icon

Pomoc s úpravou výrazov pre deviatakov

name_354
24. okt 2024

Ahojte pomaham sesternici s ulohou kedze je deviatacka a nechape tomu.
S tymto si nevieme rady je to uprava vyrazov pomocou vzorcou.
Vie niekto výsledky?

Pomoc s úpravou výrazov pre deviatakovPomoc s úpravou výrazov pre deviatakov
Strana
z2
simca06022011
24. okt 2024

Tak už ti to tu popísali.. pozrite si to.video... po krokoch to tam vysvetľuje.. hlavne si treba uvedomiť co je a a b.. keď vynechavate stále nejaké "pismeno" alebo číslo... ja som to rozpísala "po jednom" na obrázku a zvyšok si doratajte rovnako. Prvý je príklad tvoj, druhý som si vymyslela na plus a tretí si bud urobte podľa vzorca alebo máš vo videu.
@lonely66 prečo to ma roznasobit keď je to vzorec presne daný? A v zošite ho pekne ma napísaný 😊

dskjhfdlkdjhl
24. okt 2024

@simca06022011 Ked si to roznasobi, tak aspon uvidi, ze ten vzorec nespadol z neba a ked ho zabudne, tak nebude stratena.

kataleya
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
24. okt 2024

@kataleya mas to zle a tiez ucim matiku, takze sa mozes spolahnut, ze som to skotrolovala dobre.

dskjhfdlkdjhl
24. okt 2024

@kataleya a teda mas to tam zle skoro vsetko.

simca06022011
24. okt 2024

@kataleya nemas dobre tie priklady s - , lebo nemenis uz znamienka v tych vzorcoch.. ked mas (a-b)2, tak uz to 2.a.b ma - pred sebou, nerata sa tam 2.a.-1b ale iba 2.a.b

simca06022011
24. okt 2024

@name_354 no ako vam to ide baby? 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2024

@lonely66 ano uz mi to doslo, prepac.. napisala mi @dskjhfdlkdjhl 🙂) ja som zabudla ze ano aj takto nam to po lopate vysvetlovali .. ze preco taky vzorec... 😇

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2024

@lonely66 ano chapem, vies ja uz som zo zs davno prec a dcera je len 8macka.. toto sme este nabrali "znovu" :DDD ja som zabudla, ze sme sa to tiez roznasobovanim ucili...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2024

@lonely66 tiez v pohode.. moje decko doma vyrata vsetko (zaujimave je, ze zo skoly vacsinu nevie, cize URCITE je medzi detmi co sa bavia, alebo inak si to neveim vysvetlit) a potom uteka na pisomku a donesie mi 3.. prinajlepsom. Tak to uz normlane sa za hlavu chytam, ze ci jej sibe, ci to zle odpisala od suseda alebo ako to robila.. Ako vytaca ma to, ale co uz. REsp jeden rok sme mali dobre znamky.. ale to bola akurat ina matikarka.. tento rok je spat nasa stara.. tak hura pestre znamky :D nechapem narp. ze v jedne den dostane znamku z vyrazov... 3 aj 1...
U nas pomohlo len pociatat do nemoty.. priklady jej pisem az kym sa neprestane mylit. Pride na to...
Este doplnim, ze som si vsimla, ze sa neucia najst si chybu... aj pisomka, nevie co mala zle. ALe ak rataju pomyli sa.. nenajde si chybu, tym padom ani nevie si skontrolovat ci to ma dobre v pisomke... neviem ci sa to uz neuci, ci co..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2024

@lonely66 tak moja je jazykovy talent, by som povedala, ale matika jej ide odjakziva, ale ... nesustredi sa vobec a hlavne jedno obdobie mala uplne nenaucenu matiku a proste museli sme doucovat fakt hadam pol rocne ucivo a nevedela sa tak nejak zaradit.. A sebakontorla, sustredenie jej chyba a tieto priklady to uz potrebuju. Za to, ked ju posadim do kuchyne ratat, a proste musi sa sustredit, tak urobi, ale v momente ako sa zapozera do neznama a zasniva nad neviem.. Legolasom.. tak je mimo a uz nevie kolka bije. A potom sa aj rada robi sprostou.. cita slovnu ulohu.. a ze "cozeeeeee?" " to co chcuuu?" a ideme afekty pubertalne... ked jej poviem nech si to precita este kludneee a napise zapis k tomu, co vie, co ma pocitat.. tak zmurka 5 minut, potom ked pochopi , ze neodide, kym to nespravi a nie nenadiktujem jej to.. tak zacne ratat. Ako OTRASny pristup. Ale ten rozptyl znamok podla mna uplne sedi na to.. oni nemaju znamky za odpovede/ulohy, len bleskovky, pisomky.. a tam proste bud mala den blbec alebo sa obzerala alebo zabavala a pisomku odflakla. Jedine coho sa obavam su prijimacky :D to ma slak trafi, ako to napise.. kvoli tomuto.

Inac klientov mam takychto ako opisujes, faktury vystavi excell :D aj porata... na zaklade vzoru od uctovnicky alebo z netu :D alebo ti co maju viac, zaplatia superfakturu.. ziadny problem, to zvladne hoci kto. Ja mam narp otca stavebneho ing... proste vie.. matiku, vsetko.. a ked riesim daco s dcerou vzdy je komentar.. to na co robite, vsak jej daj kalkulacku :D ja tiez sa smejem ze aj 2+3, ked uctujem pomaly ratam na kalkulacke...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2024

@lonely66 ano musime, ale zase.. zaklady nech vedia riadne :D to zase aj ako mama bazirujem na tom, ankolko podla mna matika je velmi dolezita.. aj tam kde sa tvaria, ze nie.. To je ako internet, ono je pekne ze vsetko vieme vygooglit... ale nieco musime aj vediet, inak sa dopracujeme aj k totalnym nezmyslom.

batorycka
25. okt 2024

Dobrý deň, toto učivo bolo zo ZŠ vyňaté.

name_354
autor
25. okt 2024

@batorycka asi nie vo všetkých skolach.
Byva to na testovani 9 a tiez aj primackach

nelka93
25. okt 2024

@batorycka a kedy? Stále sa to uci

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2024

@batorycka Nepomylila si sa?

Strana