Prečo sa cítim tak zle a čo so sebou robiť?
Ahojte mám 14 a už dlhšie na niečo trápi ale neviem čo.. veľmi som sa zmenila hlavne v správaní, kvôli čomu má aj nechal chlapec, ktorého velmi milujem. No nastastie sme znova spolu aj keď ja teraz nemám veľmi naladu na vzťah skôr ma trápi čo je zomnou. No keby som ho nechala bojím sa že by som navždy mala výčitky že som ho nechala a mohli sme byť spolu.
No takto sa bojím sa že ma opäť nechá. A ak mi poviete že na lásku som ešte príliš mladá alebo že mám ešte čas alebo že nájdem ešte veľa ďalších chlapcov tak skúste ma aspoň trochu pochopiť pretože fakt som velmi zamilovaná🫤
Cez deň vacsinou len tak z ničoho nič plačem. Stále ma niečo trápi ale sama neviem čo. Celé toto píšem iba to čo má prvé napadne takže prepáčte aj za gramatiku. No vlastne stále sa mi dialo iba toto no a teraz velmi rozmýšľam nad sebevrazdou.. tazko sa mi to píše ale neviem komu sa zverit a neviem čo to sebou. Chcem sa predávkovat ale zároveň nechcem..niečo ma tu stále drzi co je dobré znamenie ale ani neviem čo... Asi si teraz hovoríte že človek ktorého by niečo veľmi trapilo a rozmyslal by nad sebevrazdou urobil by to hneď a áno asi je to tak, preto nechapem samu seba. No bojim sa že si v noci niečo urobím. Chcem sa predavkovat tabletkami lebo to mi príde ako jediná dobrá príležitosť ako to celé ukončiť. Mám pocit že mi už nepomôže nič pretože sa stracam v samej sebe a ani neviem prečo. Cítim sa nepochopena ale zároveň ja sa ani neviem vyjadriť čo mi je🥹
Niekedy mám pocit že ma bolí srdce. Jediné čo cítim je asi len bolest smútok a prazdnota. Prosím vás čo mám robiť strácam sa v samej sebe. Trápi ma to, niekedy aj neviem kvôli tomu cez deň normálne rozmýšľať. Stále rozmyslam nad tým čo sa stalo, čo sa stane, a čo sa môže stat. A stále cítim to čo som predtým písala hore to je celé.
Dievča ty cítiš a ver,že toto sme niekedy cítili všetky. Všetky sme sa niekedy sklamali, všetky sme plakali, všetky sme niekedy mali pocit,že nič nemá zmysel. No,div sa svete, prišli dni, týždne,mesiace a roky a zrazu máme opäť niekedy podobné stavy,ale z úplne iných dôvodov. Prvé lásky sú tie najkrajšie a prvé sklamania k nim tiež patria. Dnes (ja osobne) som rada za prvé sklamanie, pretože mi ukázalo,že nie je to to najhoršie v živote či sa mi stalo. Stali sa ešte oveľa horšie veci a prežila som. Žena, dievča ty cítiš a to je to najdôležitejšie. Sú totižto ľudia, ktorí necítia vôbec nič a to je to najhoršie,čo sa im stalo....
Ano,urcite napis na to ipcko. Neostavaj sama. Nie si sama. Zver sa niekomu. Pises ze mas priatela. Mozno rpdinu,kamaratku...len neostavaj sama. Mozno sa teraz v tomto veku stracas,je to komplikovane obdobie,menis sa fyzicky aj psychicky,emocie su ako na hojdacke...patri to k tomu,ircite niesi prva co ma chaos v sebe. Urcite si uzasna baba,krasna,mila,priatelska...mas na svete svoje miesto. Drzim ti pqlce,aby to bolo len lepsie!
Rozumiem tomu, čo cítiš a je super, že o tom píšeš, že to vnímaš a že hľadáš pomoc. Môžeš v pondelok skúsiť aj linkadeti.sk ❤️
Aj ja som mala take pocity. Zivot len zacina. Ešte zazijes vela krásnych chvil. Aj chlapci prídu noví
Ahoj, úplne ti rozumiem. Dokonca aj tomu, čo prežívaš a dobre viem, že sa to ani nedá nejako vysvetliť.
Pre lepšiu predstavu: nie som ani dievča, nemám už ani 14 rokov a nie tak dávno som prežilval veľmi podobné psychické stavy. Takže ti úplne rozumiem aj keď si možno myslíš, že absolútne netuším, čo prežívaš.
Vyššie spomenuté IPčko ti odporúčam aj ja. Tiež som to skúsil a dosť mi to pomohlo. Možno máš pocit, že ti nikto nerozumie alebo žeby nikto nedokázal pochopiť to, čo prežívaš. Tým pádom všetky svoje myšlienky dusiš v sebe a nechceš ich pustiť von. A práve aj na toto je IPčko dobré, pretože niekedy stačí aj to, že si ťa niekto vypočuje. A možno zistíš, že v podstate nijakú lekársku pomoc ani nepotrebuješ. Ale už to, že si mala odvahu riešiť svoj psychický problém, aj týmto príspevkom, je naozaj veľký a veľmi podstatný krok, pretože ten prvý krok je vždy najťažší ale zároveň najpodstatnejší.
