icon

Prečo maturanti strácajú zľavu na električenku?

3. apr 2024

Prosim Vas co je to za blbost, ze maturant ktory je oficialne podla zakona do augusta 2024 ziakom skoly v kt.maturuje mu od 1.7.neplati zlava na elektricenku?V MHD tvrdia ze do 30.6.2024🤦‍♀️,ze oni to tak maju nastavene🤦‍♀️.Stretol sa s tym niekto?Absolutna nelogickost.

irusa
3. apr 2024

a prečo by mala..oficálne školský rok končí 30.6.24

mirage
3. apr 2024

@irusa pretoze je ziakom skoly do augusta.

fido69
3. apr 2024

To je nejaká hlúposť z dielne MHD. Žiak je žiakom školy až do 31.augusta školského roku aj v maturitnom ročníku. Napríklad štát za neho hradí zdravotné aj sociálne poistenie do 31.augusta. 😉

ms_green
3. apr 2024

Nie nie je to hlúposť. Bohužiaľ je to vychcanoať DPB. Medzi strednou a VŠ som si platila plné cestovné, rovnalo ako medzi bakalárskom a magistrom. Jemu už neaktivuju isic ma ďalší rok, čo sa robí v júni a potvrdenie o návšteve školy mu už nedajú. Ak nemáš platny isic je ti prd plátne že je na ňom električenka. Tr ba si pozrieť kedy končí status študenta. Končiace ročníky na SŠ aj Vš majú výnimku. Nie že do konca augusta ako všetci ostatní ale v deň ukončenia štúdia t.j maturita alebo štátnice. V tom momente sa rovnako musíš hlásiť na úrade práce ak nepokračujú v štúdiu.

egonsk
3. apr 2024

ked odmaturuje a nepokracuje v studiu, moze ist pekne makat a fungovat ako kazdy bezny clovek - hodit rybu do rybnika, nech si tam plava a vziva sa s nastrahami zivota.

autor
3. apr 2024

@fido69 zial to viem ale je to zevraj holy fakt ze do 30.6.ma zlavu a potom nic.

autor
3. apr 2024

@ms_green presne tak je to vychcanost

ms_green
3. apr 2024

Bola som na to rovnako naštvaná. Mala som isic platný do 31.6, zápis do VŠ som mala 17.6 mala som potvrdenie o návšteve školy z VŠ a aj tak mi povedali, že ale to je platné až od septembra takže pekne plné cestovné.

liz_lemon
3. apr 2024

treba si kupit rocnu elektricenku

ms_green
3. apr 2024

@liz_lemon To ti nepomôže. Ak sa nepredĺži platnosť čipu na isic karte tak keď sa to priloží k terminálu pri kontrole revízorom, isic "nepípne" t.j dostaneš pokutu, že nemáš platný lístok. Nezaujíma ich, že tam je niečo nabité. To isté platí na el. peňaženku. Ak má niekto separé kartu a nemá to priamo na isic karte, pýtajú buď platný isic alebo potvrdenie o návšteve školy. Ak nemáš, znova, zostaneš pokutu. (vlastná skúsenosť)

liz_lemon
3. apr 2024

@ms_green fakt? to DPB je teda fakt dobre vychcany podnik

letfenixa
3. apr 2024

@irusa školský rok oficiálne končí 31.8.

ms_green
3. apr 2024

@liz_lemon Jo, dostala som tak pokutu.