icon

Prax na strednej zdravotnej škole - praktická sestra

danielaa000
8. okt 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať aké sú praxe na strednej zdravotnej škole odbor praktická sestra? máte niekto skúsenosti poprípade nijaké tipy a veci co sa tam robí ci sa to dá zvládnuť

mirka0611
8. okt 2025

@danielaa000 ja mam strednu zdravotnu, prax je uplne klasicka pomoc na oddeleni, studentky robia rannu hygienu, roznasaju lieky, beru krv /neviem presne ci aj dnes, ale kedysi ano/ a ine klasicke ukony, ktore vykonava sestra. A urcite sa to da zvladnut, predtym sa to vsetko ucite v skole teoreticky. Mne sa prax vzdy pacila.

anonym_1ed410
8. okt 2025

pacientom dávajú bažantov na vycikanie, ak treba odviesť na WC aj to spravia, kto nemôže na WC dajú mu misu a srákotí do misy - odnesú sestričky z praxe.

anonym_4a0c46
8. okt 2025

@danielaa000 priprav sa na prebaľovanie a plne plienky...

anonym_758d87
8. okt 2025

@danielaa000 ja som maturovala v 2022 a mali sme veľa aj klasické sesterské veci - odber krvi, podávanie liekov, aplikácia injekcii, riedenie infúzii, dokumentácia, starostlivosť o rany… neni tam len prebaľovanie a kŕmenie neboj sa. Ano, bude aj to a veľa, lebo jednoducho to k tomu patrí (robím to dokonca aj teraz na praxi na VŠ, študujem sestru)..

monicka585
8. okt 2025

@danielaa000 ahoj . tak moja dcéra je v 2.ročniku na zdravotke ako praktická sestra. Prvé 2 roky majú prax v učebni,kde si na sebe skúšajú obväzové techniky,merať tlak krvi. Majú tam maketu,na ktorej tiež skúšajú klyzmu atď. Od 3.ročníka idú do nemocnice a vraj si postupne vyskúšajú všetky oddelenia. Ale čo všetko ju tam čaká ,necháme sa prekvapiť...

trema
8. okt 2025

ja som tento rok maturovala a robim na oddeleni, studentky rano pomahaju s hygienou - umyvaju, prebaluju, menia postelne pradlo, potom dezinfikuju izby, meraju tlaky, teploty, pomahaju s krmenim, beru krv zo zily, z prsta na glykemiu, pichaju inzuliny a hepariny, robia bandaze, robia klyzmu, prevazy, asistuju pri vizite, beru pacientov na vysetrenia.. a chystaju pomocky na vykony (mali by vediet pomocky na cievkovanie, punkcie, transfuziu atd)

anonym_9e225e
8. okt 2025

Zdravotná nie je dobrá škola. Aspoň za mňa.