Ak by som ti mal niečo osobne odporučiť, čo aj mne pomohlo, tak by to určite bolo nájsť si nejakú aktivitu, ktorá ťa baví, pri ktorej zabudneš na všetky myšlienky a venuješ sa len tej aktivite. A neboj sa skúšať nové veci, neboj sa začať vykonávať nejaké aktivity, ktoré si doteraz nerobila.
Celkovo na psychicky stav človeka veľmi dobre vplýva fyzická aktivita, ktorej som sa aj ja začal venovať a cítim sa omnoho lepšie.
Ale hlavne je to vždy v tvojej hlave. Môže sa ti snažiť pomôcť hocikto, zatiaľ to nepôjde, kým sa ty sama nerozhodneš, že sa chceš mať lepšie.
A prosím ťa, nijakým spôsobom si neubližuj. V budúcnosti to budeš veľmi ľutovať a už iba samotné myšlienky a psychický stav je dosť veľký kríž.
Dúfam, že som ťa aspoň kúsok namotivoval týmto komentárom a/alebo zlepšil náladu mojou skromnou snahou o pochopenie a pomoc. Prajem ti, aby si sa z toho čím skôr dostala a užívala si život.
Syn v tvojom veku prežíva niečo veľmi podobné. Je dosť možné, že ti vplyvom kolísania hormónov chýba serotonín. Zver sa rodičom, ak sú aspoň trošku normálni, zájdu s tebou k psychológovi a psychiatrovi. Nie si v tom sama, trápi sa tým v dnešnej dobe veľmi veľa detí. Ak chces, napíš mi IP.
Nemate psychologa v skole? Vedel by ta nasmerovat dalej, mozno potrebujes lieky, aby si nebola smutna a ziskala viac sebavedomia. To neziskas cez chlapca, ale uvedomenim si svojej hodnoty, ze si cenna taka, aka si a mas hodnotu. Mnohi sme tym v puberte presli a ked niekto hovori, ze je to najkrajsie obdobie zivota, tak vacsinou nie. Mlady clovek sa hlada, nevie, co so sebou, preziva neistoty, obavy. Nemusis sa bat, ze to tak bude navzdy, bude to lepsie, mnohi sme to tak mali. Mas nejake konicky, co ta bavi, v com si dobra? Akych ludi mas okolo seba? Co rodicia? Najdi si dobre veci, okolo seba a urcite sa spoj s odbornikom, nech ta prevedie tymto obdobim. Drzim ti palce ❤
Psychologicka - takmer (ak nie uplne kazda) skola ZS/SS by mala mat skolsku psychologicku
Chod za mamou, zdover sa jej, urcite bude pre teba oporou. Ak nevies ako, daj jej precitat toto a urcite spolu pridete na nejake riesenie. Si este dievcatko, ktore by sa malo smiat s nie sa takto trapit
Chod za mamou, zdover sa jej, urcite bude pre teba oporou. Ak nevies ako, daj jej precitat toto a urcite spolu pridete na nejake riesenie. Si este dievcatko, ktore by sa malo smiat s nie sa takto trapit
@evcagabi Noo ano mohla by som. Ona si aj všimla že niečo nieje v poriadku a aj sa ma pýtala, čo sa deje lebo ma videla plakat.
Skus to ip ako ti rádia. Alebo to povedz rodicom. Drzim ti palce
Skus to ip ako ti rádia. Alebo to povedz rodicom. Drzim ti palce
@terezkaarthuramax Ďakujem. Áno poviem to bude asi najlepšie.
Máš silne emócie, to sa v puberte deje. Ešte viac, ak si mala na prd detstvo a nemáš dostatočnú oporu v rodine a priateľoch.
Toto je prirodzené a každý si tým prejde. Netreba to riešit samovraždou keď máš okolo seba nahovno ľudí ktorý nevedia ocenit čo je v tebe.
Zivot vie byt nárocný a vie byt svina. Áno vie byt tazký. Ale vieš si ho spravit dobrý a podla seba.
Si skvelá. Ako prvý krok začni s pozitívnymi afirmáciami, nájdi si videa na youtube a proste si pretvor ten obraz o sebe. Podla mna si skvelá a len to musíš v sebe nájst.
A viem že to je niekedy tažké a človek si povie že to nemá cenu a chcel by to ukončit. Ale každý jeden nádych a slniečko tam je krásne. Odsekni sa od negatívnych ľudí vo svojom živote. Zvládneš to. Ak by si sa chcela porozpravat kludne mi napiš správu.Držim palce 🙂

https://ipcko.sk/
prezri si a urcite sa im ozvi