icon

Prečo sú teenageri často kritizovaní?

20. feb 2024

Na vsetkych socialnych sietach vidim, ako sa vsetci stazuju na teenagerov. Napr niekto sa stazuje na predskolaka, batola a pod, tak vsade je odpoved ze pockaj na teenage roky…kedze mam este len 2r., tak ma naozaj zaujima, ze vo je s nimi take tazke. Co mame v rodine nastrocnych, tak su uplne súer a ja s nimi vychadzam v pohode, vela veci mi povedia a zdoveria sa a tesim sa, kedy aj ja uz budem mat tak stare deti.

Strana
z2
tilly
21. feb 2024

@autorka aktuálne riešim školu u oboch, jeden prijímačky na strednú, druhý maturity o rok, ale on bol v škole tento školský rok asi tri týždne dokopy, je športovec. Nevidela som ho už mesiac, je na sústredeniach 😭.
Raz sa vyspíš a potom nebudeš zas spať, lebo nebude dieťa doma a budeš ho čakať plus starosti. Aj keď to bude dobré, poslušné dieťa, aj tak budú vždy nejaké obavy, starosti, minimálne škola tu vždy bude.

matapo
21. feb 2024

...každé obdobie má niečo do seba. Ja mám doma aj skolkara aj školáčku v mladšom veku ale aj takmer 15 ročného teenagera 🙂 Dá sa s ním už porozprávať o čomkoľvek, nie so všetkými jeho názormi súhlasím a niekedy radšej aj ukončím rozhovor 🙂 Zato obdobie vzdoru môjho skolkara je niekedy skúškou trpezlivosti pre mňa. Ale pracujem v školstve kde som triedna učiteľka 20 tim teenagerom a mám ich všetkých veľmi rada. Mám rada tie rozhovory s nimi, ich humor, názory, odvahu,... 🙂 Sú to skvelí mladí ľudia, dajú si povedať a aj naopak vedia podať správnu kritiku. Čas strávený s nimi je pre mňa prínosom. Ale tak nie všetci teenagari sú rovnakí. Treba však k nim pristupovať s rešpektom a pochopením.

siska53
21. feb 2024

@tilly bohuzial ja ano, lebo praveze mam doma takmer 12 a takmer 14 rocne deti a teda.... . nesekla si sa s oznacenim?

tilly
21. feb 2024

@siska53 v označení nie, v pochopeni napísaného 🤦‍♀️🙊😅. Prepáč, máš pravdu. Zle som pochopila, čo si napísala.

siska53
22. feb 2024

@tilly jaaj, v poho, to sa stava 🙂. Pekny den!

lujza123
24. feb 2024

Ja som s pubertackou v pohode, užívam si toto obdobie. Tisíckrát lepšie ako ked mala rok a samovražedné sklony typu všade vyliezť a padnúť odtiaľ alebo ked mala 3 a dostávala hodinové hysterické záchvaty vresku lebo sme si sadli k stolu na ine miesta ako obvykle 🤷🏿‍♀️
Puberťák ma svoje muchy, sprava sa ako sa sprava a treba s tým rátať.

S pubertakmi majú najväčšie problémy hlavne rodičia ktorý vychovávajú deti direktívne v style “povedal som! Môj dom moje pravidla! Budeš robit to co ja príkazem !”
A potom taký ktorý svoje deti príliš rozmaznávali, neurčili im ziadne hranice vo výchove/spravani alebo ich emočne zanedbali, neposkytli im dostatočný pocit istoty/zázemia, vystavili ich nejakej traume typu rozvod (samotný rozvod nevadí, ale niektorí rodičia sa správajú ako idioti )

Takéto deti sú potom ako neriadene strely v puberte. Na výchovu mas čas len do 10 rokov. Potom môžeš uz len usmerňovať a dúfať ze to dobre dopadne

Strana
z2