pretoze keby domaca bola tak pre 8,9 rocnik,tak to pochopim.no nie pre 10rocne dieta. Ci ty si ako 10rocna mala take domace ulohy? Asi nie

mtsl
20. dec 2020

@terina25 máš mu pomôcť byť samostatný. 🙂 To znamená ukázať mu ako sa to dá robiť efektívne s jeho hendikepom.
No a ak si myslíš že jeho asistentka nerobí nič si na veľkom omyle.

terina25
20. dec 2020

@mtsl tak nasa asistentka nerobi nic. Od kedy skola zavreta,ani nevieme,ze asistentka vobec existuje

petka_3
20. dec 2020

@nikola1987 na nete sú aj videá s teóriou matematiky, kde ti to krásne vysvetlia

mtsl
20. dec 2020

@terina25 Až teraz chápem, prečo máme v PISA jedny sa najhorších výsledkov. Kde v texte si našla, že som učiteľka?
A áno, myslím si, že 10 ročné dieťa by do google máp malo zvládnuť napísať tie 4 možnosti a podľa obrázka určiť či je to ono alebo nie.

terina25
21. dec 2020

@mtsl je mi jedno, co si ty myslis. Ja sama najlepsie poznam svoje dieta a sama najlepsie viem ake domace ,nedomace a blboviny dostava .

terina25
21. dec 2020

@mtsl pisala si,ze presne s takymito detmi robis.

mtsl
21. dec 2020

@terina25 môžem byť psychológ, vychovávateľ, asistent, špeciálny pedagóg... možností je veľa 😀
No a tvoje dieťa je len tvoje. Čo z neho bude je len na tebe aj prístup k jeho výchove a vzdelaniu je tiež len na tebe.
Ja s ním žiť nemusím ani ho vychovávať ani mi v dospelosti neostane na krku. 😀

patka06
21. dec 2020

@terina25 poznáš svoje dieťa a preto by si si mala nájsť cestu ako ho naučiť zvládať aj náročnejšie úlohy a nie ich odpísať so slovami, že sú to blbosti.
Ak má dieťa správnu podporu zo strany rodičov, zvládne toho oveľa viac.

modramacicka
3. jan 2021

@terina25 Spomenutá úloha z informatiky je presne jedna z úloh, aké sa vyskytli posledný rok na IT Fitness testoch, a teda viem, že túto istú úlohu dostali aj študenti stredných a vysokých škôl. Pokiaľ Váš syn vypĺňal IT Fitness test, tento test je porovnávacím testom a teda určí jeho schopnosti v porovnaní s ďalšími tisícami Slovákov. To znamená, že tieto otázky nemusí ovládať všetky - to, že ich však neovláda ešte neznamená, že sú to sprostosti.
Pokiaľ otázky z IT Fitness testu mali títo žiaci v škole v rámci klasického testu, museli to byť také typy otázok, ktoré už museli vedieť vyplniť. Mimo toho, otázky z IT Fitness testu sú cielené na žiakov od druhého stupňa základných škôl, čo znamená, že táto otázka je vhodná aj pre piataka a ja osobne si tiež nemyslím, že by takáto otázka bola komplikovaná pre desaťročné dieťa (ako vidím, viac mamičiek s týmto tvrdením súhlasí).
Žijeme momentálne v dobe, kedy je ovládanie základných počítačových zručností dôležité. Ak sa Vám takýto typ úlohy zdal neprimeraný veku Vášho syna, mohli ste sa na to spýtať v škole, z akého dôvodu dostávajú žiaci takéto úlohy, ale nejaký dôvod to mať bude a pravdepodobne tým bude to, že s takýmito vecami sa v škole už naučili pracovať.
Povedať, že takéto veci sú "blbosti" nepovažujem za správny prístup, keďže to nič nerieši, iba týmto viete naučiť aj svojho syna aby si hneď pomyslel o veciach, ktorým nerozumie, že sú blbosťami, a nechal ich tak... je to veľmi nešťastná poznámka, ktorá znie síce neškodne ale môže (nemusí) dieťaťu takto uškodiť.
Váš komentár "Ci ty si ako 10rocna mala take domace ulohy? Asi nie" nie je tak úplne relevantný, keďže v dobe kedy niektoré z nás mali 10 rokov nebola práca s počítačom deťom taká blízka a v škole vyžadovaná, no dnes je iná doba a niektoré z detí sa (žiaľ) s počítačmi často naučia pracovať ešte dávno pred príchodom do škôl.
Ospravedlňujem sa, že som sa pripojila do tejto konverzácie aj keď vyzerala byť uzavretá ale nedalo mi nevyjadriť sa k tomu, čo tu bolo popísané. Nepíšem Vám to sem ako kritiku v zlom alebo obviňovanie, či čosi také. Len chcem, aby ste sa viac zamysleli nad tým, čo som napísala a uvedomili si, že takéto úlohy naozaj nie sú len "blbosti".
Prajem pekný deň 🙂

terina25
3. jan 2021

Uz sa nebudem vyjadrovat k domacim uloham a tzv.distancemu vyucovaniu ,ktore je len na jednu vec....

trpasliiiik
10. feb 2021

Ahojte baby potrebovali by sme pomôcť z urcovanim vzoru pod.m. nejaká dušička sa nájde???

trpasliiiik
10. feb 2021

Ahojky dievcata pomohol by nám niekto s urcovanim vzoru pod.mien.

petka_3
10. feb 2021

@trpasliiiik online sú cvičenia na viem slovenčinu. Idem ti pozriet link

trpasliiiik
10. feb 2021

@petka_3 dakujem si zlata len potrebujeme skontrolovať d.u ci to mame dobre